Sfaturi pentru a preveni RSI legate de computer

RSI (vătămarea tensiunii repetitive) poate fi cauzată de o varietate de sarcini, cum ar fi o activitate forțată sau repetitivă, sau de o postură slabă.

Afecțiunea afectează mai ales părți ale corpului superior, cum ar fi antebrațul, cotul, încheietura, mâinile, umerii și gâtul.

RSI este de obicei asociat cu efectuarea unei anumite activități în mod repetat sau pentru o perioadă lungă de timp.

A petrece mult timp folosind un computer, tastatură și mouse este o cauză comună a RSI.

Cum se poate preveni RSI legat de computer

Aceste sfaturi practice vă pot ajuta să reduceți riscul de a dezvolta RSI și alte tulburări conexe care pot apărea din lucrul cu computerele.

Indiferent dacă utilizați un computer acasă sau la serviciu, asigurați-vă că biroul sau masa sunt configurate și ajustate corespunzător la specificațiile dvs.

Obțineți sfaturi despre cum să vă așezați corect la birou sau la masă pentru a vă asigura că sunteți în poziția corectă și că biroul sau masa dvs. este configurată corect.

Tastatura și mouse-ul standard sunt dispozitive reglabile cu setări pe care le puteți schimba în același mod în care ați putea regla scaunul de birou.

Sunt disponibile diverse tipuri de tastaturi non-standard. Acestea pot îmbunătăți poziționarea mâinilor.

Unii oameni consideră că mouse-ul standard este inconfortabil, deoarece implică răsucirea încheieturii. Șoarecii alternativi și alte dispozitive indicatoare merită investigate.

De asemenea, ați putea lua în considerare un software de recunoaștere a vorbirii, care vă permite să controlați telefonul sau o aplicație computerizată prin utilizarea vocii.

Dacă lucrați într-un birou, întrebați-vă la locul de muncă despre obținerea unei evaluări a postului de lucru.

Mouse-ul tău

  • schimbarea setărilor pentru a încetini mouse-ul poate reduce considerabil tensiunea musculară la mână
  • utilizați comenzile rapide de la tastatură în loc de mouse pentru a naviga și a executa comenzi
  • caracteristica tastelor mouse-ului vă permite să utilizați tastele săgeată de pe tastatura numerică a tastaturii pentru a muta indicatorul în jurul ecranului
  • descărcați software-ul gratuit Mousetool. Este nevoie de a face clic pe mouse-ul, pe care mulți îl consideră dureros. Este posibil să fie nevoie să obțineți permisiunea angajatorului dvs. pentru a descărca software-ul

Tastatura ta

  • puteți regla rata de repetare a tastaturii pentru a evita greșelile pe care trebuie apoi să le întoarceți și să le corectați
  • utilizați StickyKeys, o funcție Windows care vă permite să apăsați 1 tastă la un moment dat pentru a scrie cu majuscule și alte comenzi cu mai multe taste pentru a evita să fiți nevoit să țineți apăsată o tastă modificatoare, cum ar fi Shift, Ctrl sau Alt în timp ce apăsați o altă tastă
  • textul predictiv și funcțiile de corectare automată ghicesc ce doriți să tastați și vă vor salva apăsări de taste inutile

Faceți pauze regulate

Nu stați în aceeași poziție pentru perioade lungi. Pauzele scurte și regulate pot ajuta la prevenirea RSI și a altor tulburări ale membrelor superioare.

Acesta permite mușchilor să se relaxeze în timp ce alții iau încordarea. Acest lucru te poate împiedica să devii rigid și încordat.

Majoritatea lucrărilor de birou oferă oportunități de a face o pauză de pe ecran, cum ar fi fotocopierea sau tipărirea. Încercați să le folosiți.

Dacă nu există astfel de pauze naturale în locul de muncă, angajatorul dvs. ar trebui să plănuiască să aveți pauze de odihnă.

Citiți despre motivul pentru care ar trebui să stăm mai puțin

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!