Sfaturi pentru îngrijirea piciorului

Aceste sfaturi de la Colegiul de Podiatrie vă vor menține picioarele în stare bună și vor ajuta la prevenirea problemelor.

Spălați-vă des picioarele

Păstrați-vă picioarele curate, spălându-le în fiecare zi cu apă caldă cu săpun, dar nu le înmuiați, deoarece acest lucru ar putea distruge uleiurile naturale ale pielii voastre.

Uscați-vă bine picioarele

Uscați-vă bine picioarele după spălarea lor, în special între degetele de la picioare, care este locul în care se pot dezvolta infecții fungice precum piciorul de atlet .

Hidratare și dosar

Dacă pielea dvs. este uscată, aplicați cremă hidratantă peste tot piciorul, cu excepția dintre degetele de la picioare.

Îndepărtați ușor pielea tare și calusurile cu o piatră ponce sau cu un picior. Nu exagerați sau puteți deteriora pielea proaspătă dedesubt.

Tăiați cu atenție unghiile

Tăiați-vă regulat unghiile cu ajutorul tăieturilor de unghii adecvate. Tăiați drept, niciodată în unghi sau în jos pe margini. Acest lucru poate provoca unghiile încrucișate .

Magazin de încălțăminte după-amiaza

Cumpărați încălțămintea după-amiaza. Picioarele tale se umflă pe măsură ce ziua continuă și dacă pantofii se potrivesc după-amiaza, când picioarele tale sunt la cea mai mare, puteți fi sigur că vor fi întotdeauna confortabile.

Sfaturi pentru încălțăminte pentru muncă

În funcție de tipul de muncă pe care îl desfășurați, poate fi necesar să purtați încălțăminte de specialitate, cum ar fi încălțăminte cu vârfuri dure întărite sau talpă antiderapantă.

Dacă purtați tocuri înalte la locul de muncă, purtați încălțăminte confortabilă în drum pentru a lucra și transformați-vă în călcâie atunci când ajungeți acolo.

Colegiul Podiatrie are mai multe informații și sfaturi despre încălțăminte pentru muncă .

Limitați timpul purtând tocuri înalte

Purtați tocuri înalte și pantofi ascuțiți doar pentru ocazii speciale.

Dacă porți tocuri, încearcă să-ți variezi înălțimea tocului. Purtarea unui toc cu o înălțime mai mare de câțiva centimetri (aproximativ 5 cm) în mod regulat vă poate deteriora picioarele.

Purtați pantofii potriviți

Purtați întotdeauna pantofii potriviți pentru slujbă – deci nu sandale pentru alpinism!

Colegiul de Podiatrie are mai multe informații și sfaturi despre încălțăminte pentru activități sportive .

Schimbați șosetele zilnic pentru a evita mirosul piciorului

Pe lângă faptul că vă schimbați șosetele în mod regulat, purtați șosete din bumbac, lână sau bambus.

Acestea permit picioarelor să respire și ajută la menținerea lor la temperatura potrivită.

Șosete specializate sunt, de asemenea, disponibile pentru diferite activități sportive.

Purtați șosete care se potrivesc

Asigurați-vă că șosetele se potrivesc corect, acordând o atenție deosebită lățimii pentru picior și gleznă.

Dacă aveți picioarele umflate, căutați șosete concepute pentru a vă potrivi umflarea. Sunt disponibile șosete fără elastic pentru a preveni tăierea în picior.

Dacă aveți dificultăți să vă simțiți picioarele în mod corespunzător (neuropatie), asigurați-vă că nu există cusături noduroase în interiorul șosetelor care vă pot freca și deteriora pielea.

Întoarcerea șosetelor în interior poate ajuta la prevenirea frecării.

Protejați-vă picioarele în zonele comunale

Purtați flip-flops sau pantofi pentru piscină pentru a evita să obțineți piciorul și verruca sportivului atunci când utilizați zone publice, cum ar fi dușuri de gimnastică sau piscine.

Aveți grijă cu flip-flops

Evitați să purtați tot timpul flip-flops. Nu vă sprijină picioarele și vă pot oferi dureri de arc și călcâie dacă le purtați prea mult.

Un podiatru vă poate ajuta cu probleme cu piciorul

Un podiatru vă poate ajuta dacă aveți o problemă, cum ar fi durerea de picior inexplicabilă.

Este foarte important să aveți picioarele verificate în mod regulat de un medic de asistență medicală, asistent medical sau podiatru dacă aveți un conditon de sănătate care vă afectează picioarele, cum ar fi diabetul , circulația slabă sau un sistem imunitar scăzut.

Găsiți un podiatru