Suplimente pentru culturism și sport: faptele

Milioane de oameni iau suplimente sportive în speranța unei serii de beneficii pentru sănătate, de la pierderea în greutate până la formarea mușchilor. Dar unele suplimente sunt vândute ilegal și pot fi foarte nocive.

Suplimentele sportive au devenit din ce în ce mai populare în rândul participanților la gimnastică.

Persoanele interesate de fitness și îmbunătățirea fizicului pot opta pentru suplimente care le pot îmbunătăți creșterea musculară atunci când sunt combinate cu exerciții fizice, cum ar fi haltere.

De asemenea, pot căuta modalități de a-și controla pofta de mâncare atunci când încearcă să slăbească ca parte a unei diete pentru culturism.

Există o industrie în creștere a suplimentelor de nutriție sportivă disponibile pe stradă și online.

Suplimentele ilegale, inclusiv unele care pretind că sunt „arderea grăsimilor” sau „slăbire”, au fost legate de un număr mic de decese .

În ciuda faptului că sunt ilegale de vândut, există dovezi că acestea sunt încă disponibile pentru a fi cumpărate online, în principal de la furnizori cu sediul în afara Regatului Unit.

Este important să fiți conștienți de faptul că produsele vândute de pe un site web sau furnizor bazat în afara Regatului Unit sau din Europa ar putea să nu treacă aceleași standarde de siguranță ca cele din Europa.

Construirea mușchiului prin proteine

Proteinele sunt o parte importantă a dietei noastre și cheie pentru construirea și menținerea tuturor tipurilor de țesuturi ale corpului, inclusiv mușchii.

Conține aminoacizi, blocurile de construcție utilizate pentru creșterea mușchilor.

Pulberile proteice, disponibile sub formă de shake-uri, bare și capsule, sunt unul dintre cele mai populare suplimente pentru construirea mușchilor.

Acestea sunt disponibile legal pentru a cumpăra over-the-counter, precum și online.

Sunt comercializate ca ajută la promovarea creșterii musculare a corpului, ajută metabolismul (ajutând la pierderea în greutate), vă ajută să atingeți performanțele fizice maxime, să stimulați energia și să luptați cu procesul de îmbătrânire.

„Utilizatorii pot alege să le ia înainte, în timpul și după antrenament, pentru a îmbunătăți performanța și a îmbunătăți recuperarea, pentru a le adăuga la mese pentru a-și stimula proteinele sau pentru a le bea între mese ca o gustare bogată în proteine”, spune Azmina Govindji de la British Dietetic Association (BDA).

„Dar ar putea obține aceleași beneficii de la introducerea de alimente bogate în proteine în dieta lor ca gustări sau adăugarea lor la mesele lor normale pentru a spori conținutul de proteine.

„Deși shake-urile proteice sunt convenabile, nu toate sunt potrivite pentru a fi utilizate ca înlocuitor de masă, pentru că nu au toate vitaminele și nutrienții pe care le-ar conține o masă echilibrată”.

Acest lucru înseamnă că culturistii care apelează la suplimente proteice, în loc să mănânce pur și simplu alimente bogate în proteine, și-ar putea irosi banii.

Există, de asemenea, dovezi că, pe termen lung, consumul prea mult de proteine poate duce la un risc crescut de osteoporoză și poate agrava și problemele renale existente.

Departamentul de Sănătate sfătuiește adulții să evite consumul de peste două ori mai mult decât cel recomandat zilnic de proteine (55,5 g pentru bărbați și 45 g pentru femei).

Alimentele bogate în proteine includ:

 • carnea roșie , precum carnea de vită, mielul și carnea de porc
 • păsări de curte, cum ar fi pui, rață și curcan
 • ouă
 • lactate , cum ar fi lapte, iaurt și brânză
 • fasole
 • tofu

Aflați mai multe despre consumul unei alimentații sănătoase, echilibrate

Sfaturi pentru participanții la gimnastică care iau suplimente proteice

Rick Miller, dietetician clinic și sportiv din BDA, are următoarele sfaturi pentru gimnaziali și culturisti care doresc să ia suplimente proteice:

„O simplă modificare a alimentelor (cum ar fi iaurtul grecesc dimineața cu muesli și fructe, mai degrabă decât cerealele simple de lapte și laptele) va ajuta la creșterea conținutului de proteine al unei mese.

„După ce ați făcut acest pas, completați lacunele cu un brand de renume de supliment proteic.

„Citiți întotdeauna eticheta cu atenție, luați dimensiunea de porție recomandată și nu fiți tentat să luați mult mai mult decât este necesar, deoarece acest lucru nu este susținut de dovezile actuale.

„Dacă nu sunteți sigur, rugați medicul dumneavoastră să vă trimită la un dietetician înregistrat pentru sfaturi. Suplimentele proteice nu sunt recomandate copiilor din cauza lipsei de cercetare a efectelor pe termen lung.”

Chris Gibbons, un powerlifter competitiv de la Chesterfield, spune că există pericolul ca oamenii să vadă greșit suplimentele ca o soluție rapidă pentru a-și atinge obiectivele.

