Verificări dentare

Verificări dentare

Credit:

Chadwell Heath, Essex, Marea Britanie


Puteți presupune că ar trebui să faceți un control stomatologic la fiecare 6 luni, dar este posibil ca unii oameni să nu fie nevoiți să meargă atât de des, iar alții ar putea avea nevoie de controale mai frecvente.

Medicul stomatolog vă va sugera când trebuie să faceți următorul control, pe baza cât de bună este sănătatea dumneavoastră orală.

Timpul dintre verificări poate varia de la 3 luni la 2 ani, în funcție de cât de sănătos sunt dinții și gingiile și riscul de probleme viitoare.

De ce am nevoie de un control stomatologic?

Un control permite dentistului dvs. să vadă dacă aveți probleme dentare și vă ajută să vă păstrați gura sănătos. Lăsând netratate problemele le-ar putea face mai dificil de tratat în viitor, așa că cel mai bine este să faceți probleme mai devreme sau, dacă este posibil, să le preveniți cu totul.

Ce se întâmplă în timpul unui control stomatologic?

La fiecare control, medicul stomatolog trebuie:

  • Examinați-vă dinții, gingiile și gura.
  • Întrebați-vă despre sănătatea dvs. generală și orice probleme pe care le-ați avut cu dinții, gura sau gingiile de la ultima vizită.
  • Întrebați și vă oferiți sfaturi despre alimentația dvs., consumul de fumat și alcool și obiceiurile de curățare a dinților.
  • Discutați o dată pentru următoarea vizită.

Cât de des trebuie să fac un control stomatologic?

După efectuarea controlului, stomatologul vă va recomanda o dată pentru următoarea dvs. vizită. Perioada până la următoarea dvs. verificare poate fi de până la 3 luni sau până la 2 ani (sau până la 1 an dacă aveți sub 18 ani).

În general, cu cât este mai mic riscul de probleme dentare, cu atât mai mult puteți aștepta înainte de următorul control. Deci, persoanele cu o sănătate orală bună vor trebui probabil să participe doar o dată la 12 până la 24 de luni, dar cei cu mai multe probleme vor avea nevoie de verificări mai des.

Dar tratamente dentare?

Acest sfat se referă numai la verificări de rutină. Puteți avea alte întâlniri pentru tratamente dentare, cum ar fi umpluturi, curățarea dinților (scară și lustruire), luarea unui dinte sau tratamentul de urgență.

Dacă aveți probleme cu dinții între verificări, contactați chirurgia stomatologică pentru a face o programare anterioară. În situații de urgență în afara programului normal de lucru, contactați intervenția chirurgicală la numărul obișnuit și vi se va spune cum să accesați îngrijirile stomatologice de urgență.

Cum să vezi un dentist în caz de urgență sau în afara orelor .

Chestiuni dentare comune

Citiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre medicii stomatologi NHS și taxele dentare .