Riscurile pentru sănătate ale bolilor gingivale

Boala gingiilor vă poate crește riscul de probleme de sănătate în alte zone ale corpului

Credit:

cioncabogdana / Thinkstock


Starea dinților îți afectează starea generală de sănătate, bolile gingivale fiind legate de o mulțime de probleme de sănătate din alte părți ale corpului. Prin urmare, periajul dinților poate preveni bolile gingivale și vă poate îmbunătăți sănătatea generală.

Știați că boala gingiilor nu este doar o veste proastă pentru dinți, ci este legată și de probleme grave de sănătate din alte părți ale corpului?

Boala gingiilor poate crește riscul de orice fel de alte complicații pentru sănătate, inclusiv accident vascular cerebral , diabet și boli de inimă . Boala gingiilor a fost chiar legată de probleme în sarcină și demență.

Directorul general al Fundației Britanice pentru Sănătate Dentară, Dr. Nigel Carter, explică: „Legătura dintre sănătatea orală și sănătatea generală a corpului este bine documentată și susținută de dovezi științifice solide. prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral sau diabet. Și doar 1 din 3 este conștient de legătura de boli de inimă „.

Pericolele bolilor gingivale

Boala gingiilor este o infecție a țesuturilor care susțin dinții. Este cauzată în principal de bacteriile de la acumularea plăcii. La unii oameni care sunt sensibili la boala gingiilor, organismul reacționează excesiv la bacteriile din jurul gingiilor și provoacă prea multă inflamație. În altele, inflamația nu se limpezește corect. Rezultatul inflamației intense a gingiilor este că afectează și fluxul sanguin și se crede că deteriorează lent vasele de sânge din inimă și creier pe o perioadă lungă de timp.

Care este paguba?

Boala gingiilor a fost legată de o varietate de alte probleme de sănătate, inclusiv:

  • boli de inimă și atacuri de inimă
  • diabetul și controlul acestuia
  • accident vascular cerebral
  • artrita reumatoida

Prevenirea problemelor

Vestea bună este că spălarea dinților în mod corespunzător și îngrijirea gingiilor poate preveni și trata bolile gingivale, îmbunătăți sănătatea generală și ajută la reducerea riscului de probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

Urmați o rutină de spălare a dinților timp de 2 minute complete de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, plus curățarea dintre dinți cu ață sau perii interdentare.

Accesați în mod regulat dentistul și igienistul dentar pentru curățare și control. Este deosebit de important să aveți grijă de dinți și gingii dacă sunteți gravidă. Îngrijirea dentară NHS este gratuită pentru femeile însărcinate și în cele 12 luni de la naștere.

Aflați cum vă spălați dinții în mod corespunzător .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!