Corp sanatos

Top 10 sfaturi pentru inima sănătoasă

Un stil de viață sănătos îți va face inima mai sănătoasă. Iată 10 lucruri pe care le puteți face pentru a avea grijă de inima voastră.

Renunta la fumat

Dacă ești fumător, renunță. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea inimii tale.

Fumatul este una dintre principalele cauze ale bolilor coronariene . La un an de la renunțare, riscul dvs. de atac de cord scade la aproximativ jumătate din cel al fumătorului.

Este mai probabil să încetați să fumați bine dacă utilizați serviciile NHS de încetare a fumatului. Accesați site-ul Smokefree sau cereți ajutor medicului dumneavoastră pentru a renunța.

Fii activ

Obținerea și rămânerea activă vă poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă. Poate fi, de asemenea, un puternic impuls al stresului și al stresului.

Faceți 150 de minute de activitate aerobă cu intensitate moderată în fiecare săptămână. O modalitate de a atinge această țintă este realizând 30 de minute de activitate pe 5 zile pe săptămână. Încărcați-l acolo unde puteți, cum ar fi cu bicicleta pentru a lucra.

Gestionați-vă greutatea

Sa ai greutate excesiva iti poate creste riscul de boli de inima. Lipiți-vă de o dietă sănătoasă, echilibrată, săracă în grăsimi și zahăr , cu multe fructe și legume, combinate cu activitate fizică regulată.

Aflați dacă aveți o greutate sănătoasă cu calculatorul IMC . Dacă sunteți supraponderali, încercați planul nostru de pierdere în greutate NHS de 12 săptămâni.

Mănâncă mai multe fibre

Mâncați o mulțime de fibre pentru a vă reduce riscul de boli cardiace – vizează cel puțin 30 g pe zi.

Mâncați fibre dintr-o varietate de surse , cum ar fi pâine integrală, tărâțe, ovăz și cereale integrale, cartofi cu pielea lor și multe fructe și legume.

Tăiați grăsimea saturată

Mâncarea prea multor alimente bogate în grăsimi saturate poate ridica nivelul de colesterol din sângele tău. Acest lucru crește riscul de boli de inimă.

Alegeți tăieturi mai slabe de carne și produse lactate cu mai puține grăsimi, cum ar fi laptele cu 1% grăsime, peste laptele complet gras (sau integral).

Citiți informațiile despre grăsime .

Ia-ți 5 pe zi

Mâncați cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume pe zi. Sunt o sursă bună de fibre, vitamine și minerale.

Există o mulțime de moduri gustoase de a-ți face o zi de 5 pe zi, cum ar fi adăugarea de fructe tocate la cereale sau includ legume în sosurile de paste și curry.

Obțineți mai multe sfaturi de fructe și legume 5 A Day .

Se taie pe sare

Pentru a menține tensiunea arterială sănătoasă, evitați să folosiți sare la masă și încercați să adăugați mai puțin la gătitul dvs.

După ce te-ai obișnuit cu gustul mâncării fără sare adăugată, poți să-l tăie complet.

Atenție la niveluri ridicate de sare din alimentele gata preparate. Cea mai mare parte a sării pe care o consumăm este deja în alimentele pe care le cumpărăm.

Verificați etichetele alimentare – un aliment are un nivel ridicat de sare dacă are mai mult de 1,5 g sare (sau 0,6 g sodiu) la 100 g.

Adulții ar trebui să mănânce mai puțin de 6g de sare pe zi în total – adică aproximativ 1 linguriță.

Mănâncă pește

Mâncați pește cel puțin de două ori pe săptămână, inclusiv o porție de pește gras. Peștele, cum ar fi livezile, sardinele și somonul sunt o sursă de grăsimi omega-3, care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să aibă mai mult de 2 porții de pește gras pe săptămână.

Bea mai puțin alcool

Nu uitați că alcoolul conține calorii. A bea regulat mai mult decât recomandă NHS poate avea un impact vizibil asupra taliei tale.

Încercați să păstrați limitele zilnice recomandate de alcool pentru a reduce riscul de probleme grave cu sănătatea dvs., inclusiv riscurile pentru sănătatea inimii voastre.

Citiți eticheta alimentară

Când faceți cumpărăturile, este bine să vă uitați la eticheta de pe ambalajele pentru alimente și băuturi pentru a vedea câte calorii și câtă grăsime, sare și zahăr conține produsul.

Înțelegerea a ceea ce există în alimente și modul în care se potrivește cu restul dietei vă va ajuta să faceți alegeri mai sănătoase.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!