Teama de dentist

Multe persoane se simt nervoase sau se tem să viziteze medicul stomatolog, dar există lucruri pe care puteți încerca să vă ajutați să vă depășiți frica.

Sfaturi pentru a ușura frica dentară

Dacă sunteți nerăbdători să vedeți medicul stomatolog, iată câteva sfaturi pentru a ușura frica:

  • Găsiți un dentist înțelegător. Adresați-vă prietenilor și familiei sau căutați pe cineva specializat în tratarea pacienților anxioși. Caută-ți aici stomatologii locali .
  • După ce ați găsit pe cineva despre care credeți că poate fi potrivit, vizitați operația pentru a arunca o privire în jur, întâlniți-vă la recepționist și medicul stomatolog și vedeți mediul înconjurător. Spune-i medicului stomatolog că ești neliniștit și care îți sunt temerile, așa că știu dinainte.
  • Alegeți o programare pentru o programare devreme dimineața, astfel încât să aveți mai puțin timp pentru a rezista la ea.
  • Prima întâlnire va fi pur și simplu un check-up, așa că nu vă faceți griji cu privire la tratament. Consultați această primă vizită ca șansa dvs. de a cunoaște dentistul.
  • Ia-ți un prieten cu tine la întâlnirea ta. Dentistul nu va deranja dacă te însoțește pe parcursul controlului sau al tratamentului.
  • De acord cu un medic cu medicul dentist pentru a semnala că aveți nevoie de o pauză și doriți ca acestea să se oprească. Poate fi la fel de simplu ca să îți îndrepți degetul și te va ajuta să te simți mai controlat.
  • Dacă credeți că vă va ajuta, începeți treptat cu o curățare și lustruire, apoi lucrați la alte tratamente, cum ar fi umpluturi, după ce ați creat încredere și raportați-vă cu dentistul.
  • Discutați cu medicul stomatolog despre utilizarea unui gel amorțitor dacă aveți frică de ace.
  • Folosiți căști pentru a asculta muzică în timpul vizitei. Este posibil să vă ajute să vă relaxați.

Clinici de sedare NHS

Dacă sunteți extrem de nervos, rugați medicul dentist să vă trimită la o clinică de sedare NHS. Aceste clinici sunt special destinate pacienților dentari nervoși.

Unii oameni consideră că sedarea prin inhalare simplă este foarte utilă pentru relaxarea lor pentru tratamentul stomatologic. Acesta este ceva asemănător cu gazul și aerul dat în timpul nașterii, dar în loc să fie livrat printr-o mască, acesta trece printr-o botonă.

De asemenea, vi s-ar putea administra comprimate sedative pe care să le luați pe cale orală înainte de programare.

Dacă sunteți extrem de nervos, puteți prefera sedarea printr-o injecție în mâna sau în braț (intravenos) în timpul tratamentului. Medicamentele nu te vor trimite să dormi – vei fi treaz și va putea vorbi cu dentistul – dar te vor calma și te vor relaxa atât de profund încât probabil nu îți vei aminti mare parte din cele întâmplate.

Chestiuni dentare comune

Citiți răspunsurile la întrebările comune de sănătate dentară .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!