Cinci moduri de a rămâne sănătos în această iarnă

Este posibil să fie frig afară, dar iarna nu trebuie să fie cea mai sănătoasă perioadă a anului pentru tine și familia ta.

Iată cinci moduri de a vă asigura că, chiar și atunci când corpul dvs. vă spune să hibernați, vă puteți menține sănătos și în formă, indiferent de vremea.

Alungă oboseala de iarnă

Multe persoane se simt obosite și lente în timpul iernii. Acest lucru se datorează lipsei luminii solare, care ne perturbe ciclurile de somn și de veghe.

Încercați aceste sfaturi:

  • ieșiți în aer liber, cât mai mult posibil, în lumina zilei
  • obțineți un somn bun – du-te la culcare și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi
  • distress cu exerciții fizice sau meditație – stresul a fost dovedit a te face să te simți obosit

Citiți mai multe modalități de a șterge oboseala de iarnă .

Mănâncă mai multe fructe și legume

Când afară este frig și întuneric, poate fi tentant să completezi alimente de confort nesănătoase. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că mai aveți o dietă sănătoasă și să includeți cinci porții de fructe și legume pe zi.

Dacă te simți dornic de un tratament zaharat, încearcă în schimb o clementină suculentă sau o satsuma.

Legumele de iarnă, cum ar fi morcovii, păstârnacurile, suedeza și napii pot fi prăjite, piure sau făcute în supă pentru o masă reconfortantă de iarnă pentru întreaga familie. Explorați soiuri de fructe și legume pe care nu le puteți mânca în mod normal.

Citiți mai multe despre cum să obțineți 5 pe zi .

Găsiți rețete pentru 10 mese fierbinți .

Bea mai mult lapte

Este mai probabil să aveți o răceală iarna, așa că asigurați-vă că sistemul dumneavoastră imunitar este în stare de vârf.

Laptele și produsele lactate, cum ar fi brânza, iaurtul și proaspătele de proveniență sunt surse mari de:

  • proteină
  • vitaminele A și B12
  • calciu, care ne ajută să ne menținem oasele puternice

Alegeți lapte semi-degresat, 1% sau degresat – mai degrabă decât grăsimi pline de grăsime – și iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi.

Citiți mai multe despre laptele și alimentele lactate .

Citiți mai multe despre alimentația sănătoasă .

Încercați activități noi pentru întreaga familie

Nu folosiți lunile friguroase de iarnă ca scuză pentru a vă menține și a vă relaxa. În schimb, ieșiți cu întreaga familie pentru a încerca o nouă activitate – poate fi patinaj pe gheață sau făcând o plimbare de iarnă înfrântă pe plajă sau prin parc.

Exercițiile fizice obișnuite vă ajută să vă controlați greutatea, să vă stimulați sistemul imunitar și este o modalitate bună de a sparge tensiunea care se poate construi dacă familia este în permanență îngrijită în interiorul casei.

Citiți mai multe despre diferite tipuri de exerciții pentru dvs. și familia dvs.

Ia un mic dejun copios

Iarna este anotimpul perfect pentru terci. Mâncarea unui bol cald într-o dimineață rece nu este doar un mod delicios de a-ți începe ziua, ci ajută, de asemenea, să îți îmbunătățești aportul de alimente și fibre amidonice.

Aceste alimente îți oferă energie și te ajută să te simți mai plin pentru mai mult timp, oprind tentația de a gusta la mijlocul dimineții. Ovăzul conține, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale vitale.

Faceți terciul cu lapte semi-degresat, 1% sau lapte degresat sau apă și nu adăugați zahăr sau sare. Adăugați o banană feliată, fructe de pădure sau alte fructe pentru o aromă suplimentară și pentru a vă ajuta să atingeți ținta dvs. de 5 A Day .

Obțineți mai multe idei pentru micul dejun sănătos .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!