Albirea dintilor

Albirea dentară

Credit:

Lacheev / Thinkstock


Tot mai mulți oameni plătesc pentru dinți mai strălucitori și mai albi. Dar funcționează albirea dinților și este în siguranță? Iată răspunsurile la întrebări comune despre tratament.

Ce este albirea dintilor?

Albirea dintilor presupune albirea dintilor pentru a le face mai usoare. Nu poate face dinții tăi albi strălucitori, dar poate lumina culoarea existentă prin mai multe nuanțe.

Cine poate face albirea dintilor?

Albirea dinților este o formă de stomatologie și trebuie efectuată numai de către un dentist sau un alt profesionist stomatolog reglementat, cum ar fi un igienist dentar sau un terapeut dentar, pe baza unui medic dentist.

Unele saloane de înfrumusețare oferă albirea dinților, dar acest lucru este ilegal dacă nu există un profesionist în stomatologie prezent, și vă poate pune sănătatea orală în pericol.

De asemenea, puteți cumpăra truse de albire a dinților de acasă, dar acestea pot avea și riscuri.

Ce se întâmplă în timpul albirii dinților?

Dacă aveți dinții albiți, va trebui să faceți mai multe vizite la chirurgia dentară peste câteva luni.

Dentistul va face o impresie a dinților dvs. pentru a face o protecție bucală și vă va spune cum să-l utilizați cu un gel de albire. Apoi, folosind protecția gurii acasă, aplicați în mod regulat gelul pentru o perioadă de timp specificată, timp de 2 până la 4 săptămâni. Unele geluri de albire pot fi lăsate până la 8 ore simultan, ceea ce scurtează perioada de tratament la 1 săptămână.

Albirea cu laser, cunoscută și sub denumirea de albire cu putere, este un alt tip de sistem de albire a dinților pe care un dentist îl poate oferi. Un produs de albire este vopsit pe dinți și apoi se aprinde o lumină sau un laser pentru a activa albirea. Albirea cu laser durează aproximativ o oră.

Un dentist poate albi dinții?

Orice dentist poate albi dinții atât timp cât este înregistrat la Consiliul General al Dentalului . Terapeuții stomatologi și igieniștii dentari înregistrați pot efectua, de asemenea, albirea dinților pe baza prescripției unui dentist.

Pentru a afla dacă un profesionist dentar este înregistrat la GDC, puteți consulta registrul online sau suna la 0207 167 6000.

Ce zici de truse de casă și saloane de înfrumusețare pentru albirea dinților?

Accesați doar un medic stomatolog înregistrat pentru albirea dinților, deoarece albirea persoanelor care nu sunt calificate, de exemplu în saloanele de înfrumusețare este ilegală. De asemenea, kiturile de acasă prezintă riscuri.

Care sunt riscurile kiturilor de acasă și ale albirii dinților de salon?

Unele truse de acasă nu conțin suficient produs de albire pentru a fi eficient. De asemenea, în cazul în care un profesionist în domeniul stomatologiei nu efectuează albirea, protecția bucală furnizată poate să nu se potrivească corect, astfel încât unele dintre gelurile de albire ar putea scurge pe gingii și în gură, provocând umflături și sensibilitate.

Albirea dinților efectuată în saloanele de înfrumusețare de către personalul ne instruit sau personal fără calificări stomatologice vă pune în pericol sănătatea orală și este de asemenea ilegală.

Este disponibilă albirea dinților pe NHS?

Puteți avea dinții albiți pe NHS doar dacă există un motiv medical pentru asta. De exemplu, acest lucru ar putea fi pentru a ușura dinții care s-au decolorat, deoarece nervul a murit.

În caz contrar, albirea dinților de către un dentist sau un alt profesionist stomatologic nu poate fi făcută decât în privat, deoarece este considerat un tratament cosmetic. Costurile variază, iar albirea cu laser este mai scumpă decât albirea profesională.

Aflați ce tratamente dentare sunt disponibile pe NHS .

Cum aflu despre a-mi albi dinții?

Dentistul vă va sfătui dacă albirea este potrivită pentru dumneavoastră. S-ar putea ca albirea dinților să nu fie potrivită, de exemplu dacă aveți boală sau coroane.

Găsește-ți cel mai apropiat dentist .

Ce ar trebui să întreb medicul stomatolog înainte de a merge înainte?

Nu vă fie frică să puneți întrebări simple despre tipurile de tratament de albire disponibile, la ce rezultate vă puteți aștepta și dacă munca este garantată pentru o anumită perioadă de timp.

De asemenea, poate doriți să-i întrebați dacă există riscuri implicate – de exemplu, creșterea sensibilității dinților.

Încercați să discutați cu alte persoane care au avut același tratament sau vizitați un alt stomatolog pentru a doua opinie până când vă simțiți încrezători. Cereți întotdeauna un plan de tratament scris și o estimare a prețurilor înainte de a merge mai departe.

Albirea dintilor este permanenta?

Albirea dintilor nu este permanenta. Poate dura de la câteva luni până la 3 ani – variază de la persoană la persoană.

Efectul de albire nu va dura atât de mult dacă fumezi sau bei vin roșu, ceai sau cafea, care îți pot pata dinții.

Albirea dinților va funcționa pe dinți falsi?

Albirea dinților nu funcționează pe proteze, coroane, umpluturi sau furnire.

Care sunt riscurile de albire a dinților?

Indiferent de tratamentul pe care îl utilizați, există șanse ca gingiile dvs. să fie sensibile la substanțele chimice utilizate în albirea dinților, în special dacă aveți deja dinți sensibili. Există, de asemenea, o șansă de arsuri la gingii și unele dintre kiturile de albire folosite acasă pot dăuna smalțului dinților.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de rezultate?

Dacă vă preocupă faptul că albirea dinților de către un profesionist dentar v-a făcut rău, contactați serviciul de reclamații dentare la numărul 0208 253 0800. Acesta este un serviciu expert, gratuit și independent, care vă poate ajuta dacă aveți o reclamație în privința îngrijirii dentare private.

Dacă credeți că albirea dinților dvs. a fost efectuată în mod ilegal (adică de către cineva necalificat sau înregistrat pentru a-l efectua), contactați Consiliul Dental General la numărul 0207 167 6000 sau trimiteți un e-mail illegalpractice@gdc-uk.org .

Citiți mai multe despre cum să vă îngrijiți dinții .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!