Cabinetul dumneavoastră de medicamente

Fii pregătit pentru afecțiuni comune, păstrând acasă un cabinet de medicamente bine aprovizionat.

Această listă, recomandată de Royal Farmaceutic Society, vă va ajuta să faceți față majorității bolilor minore.

Analgezic

Curele dureroase precum aspirina , paracetamolul și ibuprofenul sunt extrem de eficiente la calmarea durerilor și durerilor minore, cum ar fi durerile de cap și durerile periodice.

Aceste medicamente ajută, de asemenea, la unele boli minore, cum ar fi răceala obișnuită , prin reducerea durerilor, a durerii și a temperaturilor ridicate.

Paracetamolul, aspirina și ibuprofenul ajută, de asemenea, la reducerea inflamației observate în artrită și entorse .

Ține minte:

 • aspirina nu trebuie administrată copiilor sub 16 ani
 • ibuprofenul trebuie luat cu precauție dacă aveți anumite afecțiuni, cum ar fi astmul – consultați farmacistul dacă aveți îndoieli
 • femeile însărcinate nu ar trebui să ia ibuprofen – vizitați site-ul bumps pentru a afla mai multe despre administrarea medicamentelor când sunteți gravidă

Antihistaminicele

Acestea sunt utile pentru a face față alergiilor și mușcăturilor de insecte . De asemenea, sunt de ajutor dacă aveți febră de fân .

Antihistaminicele pot apărea sub formă de creme pe care le aplicați pe piele (antihistaminic topic) sau tablete pe care le înghițiți (antihistaminic oral).

Cremele antihistaminice calmează înțepăturile și mușcăturile de insecte și erupțiile și mâncărimea din urzici înțepătoare.

Comprimatele antihistaminice ajută la controlul simptomelor febră de fân și calmează reacțiile alergice minore la alimente. De asemenea, pot ajuta la calmarea mâncărimii în timpul varicelei .

Unele antihistaminice pot provoca somnolență. Întrebați farmacistul despre acest lucru, deoarece există unele antihistaminice care nu provoacă somnolență.

Săruri de rehidratare orală

Febra, diareea și vărsăturile ne fac să pierdem apă și minerale esențiale și pot duce la deshidratare .

Sărurile de rehidratare orală, disponibile în farmacii, sunt o modalitate ușoară de a ajuta la restabilirea echilibrului natural al mineralelor și fluidelor corpului și de a ajuta recuperarea ta.

Dar ei nu combat cauza bolii tale, cum ar fi un virus sau bacterii.

Comprimate anti-diaree

Diareea este cauzată de o serie de lucruri, cum ar fi intoxicații alimentare sau un virus la stomac și se poate întâmpla fără avertizare. Este o idee bună să păstrați un medicament anti-diaree acasă.

Remediile anti-diaree pot controla rapid simptomele diareei, deși nu tratează cauza de bază.

Cel mai frecvent anti-diaree este loperamida, vândută sub numele de Imodium, Arret și Diasorb, printre altele. Funcționează prin încetinirea acțiunii intestinului tău.

Nu dați medicamente anti-diaree copiilor sub 12 ani, deoarece pot avea reacții adverse nedorite. Vorbeste medicul de familie sau farmacistul pentru sfaturi despre un copil cu aceste simptome.

Tratamentul cu indigestie

Dacă aveți dureri de stomac sau arsuri la stomac , un antiacid simplu va reduce aciditatea stomacului și va aduce alinare.

Antiacidele vin sub formă de tablete masticabile, tablete care se dizolvă în apă sau sub formă lichidă.

Protecție solară

Păstrați o loțiune solară de cel puțin factor 15. Chiar și o expunere destul de scurtă la soare poate provoca arsuri solare și vă poate crește riscul de cancer de piele . Asigurați-vă că protecția solară vă oferă protecție UVA.

Vă puteți proteja de soare în continuare, purtând o pălărie și ochelari de soare și evitând soarele în cea mai tare parte a zilei, între orele 11:00 și 15:00.

Trusa ta de prim ajutor

Un kit de prim ajutor bine pregătit poate ajuta la tratarea unor mici tăieturi, entorse și vânătăi și poate reduce riscul de infectare.

Acesta trebuie să conțină următoarele elemente:

 • bandaje – acestea pot susține membrele rănite, cum ar fi o încheietura mâinii și, de asemenea, se aplică presiune directă la tăieri mai mari înainte de a fi tratate în spital
 • tencuieli – o gamă de dimensiuni, impermeabilă dacă este posibil
 • termometrutermometrele digitale pe care le puneți în gură produc lecturi foarte precise; un termometru sub braț sau un termometru pentru urechi sunt modalități bune de a citi temperatura unui copil sau a unui copil mic
 • antiseptic – acest lucru poate fi folosit pentru a curăța tăieturile înainte de a fi bandajate, iar majoritatea pot trata o serie de afecțiuni, inclusiv înțepături de insecte, ulcere și cosuri; Șervețele antiseptice fără alcool sunt utile pentru curățarea tăieturilor
 • soluție de spălare a ochilor – acest lucru va ajuta la spălarea gresiei sau a murdăriei din ochi
 • pansamente sterile – vătămările mai mari trebuie acoperite cu un pansament steril pentru a preveni infecția până când tratamentul poate fi dat de către un profesionist în sănătate
 • bandă medicală – aceasta este utilizată pentru a lipi pansamentele pe piele și poate fi, de asemenea, utilizată pentru a lipea un deget rănit la unul neinsufletit, creând o despicătură intensă
 • penseta – pentru scoaterea așchii ; în cazul în care rămășițe de strop, acestea pot provoca disconfort și pot fi infectate

Siguranța medicamentelor

Când păstrați medicamentele acasă, nu uitați:

 • urmați întotdeauna indicațiile de pe pachetele de medicamente și pliante cu informații și nu luați niciodată mai mult decât doza menționată
 • păstrați întotdeauna medicamentele la vedere și la îndemâna copiilor – este ideal un dulap înalt, blocabil, într-un loc rece și uscat
 • verificați cu regularitate datele de expirare pentru un medicament – dacă un medicament a trecut de data de valabilitate, nu îl utilizați și nu îl aruncați: duceți-l la farmacie, unde poate fi eliminat în siguranță

Dacă aveți întrebări despre orice medicament sau doriți să le cumpărați, adresați-vă farmacistului local.

Cum vă poate ajuta farmacistul

Nu uitați că farmacistul dvs. local vă poate ajuta cu multe afecțiuni, cum ar fi tuse , răceli , astm , eczeme , febră de fân și dureri periodice .

Acestea pot oferi sfaturi sau, după caz, medicamente care pot ajuta la rezolvarea problemei.

În loc să rezerviți o programare la medicul dumneavoastră, puteți vedea farmacistul local oricând – mergeți pur și simplu.

Aflați mai multe despre cum vă poate ajuta farmacistul în tratarea afecțiunilor comune .

Găsește- ți farmacia locală .