10 boli de iarnă

Unele probleme de sănătate, cum ar fi astmul, durerile de gât și rănile reci, sunt declanșate sau agravate de vremea rece. Iată cum să faceți față bolilor de vreme rece.

răceli

Puteți ajuta la prevenirea răcelilor prin spălarea regulată a mâinilor. Acest lucru distruge erorile pe care este posibil să le fi luat de pe suprafețele atingătoare folosite de alte persoane, cum ar fi întrerupătoarele luminoase și mânerele ușilor.

Citiți acest ghid despre cum vă spălați mâinile în mod corespunzător .

De asemenea, este important să păstrați casa și orice obiecte de uz casnic, cum ar fi cupe, pahare și prosoape, mai ales dacă cineva din casa dvs. este bolnav.

Sfat: Dacă aveți răceală, folosiți țesuturi de unică folosință în loc de batiste din țesătură pentru a evita să vă reinfectați în mod constant propriile mâini.

Citiți cinci fapte surprinzătoare despre frigul comun .

Durere de gât

Dureri în gât sunt frecvente iarna și sunt aproape întotdeauna cauzate de infecții virale.

Există câteva dovezi că schimbările de temperatură, cum ar fi trecerea de la o cameră caldă, încălzită central, la exteriorul înghețat, poate afecta și gâtul.

Sfat: Un remediu rapid și ușor pentru o durere în gât este să gargarezi cu apă sărată caldă. Se dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă fiartă răcită parțial.

Nu va vindeca infecția, dar are proprietăți antiinflamatorii și poate avea un efect liniștitor.

Astm

Aerul rece este un declanșator major al simptomelor de astm, precum respirația șuierătoare și lipsa respirației. Persoanele cu astm ar trebui să fie deosebit de atenți iarna.

Sfat: rămâneți în interior în zilele foarte friguroase, cu vânt. Dacă ieșiți, purtați o eșarfă ușor peste nas și gură.

Fii mai vigilent cu privire la administrarea medicamentelor obișnuite și păstrează inhalatoarele de eliberare în apropiere.

Obțineți sfaturi pentru a evita atacurile de astm legate de frig .

norovirus

Cunoscut și sub denumirea de erori de vărsături de iarnă, norovirusul este un stomac extrem de infecțios. Poate să lovească tot timpul anului, dar este mai des întâlnit iarna și în locuri precum hoteluri, spitale, case de bătrâni și școli.

Boala este neplăcută, dar de obicei se termină în câteva zile.

Sfat: Când oamenii sunt bolnavi de vărsături și diaree , este important să bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Copiii mici și vârstnicii sunt în special în pericol.

Prin consumul de lichide de rehidratare orală (disponibile din farmacii), puteți reduce riscul de deshidratare.

Citiți despre cum să preveniți intoxicațiile alimentare .

Articulații dureroase

Multe persoane cu artrită spun că articulațiile lor devin mai dureroase și mai dure în timpul iernii, deși nu este clar de ce este cazul. Nu există dovezi că modificările meteorologice cauzează pagube comune.

Sfat: mulți oameni se deprimă puțin în timpul iernii, iar acest lucru îi poate face să perceapă durerea mai acut. Totul se simte mai rău, inclusiv afecțiunile medicale.

Exercitiile zilnice pot stimula starea psihica si fizica a unei persoane. Înotul este ideal, deoarece este ușor pe articulații.

Aflați cum să începeți cu înotul pentru fitness .

Plăci reci

Cei mai mulți dintre noi recunoaștem că rănile de răceală sunt un semn că suntem derulați sau sub stres. În timp ce nu există nici un leac pentru boli de răceală, puteți reduce șansele de a obține unul, având grijă de tine chiar și iarna.

Sfat: în fiecare zi, faceți lucruri care vă fac să vă simțiți mai puțin stresați, cum ar fi să faceți o baie fierbinte, să faceți o plimbare în parc sau să vizionați unul dintre filmele dvs. preferate.

Citiți despre primii 10 busters de stres .

Atacuri de cord

Atacurile de cord sunt mai frecvente iarna. Acest lucru se poate întâmpla pentru că vremea rece crește tensiunea arterială și pune mai multă tensiune asupra inimii. De asemenea, inima ta trebuie să muncească mai mult pentru a menține căldura corporală când este frig.

Sfat: rămâi cald în casa ta. Încălziți camerele principale pe care le utilizați la cel puțin 18C și folosiți o sticlă de apă caldă sau o pătură electrică pentru a vă menține cald în pat.

Înfășurați-vă cald când ieșiți și purtați o pălărie, eșarfă și mănuși.

Mai multe sfaturi despre cum să vă mențineți cald și bine .

Mâinile și picioarele reci

Fenomenul Raynaud este o afecțiune obișnuită care face ca degetele și degetele de la picioare să își schimbe culoarea și să devină foarte dureroase pe vreme rece.

Degetele pot merge alb, apoi albastru, apoi roșu, și palpitarea și furnica. Vasele mici de sânge ale mâinilor și picioarelor intră în spasm, reducând temporar fluxul de sânge către mâini și picioare.

În cazuri grave, medicamentele pot ajuta, dar majoritatea oamenilor reușesc să trăiască cu simptomele lor.

Sfat: nu fumați și nu beți cofeină (ambele pot agrava simptomele) și purtați întotdeauna mănuși calde, șosete și încălțăminte când ieșiți pe vreme rece.

Obțineți sfaturi despre cum să nu mai fumați .

Piele uscata

Pielea uscată este o afecțiune obișnuită și este adesea mai rău în timpul iernii, când umiditatea mediului este scăzută.

Hidratarea este esențială pe timpul iernii. Contrar credinței populare, loțiuni și creme hidratante nu sunt absorbite de piele. În schimb, acționează ca un material de etanșare pentru a opri evaporarea umezelii naturale a pielii.

Cel mai bun moment pentru a aplica hidratant este după o baie sau duș, în timp ce pielea este încă umedă, și din nou la culcare.

Sfat: Averse, mai degrabă decât calde. Apa prea caldă face ca pielea să se simtă mai uscată și mâncărime.

gripă

Gripa poate fi un criminal major al persoanelor vulnerabile. Persoanele în vârstă de 65 de ani și peste, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni de sănătate pe termen lung, inclusiv diabetul zaharat, boala renală și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), sunt în special în pericol.

Cea mai bună metodă de a preveni apariția gripei este de a avea boabă antigripală (sau spray nazal de gripă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani). Vaccinul antigripal oferă o bună protecție împotriva gripei și durează un an.

Dacă aveți peste 65 de ani sau aveți o stare de sănătate pe termen lung, sunteți, de asemenea, eligibil pentru vaccinul pneumococic , care oferă protecție împotriva pneumoniei.

Sfat: Aflați dacă aveți riscul de a face gripa, întrebând medicul dumneavoastră de familie, sau citiți articolul nostru despre cine ar trebui să aibă gripă . Dacă sunteți într-un grup cu risc ridicat, consultați medicul dumneavoastră pentru a primi vaccinarea.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!