„Există o tendință de a crede că există o pudră sau un supliment magic care îți va oferi fizicul viselor tale, dar nu există un substitut pentru munca grea și angajament”, spune el.

„Puterea de a construi durează ani, nu săptămâni sau luni. Este un act de disciplină și trebuie câștigat prin angajamentul cu un antrenament dur și o dietă bună.”

Pentru mai multe despre toate tipurile de suplimente dietetice, citiți Raportul special „În spatele titlurilor” Suplimente: Cine are nevoie de ele?

Dacă sunteți îngrijorat sau ați avut reacții adverse după ce ați luat suplimente, în special orice ați cumpărat online, luați o programare pentru a vă consulta medicul.

Suplimente pentru culturism și culturi ilegale

Agenția de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) a avertizat oamenii să fie precauți să cumpere suplimente sportive ilegale, deoarece acestea ar putea conține ingrediente periculoase care ar putea cauza insuficiență renală, convulsii și probleme cardiace.

O anchetă MHRA a descoperit că 84 de produse ilegale, cum ar fi energie și produse de „câștig muscular”, erau vândute conținând ingrediente periculoase, cum ar fi steroizi, stimulanți și hormoni.

Printre produsele scoase de pe piață se număra un produs steroid numit Celtic Dragon. Acest produs a lăsat 2 bărbați spitalizați cu icter sever și leziuni hepatice.

David Carter, managerul MHRA al secțiunii medicamentelor de frontieră, spune: „Oamenii trebuie să fie conștienți că cumpărarea de suplimente sportive ilegale vă poate dăuna grav sănătății.

„Produsele pot pretinde că îți stimulează energia sau mușchiul, dar ele ar putea conține ingrediente neaprobate care pot provoca insuficiență renală, probleme cardiace sau convulsii.”

Chiar și suplimentele legale vă pot provoca rău. De exemplu, dacă luați orice medicamente, precum și suplimente, suplimentele ar putea opri medicamentul să funcționeze corect.

Citiți întotdeauna eticheta și, dacă aveți îndoieli, adresați-vă farmacistului .

În plus, multe afirmații privind sănătatea făcute cu privire la produse, alimente și medicamente vândute online nu sunt dovedite.

Aflați mai multe despre escrocherii medicamentelor

Riscurile consumului de steroizi

Deși este disponibil cu prescripția medicului pentru o varietate de motive clinice, unii steroizi sunt folosiți greșit atunci când sunt luați ca medicamente care îmbunătățesc performanța.

Sunt atractive pentru că se bazează pe testosteronul hormonului masculin și, prin urmare, pot îmbunătăți rezistența și performanța și pot stimula creșterea musculară.

„Dar pot spori și agresivitatea”, avertizează Rick Miller, cu referire la ceea ce se numește în mod obișnuit „furie roidă”.

„Alte efecte majore ale consumului de steroizi includ creșterea tensiunii arteriale, afectarea directă a rinichilor și a inimii, leziuni hepatice, acnee și promiscuitate sexuală”, spune el.

Medicament pentru pierderea în greutate DNP legat de decese

Un produs care este vândut ilegal, dar care este încă disponibil online, în principal de la furnizori cu sediul în afara Regatului Unit, este 2,4-Dinitrofenol (DNP).

DNP este un produs chimic industrial care nu este potrivit pentru consumul uman. Este foarte toxic și provoacă efecte secundare semnificative și a dus la cel puțin 3 decese raportate .

Se consideră că DNP este deosebit de popular printre culturisti, care sunt atrași de promisiunile sale de pierdere rapidă în greutate rapidă.

Alte nume pentru DNP, care apar sub formă de pastile sau pulbere, includ:

 • Dinosan
 • DNOC
 • Solfo Negru
 • nitrofen
 • Aldifen
 • Chemox

DNP este periculos, deoarece accelerează metabolismul prea repede.

Acest lucru poate declanșa reacții adverse dăunătoare, cum ar fi:

 • nelinişte
 • pielea înroșită
 • piele galbenă
 • dureri de cap
 • având o bătăi inimii neobișnuit de rapide
 • respirând prea repede
 • ameţeală
 • transpira mult
 • senzație de sete (deshidratare)
 • senzație de rău (greață)
 • febră
 • vărsături

Utilizarea DNP pe o perioadă lungă de timp poate duce la cataracta și peelingul pielii și poate provoca leziuni ale inimii și sistemului nervos.

Studiile la animale au sugerat că DNP poate provoca, de asemenea, cancer și crește riscul de defecte la naștere.

Dacă credeți că ați luat DNP, trebuie să solicitați imediat sfatul medicului.

Agenția de Standarde Alimentare (FSA) lucrează cu poliția și autoritățile locale pentru a preveni vânzarea ilegală a DNP publicului, în special online.

Însă multe site-uri web care oferă DNP de vânzare sunt bazate în străinătate, ceea ce îngreunează acest lucru.

Unele dintre aceste site-uri oferă produse ilegale alături de medicamente legale pentru pierderea în greutate, ceea ce face foarte dificil să se distingă diferența.

Informați- vă despre pastilele dietetice vândute online .

Aflați cum să vă accelerați metabolismul în siguranță

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!