Medicamente în afara orelor

Dacă rămâneți fără medicamente în afara orelor normale de deschidere a medicului dumneavoastră de familie și aveți nevoie de un pic de urgență, există câteva modalități de a obține rapid o sursă de urgență, chiar dacă sunteți departe de casă.

Dacă aveți o rețetă

Dacă aveți deja o rețetă și aveți nevoie urgentă de medicament, încercați următorii pași:

 • Dacă farmacia locală este închisă, ar trebui să vă puteți extrage medicamentele de la orice farmacie, atâta timp cât au medicamentele în stoc. Folosiți căutarea serviciului de farmacie NHS pentru a găsi alte farmacii din apropiere și orele lor de deschidere – unele sunt deschise până la miezul nopții sau chiar mai târziu, chiar și în sărbătorile publice. Făcând clic pe „restrângeți-vă căutarea”, puteți selecta diferite ore de deschidere, cum ar fi deschiderea timpurie, târzie sau în weekend.
 • Dacă doriți să vorbiți cu cineva mai întâi, sunați la NHS 111 gratuit apelând 111 pe telefonul mobil sau fix. Persoana cu care vorbești va putea să caute o farmacie în afara orelor sau un alt serviciu NHS din zona ta.
 • Puteți utiliza, de asemenea, căutarea serviciului central al serviciilor NHS pentru a găsi cel mai apropiat centru de acces. Acestea pot dispune uneori de medicamente după o consultație.
 • În cazuri foarte urgente, ați putea încerca să apelați la cabinetul dumneavoastră de asistență medicală. Acestea ar trebui să aibă înregistrate pe robotul telefonic detalii ale serviciului lor în afara programului. Acesta este serviciul pe care GP-ul îl execută în afara orelor de deschidere obișnuite și în sărbătorile publice, și nu ar trebui utilizat în mod obișnuit. Puteți utiliza căutătorul de servicii NHS GP pentru a găsi numărul de telefon al chirurgiei dumneavoastră.
 • Dacă este o adevărată situație de urgență și ați încercat fără succes toate cele de mai sus, utilizați căutarea serviciului pentru a găsi cel mai apropiat unitatea de accident și de urgență (A&E) .

Dacă nu aveți rețetă

Dacă rămâneți fără medicament pe bază de rețetă și nu aveți o rețetă cu dvs., ar trebui să puteți obține o sursă de urgență de la o farmacie fără rețetă.

Este o idee bună să luați o rețetă veche sau ambalajul medicamentului cu dvs., dacă o aveți.

farmacii

Vei fi intervievat de farmacist pentru a afla:

 • dacă aveți nevoie de medicament imediat
 • care a prescris anterior medicamentul (pentru a vă asigura că sunt o sursă de încredere)
 • ce doză de medicament ar fi adecvată pentru a lua

Farmacistul va trebui să știe răspunsurile la toate aceste întrebări înainte de a putea furniza un medicament numai fără rețetă în regim de urgență.

Dacă farmacistul nu este convins că medicamentul și doza sunt adecvate pentru dumneavoastră, este posibil să nu furnizeze medicamentul.

Este posibil să fie necesar să plătiți pentru acest serviciu și medicamentul dvs., chiar dacă nu faceți în mod normal, deoarece sunt furnizate fără rețetă. Aceasta poate varia între farmacii.

Găsiți o farmacie locală , inclusiv orele sale de deschidere.

Medici medicali și centre walk-in

Dacă rămâneți fără medicamente în timp ce sunteți plecat de acasă, este posibil să fiți în măsură să consultați un medic local și să primiți o rețetă pentru un aport limitat de medicamente. Apoi, va trebui să găsiți o farmacie deschisă.

Sau, puteți merge la un centru de intrare NHS . Aceștia pot fi capabili să organizeze o consultație de medicină generală. În unele cazuri, îți pot administra medicamente după ce ai văzut o asistentă medicală.

Unele centre de intrare sunt deschise de dimineața devreme până seara târziu, șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an.

Găsiți un centru de acces în apropierea dvs.

Dacă nu aveți nevoie de rețetă

Dacă aveți nevoie de un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol sau un antiacid și nu puteți găsi o farmacie deschisă, următoarele locuri pot stoca o gamă de bază de medicamente contra-counter:

 • supermarket-uri
 • chioșc de ziare
 • benzinării

De asemenea, de multe ori au ore mai lungi de deschidere decât farmaciile de pe strada înaltă.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!