Sfaturi de ridicare sigure

O cauză principală a rănii la spate la locul de muncă este ridicarea sau manipularea incorectă a obiectelor.

Învățarea și urmarea metodei corecte pentru ridicarea și manipularea sarcinilor grele poate ajuta la prevenirea accidentării și la evitarea durerilor de spate .

Consultați aceste sfaturi de ridicare și manipulare în siguranță, recomandate de Executivul de Sănătate și Securitate.

Gândește-te înainte să ridici

Planificați ascensorul. Unde se va încărca sarcina? Va fi nevoie de ajutor cu încărcarea? Există echipamente pe care le puteți folosi, cum ar fi un elevator, care vă poate ajuta la ridicare?

Îndepărtați obstacolele, cum ar fi materialele de ambalare aruncate. Pentru ascensoarele lungi, cum ar fi de la podea până la înălțimea umărului, luați în considerare să vă așezați sarcina la mijloc, pe o masă sau o bancă, pentru a vă schimba strânsoarea.

Mențineți sarcina aproape de talie

Mențineți sarcina aproape de talie cât mai mult timp în timp ce ridicați pentru a reduce cantitatea de presiune pe spate.

Păstrați partea grea a sarcinii lângă corp. Dacă nu este posibil să se apropie îndeaproape de sarcină, încercați să o glisați către corp înainte de a încerca să o ridicați.

Adoptați o poziție stabilă

Picioarele trebuie să fie despărțite cu 1 picior ușor înainte pentru a menține echilibrul (alături de sarcină, dacă este pe pământ).

Fii pregătit să miști picioarele în timpul ascensorului pentru a menține o postură stabilă. Purtarea de îmbrăcăminte prea strânsă sau încălțăminte nepotrivită, cum ar fi tocuri înalte sau flip-flops, poate îngreuna acest lucru.

Asigurați-vă de o bună reținere a sarcinii

Acolo unde este posibil, îmbrățișați sarcina aproape de corp. Acest lucru ar trebui să vă ajute să faceți o ridicare mai puternică și mai solidă decât să strângeți bine sarcina doar cu mâinile.

Nu îndoiți spatele la ridicare

O ușoară îndoire a spatelui, a șoldurilor și a genunchilor la începutul ridicării este de preferat, fie pentru a flexa complet spatele (a se prinde), fie a flexa complet șoldurile și genunchii – cu alte cuvinte, ghemuit complet.

Nu îndoiți spatele în timp ce ridicați

Acest lucru se poate întâmpla dacă picioarele încep să se îndrepte înainte de a începe să ridice sarcina.

Nu vă răsuciți când ridicați

Evitați să răsuciți spatele sau să vă sprijiniți lateral, în special în timp ce spatele este îndoit.

Mențineți umerii la nivel și orientați în aceeași direcție ca șoldurile. Întoarcerea prin mișcarea picioarelor este mai bună decât răsucirea și ridicarea în același timp.

Priveste inainte

Mențineți capul sus în timpul manipulării sarcinii. Privește în față, nu în jos la sarcină, odată ce a fost ținută în siguranță.

Miscati-va lin

Nu agitați și nu smulgeți sarcina, deoarece acest lucru poate îngreuna păstrarea controlului și crește riscul de rănire.

Cunoaște-ți limitele

Nu ridicați și nu folosiți mai mult decât puteți gestiona cu ușurință. Există o diferență între ceea ce oamenii pot ridica și ceea ce pot ridica în siguranță. Dacă aveți îndoieli, cereți sfaturi sau primiți ajutor.

Coborâți în jos, apoi reglați

Puneți sarcina în jos și apoi reglați. Dacă trebuie să poziționați exact sarcina, așezați-o mai întâi, apoi glisați-o în poziția dorită.