10 moduri de a reduce durerea

Indiferent dacă durerea dvs. tocmai a apărut sau ați trăit cu ea de ani buni, aceste etape de auto-ajutor încercate vă pot aduce alinare.

Faceți un exercițiu blând

Activitățile simple, cotidiene, cum ar fi mersul, înotul, grădinăritul și dansul pot ușura o parte din durere direct blocând semnale de durere către creier.

Activitatea ajută, de asemenea, la diminuarea durerii prin întinderea mușchilor, ligamentelor și articulațiilor rigide și tensionate.

Este firesc să ezitați dacă exercițiile fizice sunt dureroase și sunteți îngrijorat să faceți mai multe daune. Dar dacă deveniți mai activ treptat, este puțin probabil să provocați daune sau daune. Durerea pe care o simți atunci când începi un exercițiu blând se datorează faptului că mușchii și articulațiile devin mai potrivite.

Pe termen lung, beneficiile exercițiului fizic depășesc cu mult orice creștere a durerii.

Citiți articolele noastre despre antrenament .

Respirați corect pentru a ușura durerea

Concentrarea pe respirația dvs. când aveți dureri vă poate ajuta.

Când durerea este intensă, este foarte ușor să începeți să respirați ușor și puțin adânc, ceea ce vă poate face să vă simțiți amețit, anxios sau panicat. În schimb, respiră încet și profund. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai mult în controlul situației și vă va ține relaxat și va împiedica orice tensiune musculară sau anxietate să vă agraveze durerea.

Citiți cărți și pliante despre durere

Setul de instrumente pentru durere este o broșură plină de sfaturi practice simple despre cum să trăiești mai bine cu durerea pe termen lung.

Există, de asemenea, o listă de cărți și pliante de auto-ajutor sugerate pe site-ul The British Pain Society .

Consilierea poate ajuta la durere

Durerea te poate obosi, neliniștit, deprimat și urât. Acest lucru poate duce la agravarea durerii, făcându-vă să cădeți într-o spirală descendentă. Fii mai amabil cu tine. Să trăiești cu durere nu este ușor și poți fi propriul cel mai rău dușman prin a fi încăpățânat, nu-ți pregăti activitățile în fiecare zi și nu-ți accepți limitările.

Unii oameni consideră că este util să solicite ajutor de la un consilier, psiholog sau hipnoterapeut pentru a descoperi cum să se ocupe de emoțiile lor în raport cu durerea lor. Cereți sfatul medicului dumneavoastră și recomandări sau citiți acest articol despre accesul la consiliere .

Distrage-te

Schimbă-ți atenția asupra altceva, astfel încât durerea nu este singurul lucru din mintea ta. Fii blocat într-o activitate care te bucură sau găsește stimulant. Multe hobby-uri, precum fotografia, cusutul sau tricotatul, sunt posibile chiar și atunci când mobilitatea dvs. este limitată.

Împărtășește-ți povestea despre durere

Te poate ajuta să vorbești cu altcineva care a experimentat dureri similare și să înțeleagă prin ce treci.

Preocuparea pentru durere , Acțiunea asupra durerii , Îngrijirea artritei și BackCare, toate au linii de asistență telefonică gestionate de persoane cu durere de lungă durată, care vă pot pune în legătură cu grupurile locale de asistență pentru pacienți.

Site-ul healthtalk.org vă permite să vizionați sau să ascultați videoclipuri despre experiențele altor oameni ale durerii.

Leacul de somn pentru durere

„Mulți oameni cu durere cronică se tem să se culce, deoarece atunci când durerea este cea mai gravă”, spune Heather Wallace de la Pain Concern. Dar este important să încerci să rămâi la o rutină normală de somn, astfel încât să ai cele mai mari șanse de a dormi toată noaptea.

De asemenea, „privarea de somn poate agrava durerea”, spune Heather. Du-te la culcare la aceeași oră în fiecare seară și ridică-te la ora obișnuită dimineața și evită să-ți faci goluri în zi. Dacă problemele de somn persistă, consultați medicul dumneavoastră.

Citiți 10 sfaturi pentru a vă dormi bine .

Durerea de îngrijorare a produs un pliant util pentru a dormi o noapte bună .

Fa un curs

Cursurile de auto-administrare sunt programe gratuite de formare pe bază de NHS pentru persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice pe termen lung, cum ar fi artrita și diabetul, pentru a dezvolta noi abilități pentru a-și gestiona mai bine starea (și orice durere aferentă) în fiecare zi.

Mulți oameni care au urmat un curs de autogestionare spun că iau mai puține analgezice după aceea.

Cele mai bune exemple sunt:

Mențineți legătura cu prietenii și familia

Nu lăsa durerea să însemne că pierzi contactul cu oamenii.

Menținerea legăturii cu prietenii și familia este bună pentru sănătatea ta și te poate ajuta să te simți mult mai bine. Încercați vizite mai scurte, poate mai des și dacă nu puteți ieși în vizită la oameni, sunăți un prieten, invitați un membru al familiei la un ceai sau discutați cu vecinul.

Vorbește să vorbești despre orice altceva decât durerea ta, chiar dacă alte persoane vor să vorbească despre asta.

Relaxați-vă pentru a bate durerea

Practicarea tehnicilor de relaxare în mod regulat poate ajuta la reducerea durerii persistente.

Există multe tipuri de tehnici de relaxare, care variază de la exerciții de respirație la tipuri de meditație.

Cereți sfatul medicului dumneavoastră în primă instanță. Este posibil să existe cursuri disponibile la nivel local sau la clinica de durere a spitalului local.

Citiți despre primele 10 bussee de stres .