Probleme cu piciorul și podiatrul

Un podiatru (chiropodist) vă poate ajuta cu probleme frecvente ale piciorului, incluzând unghiile de la unghii și bunionii încrucișați.

Ce face un podiatru?

Podologii sunt profesioniști din domeniul sănătății, care au fost instruiți pentru a diagnostica și trata condițiile anormale ale picioarelor și ale membrelor inferioare.

De asemenea, previn și corectează deformarea, mențin persoanele mobile și active, ameliorează durerea și tratează infecțiile.

Acestea vă pot oferi sfaturi de familie și de familie despre cum să aveți grijă de picioare și ce tip de pantofi să purtați.

De asemenea, pot trata și atenua problemele de la picioare la zi, inclusiv:

Cum poate ajuta un podiatru?

Poate doriți să vedeți un podiatru pentru sfaturi și tratamente dacă aveți picioare dureroase , unghiile îngroșate sau decolorate, crăpături sau tăieturi ale pielii, creșteri precum verucile și verrucasul , scalarea sau cojirea pe tălpi sau orice altă problemă legată de picior. .

Podologii pot furniza, de asemenea, orteze, care sunt tăișuri adaptate, căptușeală și suporturi de arc pentru ameliorarea durerilor de arc sau călcâi .

Ortoza este introdusă în pantoful tău pentru a-ți alinia piciorul, pentru a-ți presiona zonele vulnerabile ale piciorului sau pur și simplu pentru a-ți face încălțămintea mai confortabilă.

Chiar dacă picioarele în general sunt în stare bună, este posibil să aveți în vedere să aveți o singură sesiune de podiatrie.

De exemplu, s-ar putea să doriți ca orice piele tare de pe picioare să fie îndepărtată sau să vă fie tăiate unghiile.

Un podiatru vă poate sfătui, de asemenea, cu privire la încălțăminte (luați-vă pantofii cu dvs.) și poate verifica dacă vă îngrijiți corect picioarele.

Podologi pot ajuta, de asemenea, cu probleme mai complexe ale piciorului, inclusiv prevenirea, diagnosticarea și tratarea leziunilor legate de sport și exerciții fizice.

Care este diferența dintre un podiatru și un chiropodist?

Nu există nicio diferență între un podiatru și un chiropodist, dar podiatrul este un nume mai modern.

Ce se întâmplă la consultație?

La prima consultație, podiatrul va avea un istoric medical complet și va efectua teste de bază, cum ar fi verificarea circulației sângelui și senzația în picioare.

De asemenea, pot privi modul în care mergi și îți miști articulațiile picioarelor inferioare.

Aceștia vor discuta cu dvs. și vă vor pune un plan de diagnostic.

Orice probleme minore care sunt ridicate pot fi de obicei tratate la fața locului, inclusiv îndepărtarea pielii dure, a cornurilor și a calusurilor.

Ședința este de obicei complet nedureroasă (chiar plăcută) și durează 30 până la 60 de minute.

Pot obține podiatrie pe NHS?

S-ar putea să puteți.

La 1 aprilie 2013, grupurile de punere în funcțiune clinică (CCG) au primit puterea de a decide ce servicii de îngrijire a suprafețelor de sarcină pentru zona locală.

Îndrumările Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) recomandă ca serviciile de îngrijire medicală legate de afecțiuni pe termen lung precum diabetul , boala arterială periferică și artrita reumatoidă să fie disponibile pe NHS.

Dar nu există îndrumări NICE pentru furnizarea sănătății piciorului care nu este asociată cu o afecțiune pe termen lung.

Aceasta înseamnă că fiecare CCG individual va decide ce să pună la dispoziție pe NHS, în funcție de nevoile locale.

Dacă starea ta nu afectează sănătatea sau mobilitatea ta, cum ar fi o verrucă care arată urât, dar nu doare când mergi, este puțin probabil să fii eligibil pentru podiatria NHS.

Contactați medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă vă calificați pentru tratamentul de podiatrie NHS.

Găsiți-vă CCG-ul local

Pot vedea un podiatrist în privat?

Dacă tratamentul NHS gratuit nu este disponibil, puteți vizita o clinică locală pentru tratament privat, dar va trebui să plătiți.

Găsiți un podolog local

Un podiatru ar veni la mine acasă?

Dacă problemele piciorului tău sunt atât de grave încât îți este greu să mergi, poate fi posibil să te aranjezi ca un podolog să vină acasă.

Spuneți medicului dumneavoastră de familie dacă aveți nevoie de o vizită la domiciliu și ar trebui să fie capabili să găsească un chiropodist sau un podolog.

Mulți podiatri privați fac vizite la domiciliu indiferent de circumstanțele dvs.

Cum mă pot asigura că podiatrul este calificat?

Oricine spune că este podiatru sau chiropodist trebuie să se înregistreze la Consiliul pentru sănătate și profesii de îngrijire (HCPC) .

Accesați site-ul HCPC pentru a verifica dacă podiatrul sau chiropodologul dvs. este înregistrat .

De asemenea, merită să verificați dacă fac parte din una dintre următoarele organizații:

Cât costă podiatria privată?

Taxele private pot varia, în funcție de locul în care locuiți și de experiența podiatrului.

Sună câteva clinici locale de podiatrie pentru a le verifica prețurile.