Ai grijă de pielea ta

Pielea ta muncește din greu pentru a te menține sănătos și poți returna favoarea având grijă de ea. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să vă păstrați pielea și să vă simțiți bine.

ingrijire solara

Lumina soarelui conține raze ultraviolete (UV), care sunt cauza principală a îmbătrânirii pielii și pot provoca cancer de piele.

Arsurile solare pot crește semnificativ riscul de cancer de piele, de aceea este important să protejați pielea împotriva leziunilor solare la orice vârstă, dar aveți grijă specială cu bebelușii, copiii și tinerii.

Pentru a vă proteja:

  • petreceți timp la umbră între 11 și 15:00
  • acoperă-te cu haine, o pălărie și ochelari de soare
  • folosiți protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30

Trebuie să petreci ceva timp în lumina soarelui, astfel încât corpul tău poate face vitamina D, care este esențială pentru oasele sănătoase.

Pentru a afla mai multe despre echilibrarea necesității obținerii vitaminei D și a protejării pielii de daunele solare, vedeți cum să obțineți vitamina D de lumina soarelui .

Aflați mai multe despre protecția solară și siguranța solară

Fumat

Fumatul este legat de îmbătrânirea precoce a pielii.

Se crede că fumatul reduce elasticitatea naturală a pielii prin determinarea descompunerii colagenului și reducerea producției de colagen. Colagenul este o proteină care susține rezistența pielii.

Fumatul reduce de asemenea fluxul de sânge către piele, astfel încât pielea ta primește mai puține substanțe nutritive și mai puțin oxigen.

Obțineți ajutor pentru a nu mai fuma

Alcool

Când bei alcool, corpul și pielea ta pot deveni deshidratate, lăsând pielea să pară mai în vârstă și obosită.

Apa potabilă vă poate ajuta pielea să rămână hidratată, prevenind uscarea acesteia.

Când aveți alcool, încercați să beți în limitele recomandate și să beți o băutură non-alcoolică, cum ar fi apă sodică sau suc de fructe, între băuturile alcoolice.

Spălarea pielii

Încercați să utilizați săpunuri ușoare sau uleiuri de baie. Prea multă spălare sau folosirea săpunurilor dure poate spăla uleiurile naturale care ne mențin pielea sănătoasă.

Dacă aveți pielea uscată, nu utilizați produse dure pe bază de alcool, deoarece acestea pot irita pielea și o pot usca.

Hidratarea poate ajuta la prevenirea pielii uscate. Dacă aveți pielea grasă, evitați produsele pe bază de ulei și alegeți-le pe bază de apă.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!