Menținerea rinichilor sănătoși

Rinichii sunt vitali pentru sănătatea dvs. generală, de aceea este important să aveți grijă de ei. Cinci pași simpli ai stilului de viață te pot ajuta să îi menții în formă bună.

Stai hidratat

Consumul mult de lichide vă va ajuta rinichii să funcționeze corect. Urina ta ar trebui să aibă culoarea paiului. Dacă este ceva mai întunecat, poate fi un semn de deshidratare .

În timpul vremii calde, atunci când călătorești în țările calde sau când faci efort fizic, trebuie să bei mai multă apă decât de obicei pentru a compensa lichidul pierdut prin transpirație.

Mananca sanatos

O dietă echilibrată te asigură că vei obține toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău. Mănâncă o mulțime de fructe și legume, precum și semințe precum paste integrale, pâine și orez. Nu mâncați prea multă mâncare sărată sau grasă.

Citiți opt sfaturi pentru o alimentație sănătoasă .

Urmăriți-vă tensiunea arterială

Verificați-vă tensiunea arterială în mod regulat. Hipertensiunea arterială nu are simptome, dar vă poate crește riscul de probleme la rinichi și inimă.

Puteți obține gratuit o verificare a tensiunii arteriale simple, rapide și nedureroase la chirurgia medicului dumneavoastră medical și la multe farmacii.

Dacă tensiunea arterială este mai mare decât ar trebui să fie, medicul dumneavoastră poate sugera modificări ale stilului de viață sau, dacă este necesar, să vă prescrie medicamente pentru a reduce tensiunea arterială.

O presiune arterială ideală este considerată a fi cuprinsă între 90 / 60mmHg și 120 / 80mmHg.

Citiți mai multe despre cum să preveniți tensiunea arterială ridicată .

Nu fumați și nu beți prea mult alcool

Încercați să încetațifumați complet și să limitați cantitatea de alcool pe care o beți.

Atât bărbații, cât și femeile sunt sfătuiți să nu bea mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână în mod regulat.

Citiți mai multe despre cum să reduceți alcoolul .

Consumul prea mult de alcool și fumatul ambele îți cresc tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor renale .

Continuați-vă subțire pentru a vă ajuta rinichii

A fi prea greu îți crește tensiunea arterială, ceea ce este rău pentru rinichi. Încercați să vă mențineți la o greutate sănătoasă, păstrând activ și nu supraalimentați.

Indicele dvs. de masă corporală (IMC) este un mod util de a verifica dacă sunteți o greutate sănătoasă. Puteți utiliza calculatorul de greutate sănătos pentru a vă calcula IMC.

Vindeți cel puțin 150 de minute de exerciții cu intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos , ciclismul sau înotul , în fiecare săptămână.

Citiți mai multe despre cum să slăbești .

De asemenea, a se vedea ghidurile de activitate fizică pentru adulți sub 65 de ani și ghidurile de activitate fizică pentru adulți mai mari (65 de ani și peste) .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!