Obținerea de îngrijiri medicale ca student

Un grup de studenți zâmbind la aparatul foto

Credit:

Rawpixel / Thinkstock


Este important să aveți grijă de sănătatea dvs. atunci când vă îndepărtați de casă pentru prima dată. Aceasta include înregistrarea la un nou medic de familie și găsirea serviciului local de sănătate sexuală.

Iată cele 5 sfaturi pentru sănătate pentru studenții noi.

1. Înregistrați-vă la un medic local

Dacă, la fel ca majoritatea studenților, petreci mai multe săptămâni din an la adresa universității tale decât adresa familiei tale, trebuie să te înregistrezi la un medic din apropierea universității tale cât mai curând posibil.

În acest fel, puteți primi îngrijiri de urgență dacă aveți nevoie și accesați serviciile medicale rapid și ușor în timp ce sunteți plecați.

Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o stare de sănătate continuă, în special una care are nevoie de medicamente, cum ar fi astmul , diabetul sau epilepsia .

Puteți alege să vă înregistrați la orice medic local. Centrul de sănătate de pe universitatea dvs. este probabil să fie cel mai convenabil, iar medicii care lucrează acolo vor avea experiență în nevoile de sănătate ale studenților.

Găsiți-vă chirurgia de GP locală

Alte servicii de sănătate disponibile

Multe centre de sănătate universitare au legături bune cu specialiști, precum psihiatri, medici sportivi, psihoterapeuți, consilieri și fizioterapeuți.

Aveți probleme pentru a obține o programare? De asemenea, puteți cere întotdeauna farmacistul local sfatul și asistența medicală.

Este posibil să nu se afle la ghișeul farmaciei atunci când intrați, așa că întrebați persoana de la ghișeu dacă puteți vorbi cu farmacistul.

Să te îmbolnăvești în timpul sărbătorilor

Dacă vă simțiți rău sau aveți nevoie de un alt tratament medical atunci când sunteți acasă sau nu stați în apropierea medicului dumneavoastră universitar, puteți contacta cea mai apropiată practică pentru a solicita tratament.

Puteți primi tratament de urgență timp de 14 zile. După aceea, va trebui să vă înregistrați ca rezident temporar sau pacient permanent.

Aflați cum să vă înregistrați ca rezident temporar la un medic primar

De asemenea, puteți vizita un centru de tratament de urgență NHS , care poate oferi tratament pentru leziuni minore sau boli, cum ar fi tăieturi, vânătăi și erupții cutanate.

Cu toate acestea, nu sunt proiectate pentru tratarea condițiilor pe termen lung sau a problemelor care pot pune viața în pericol. Nu aveți nevoie de o programare și nu trebuie să fiți înregistrat.

2. Înregistrați-vă la un medic stomatolog

Problemele dentare nu pot fi rezolvate de către medici, așa că asigurați-vă că vă înregistrați la un dentist local.

Nu toate tratamentele sunt gratuite, chiar și sub NHS. Este posibil să puteți solicita ajutor pentru costuri de sănătate, inclusiv rețete și îngrijiri stomatologice.

Găsiți un medic stomatolog NHS

Obțineți ajutor cu costurile stomatologice

3. Verificați-vă vaccinările

Vaccinarea MenACWY

Studenților li se oferă în mod obișnuit o vaccinare pentru prevenirea bolii meningitei W.

Vaccinul MenACWY protejează împotriva a 4 cauze diferite ale meningitei și septicemiei: boli meningococice (bărbați) A, C, W și Y. Înlocuiește vaccinul separat Hib / MenC .

Toți copiii de 17 și 18 ani din anul școlar 13 și studenții universitari pentru prima dată până la vârsta de 25 de ani sunt eligibili ca parte a programului de vaccinare NHS.

Practicile de medicină medicală vor trimite automat scrisori care invită copii de 17 și 18 ani în anul școlar 13 să aibă vaccinul MenACWY.

Dar dacă sunteți un student care va pleca pentru prima dată la universitate sau colegiu, contactați medicul cu care sunteți înregistrat pentru a cere vaccinul MenACWY, ideal înainte de începerea anului universitar.

Acest lucru se datorează faptului că veți avea un risc deosebit de mare în primele săptămâni ale termenului, când veți intra în contact cu multe persoane noi.

Vaccinarea cu oreion

De asemenea, universitățile și colegiile sfătuiesc studenții să fie imunizați împotriva oreionului înainte de a începe studiile.

Vaccinul MMR (pentru oreion, rujeolă și rubeolă) face parte din programul de imunizare de rutină a SNS la copil. Aceasta înseamnă că majoritatea tinerilor care au crescut în Anglia vor fi avut 2 doze în copilărie.

Dacă nu sunteți sigur că ați avut 2 doze de vaccinare MMR, cereți unui medic primar o vaccinare captivă.

Vacin de raceala

Obțineți o vaccinare antigripală anuală dacă aveți astm și luați steroizi inhalatori. De asemenea, ar trebui să vă vaccinați împotriva gripei dacă aveți o afecțiune gravă pe termen lung, cum ar fi boala renală .

4. Obține contracepție

Chiar dacă nu intenționați să fiți activ sexual în timp ce studiați, este bine să fiți pregătiți.

Contracepția și prezervativele sunt gratuite pentru toată lumea de la orice medic primar – nu trebuie să fie a ta – sau clinică de planificare familială.

Găsește-ți serviciul local de sănătate sexuală

5. Odihnește-te și mănâncă mâncare sănătoasă

Îți vei crește foarte mult șansele de a te menține sănătos, având grijă de tine.

Viața de student poate să nu fie renumită pentru nopțile timpurii și pentru alimentația sănătoasă , dar să dormi suficient și să mănânci bine va însemna că ai o șansă mai bună de a rămâne sănătos.

Te vei simți mai energic și vei fi mai bine echipat pentru a face față studiilor și examenelor.

A își aminti să:

  • mănâncă 5 porții de fructe și legume pe zi
  • cumpărați pâine integrală și paste în loc de alb
  • evitați să mâncați fast food și pentru a lua mâncare

Mâncarea bine nu trebuie să coste mult și este adesea mai ieftină decât pentru a lua mâncare. Să-ți faci timp să gătești mese simple în loc să mănânci sau să cumperi mese gata este, de asemenea, mai sănătos.

Poate doriți să încercați să descărcați aplicația gratuită One You Easy Meals – disponibilă în App Store și Google Play .

Citiți mai multe despre a mânca bine pentru mai puțin

Indemnizație pentru studenți cu handicap (DSA)

În calitate de student în învățământ superior, care locuiește în Anglia, puteți solicita o indemnizație pentru studenți cu handicap (DSA) dacă aveți:

  • incapacitate
  • starea de sănătate pe termen lung
  • starea de sănătate mintală
  • dificultate specifică de învățare, cum ar fi dislexia

Sprijinul pe care îl primiți depinde de nevoile dvs. individuale și nu de venituri.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!