„Cum bat osteoporoza”

Judi Paxton, 62 de ani, vorbește despre șocul ei în a fi diagnosticat cu osteoporoză.

„Acum patru ani lucram ca director de resurse umane. Am rămas blocat în birou, zi de la opt dimineața până la șase sau șapte noaptea. Nu am văzut niciodată lumina zilei și niciodată nu am făcut niciun exercițiu pentru că eram atât de ocupat muncind tot timpul.

„Dar niciodată într-un milion de ani nu am crezut că stilul meu de viață ar putea afecta sănătatea oaselor mele.”

Primele semne

„Într-o zi m-am plimbat pe drum cu soțul meu când mi-am răsucit glezna. Am simțit o lovitură și am căzut. Sotul meu m-a dus la A&E și s-a dovedit că mi s-a rupt glezna.

„Am fost trimis la serviciul local de legătură cu fracturi pentru o scanare DEXA (sau DXA) , care măsoară densitatea oaselor tale.

„A fost nevoie de vârste pentru a primi programarea, deoarece serviciul a fost foarte ocupat. Dar, în sfârșit, la opt luni după ce mi-am rupt glezna, au făcut scanarea. A fost cam ca o radiografie. M-am întins acolo în timp ce scanau diferite părți ale corpului meu. ”

Diagnosticul de șoc

„După ce au terminat, mi-au spus acolo și apoi că am osteoporoză (când oasele devin slabe și fragile).

„Am fost în șoc. M-am gândit: ‘Oasele mele sunt fragile, așa că nu mai pot face nimic. Dacă voi cădea peste ceva, voi rupe ceva’. A fost un sentiment oribil.

„Personalul clinicii a fost foarte amabil. Mi-au dat câteva pliante despre osteoporoză și m-au trimis la fizioterapeuți.

„Când am văzut fizioanele, m-au măsurat, mi-au verificat echilibrul și, în general, m-au privit. M-au referit și pentru o serie de 12 clase de exerciții de întărire și echilibru.”

Știri liniștitoare

„Când i-am spus unuia dintre medici cât de îngrijorat mă simțeam, ea a spus:„ Nu trebuie să fii – dacă faci toate lucrurile pe care ți le spunem, îți poți îmbunătăți densitatea osoasă ”.

„Odată ce am auzit asta, nu mi-am dat seama. Nu mi-am dat seama până atunci că îți puteți îmbunătăți sănătatea oaselor. M-am gândit:„ Da, pot face asta „.

„În cadrul clasei am făcut presiuni împotriva peretelui pentru a ne întări încheieturile, umerii și spatele. Am folosit greutăți ușoare și benzi întinse pentru a ne întări mușchii, precum și a pășit în jos și pe un pas scăzut și ceva mers rapid.

„Tot timpul, doi medici au vegheat asupra noastră tuturor și au avut mare grijă cu noi.

„Odată ce cursurile s-au încheiat, am fost trimis la cursuri de vitalitate, care sunt conduse de autoritatea locală cu ajutorul NHS. Acestea sunt clase speciale de exerciții pentru persoanele care sunt ceva mai fragile dintr-un motiv oarecare. Acest lucru se poate datora osteoporozei, artrita , astmul sau in urma unui atac de cord . Din nou, au fost foarte buni. ”

Dieta sanatoasa

„Am început să mănânc o dietă cât mai sănătoasă. Am avut mai mult lapte și iaurturi pentru a oferi calciu oaselor mele. În loc de crizele, aș avea câteva mii de migdale aromate, care sunt bune și pentru calciu.

„Am mâncat o mulțime de ouă și pește gras pentru vitamina D și am ieșit la lumina zilei ori de câte ori am putut. Am luat și tablete care conțin calciu și vitamina D de două ori pe zi.

„La un an de la căderea mea am decis să renunț la muncă. Am realizat că trebuie să-mi pun sănătatea pe primul loc. Înseamnă că pot continua exercitarea, să fiu în aer curat și, în general, să mă potrivească.

„La doi ani după ce am fost diagnosticat cu osteoporoză, am făcut o altă scanare DEXA. Densitatea mea osoasă s-a îmbunătățit cu 14%. Am fost atât de mulțumit și de emoționat.

„Doar arată că este complet posibil să îți îmbunătățesc sănătatea oaselor. Am făcut ceea ce mi s-a spus de către fizionomi și mi-am îmbunătățit atât de mult sănătatea oaselor. De fapt, nu sunt clasat cu osteoporoză, deși am încă osteopaenie ( densitate osoasă mai mică) în coloana vertebrală „.

Ramai puternic

„Acum că nu lucrez, petrec mult timp în grădină. Este bine pentru că te scoate la lumina zilei și implică exerciții fizice.

„De asemenea, merg la trei clase de exerciții pe săptămână – două clase de pilates și o clasă de circuit ușor.

„Oricât de amuzant pare, am avut atât de norocul să-mi rup glezna. Dacă nu aș fi plecat pentru scanarea DEXA, oasele mele s-ar fi agravat și mai rău.

„Pentru oricine se găsește în situația mea, aș spune că nu disperați. Atâta timp cât depuneți efortul – mâncând lucrurile potrivite, făcând ceva exercițiu și ieșiți în lumina zilei – puteți îmbunătăți problemele. Fiind diagnosticat cu osteoporoză nu trebuie să fie sfârșitul lumii. ”