Vara stați în siguranță cu gazul

Poza unui gratar

Credit:

bernardbodo / Thinkstock


Securitatea gazelor este la fel de importantă vara, precum și iarna. Aparatele și cazanele slab întreținute pot provoca intoxicații cu monoxid de carbon, ceea ce poate fi fatal. Aflați cum vă puteți păstra în siguranță.

Încălzirea centrală pe gaz poate fi oprită vara, dar cazanul dvs. este încă utilizat pentru apă caldă și este posibil să folosiți un aragaz.

Mulți dintre noi deținem și un grătar cu gaz pe care îl folosim pentru a ne bucura de mese simple în aer liber.

Cum provoacă aparatele intoxicații cu monoxid de carbon?

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz otrăvitor produs atunci când combustibilul precum gazul (sau cărbunele sau benzina) arde incomplet.

Aparatele și cazanele instalate necorespunzător sau slab întreținute cresc riscul de producere a monoxidului de carbon.

Nu puteți vedea, gusta sau mirosi monoxid de carbon. Executivul de sănătate și siguranță (HSE) a raportat că anul trecut în jur de 350 de persoane au fost ucise sau rănite din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Este important să aveți grijă la semnele de avertizare ale intoxicației cu monoxid de carbon și să solicitați asistență medicală urgentă de la medicul dumneavoastră de familie sau de la departamentul de accidente și urgențe.

Nu este întotdeauna posibil să verificați dacă aparatele pe gaz nu funcționează corect, cum ar fi flăcările galbene leneșe în loc de cele albastre crocante.

Este mai bine să vă asigurați că toate aparatele pe gaz sunt verificate anual de către un inginer sigur .

Lista de verificare a securității gazelor

Dacă plecați în vacanță în Marea Britanie sau în străinătate, urmați aceste sfaturi pentru a vă proteja pe tine și familia ta.

  • Toate aparatele pe gaz, inclusiv grătarele cu gaz, ar trebui să primească un control anual de siguranță de către un inginer înregistrat în funcție de gaze sigure.

  • Conform legii, toate aparatele pe gaz din proprietățile închiriate din Marea Britanie, fie că este o închiriere pe termen lung sau o vacanță pe termen scurt, trebuie să aibă un control anual de siguranță. Acest lucru este valabil și pentru autovehicule și rulote. Cereți să vedeți înregistrarea curentă privind siguranța gazelor.

  • Nu folosiți niciodată un grătar plictisitor sau aprins (gaz sau cărbune), aragaz cu gaz sau parafină, lumină sau încălzitor într-un cort, rulotă, autovehicul sau sub o copertină decât dacă este vorba despre un dispozitiv permanent instalat și întreținut corect.

  • Asigurați-vă că știți cum să utilizați orice aparate cu gaz, inclusiv gratar. Acest lucru este pentru a preveni riscul de intoxicare cu incendiu și monoxid de carbon.

  • Instalați o alarmă cu monoxid de carbon în casa dvs., de preferință una care emite un semnal sonor. Asigurați-vă că este aprobat la cel mai recent standard britanic sau european (BS Kitemark sau EN 50291). Luați un portabil cu dvs. în vacanță și, în special când îl luați în străinătate, asigurați-vă că va funcționa la destinație.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!