Modalități de a gestiona durerea cronică

Tratamentul de modă veche pentru durerea persistentă, cunoscută și sub denumirea de dureri cronice, a fost repaus la pat săptămâni sau luni la sfârșit. Știm acum că aceasta este cea mai proastă abordare posibilă. Exercitarea și continuarea lucrului sunt esențiale pentru recuperare.

Uitați să vă odihniți dacă aveți o afecțiune dureroasă precum durerea de spate .

Întinsul în pat pentru perioade lungi poate face durerea să dureze mai mult, deoarece inactivitatea te îngreunează, mușchii și oasele devin mai slabe, nu dormi bine, devii singur și deprimat, iar durerea se simte mai rău.

Veți descoperi, de asemenea, că devine din ce în ce mai greu să plecați din nou.

O abordare mai bună pentru reducerea durerii este o combinație de:

  • exercițiu
  • stând la serviciu
  • fizioterapie
  • analgezice

Exercițiu

Alegeți un exercițiu care nu va pune prea multă tensiune pe voi înșivă.

Opțiunile bune includ:

  • mersul pe jos
  • înot
  • folosind o bicicletă de antrenament
  • dans, yoga sau pilates
  • cele mai multe activități și hobby-uri zilnice

Activitatea și întinderea trebuie să devină parte a stilului tău de viață, astfel încât să faci rutină exerciții puțin și des.

Încercați să fiți activ în fiecare zi, în loc de zilele bune când nu aveți atâta durere. Acest lucru poate reduce numărul de zile proaste pe care le ai și te va ajuta să te simți mai controlat.

Încercați însă să evitați exagerarea în zilele bune și să plătiți acest lucru având mai multe zile proaste.

Încercați aceste exerciții de flexibilitate și exerciții de ședință pe care le puteți face acasă.

Citiți ghidul începător pentru înot și ghidul pentru dans pentru începători .

Mergeți la muncă în ciuda durerii

Este important să încerci să rămâi la muncă, chiar dacă ai durere. Cercetările arată că oamenii devin mai puțin activi și mai deprimați atunci când nu lucrează.

Să fii la serviciu te va distrage de la durere și, în cele mai multe cazuri, nu îți va agrava durerea.

Vorbiți cu supraveghetorul sau cu șeful despre părțile din locul de muncă care pot fi dificil de început, dar subliniați că doriți să fiți la locul de muncă.

Dacă trebuie să rămâneți fără muncă pentru o perioadă, încercați să vă întoarceți cât mai curând posibil.

Dacă ați fost fără muncă timp de 4 până la 6 săptămâni, planificați-vă cu medicul, terapeutul sau angajatorul cum și când vă puteți întoarce.

Ai putea să te întorci la muncă treptat. De exemplu, s-ar putea să începeți cu 1 zi pe săptămână și să creșteți treptat timpul petrecut la locul de muncă.

De asemenea, ați putea fi de acord cu modificările aduse locului de muncă sau modelului dvs. de muncă dacă vă ajută – un reprezentant de sănătate și siguranță sau un departament de sănătate profesională pot fi utile aici.

Fizioterapie

Experții în durere recomandă adesea un curs scurt de terapie fizică.

Acest lucru vă ajută să vă mișcați mai bine, vă ameliorează durerea și vă ușurează sarcinile și activitățile zilnice precum mersul, urcarea scărilor sau intrarea și coborârea din pat.

Terapia fizică pentru durerea persistentă poate implica manipulare, exerciții de întindere și exerciții de calmare a durerii.

Kinetoterapia este de obicei administrată de un fizioterapeut, chiropractic sau osteopat sau, în unele cazuri, de un terapeut.

Fizioterapeuții vă pot oferi sfaturi cu privire la tipul potrivit de exerciții și activitate. Terapeuții ocupaționali te pot sprijini cu schimbări de mediu care te pot ajuta să rămâi la muncă și să funcționezi mai bine acasă.

Dacă aveți terapie fizică, ar trebui să începeți să simțiți beneficiile după câteva sesiuni.

S-ar putea ca medicul dumneavoastră de familie să vă poată referi pentru terapie fizică pe NHS, deși terapia fizică este disponibilă doar în particular în anumite zone.

În altele, există acces direct la fizioterapia NHS, fără a fi nevoie de o recomandare de GP.

Găsiți servicii de fizioterapie în zona dvs.

De asemenea, medicul dumneavoastră medical vă poate consulta pentru cursuri de sesizare a exercițiilor fizice, iar unele centre au clase specifice pentru durerile de spate inferioare.

Durere pentru dureri de lungă durată

Este sigur să utilizați antiderapant pentru a vă reduce durerea, astfel încât să puteți fi mai activ.

Dar este important să folosiți calmante cu atenție, deoarece au efecte secundare. Paracetamolul este cel mai simplu și mai sigur calmant.

Ați putea încerca, de asemenea, comprimate antiinflamatorii, cum ar fi ibuprofenul, atât timp cât nu aveți o afecțiune (cum ar fi un ulcer stomacal) care să vă împiedice să le utilizați.

Este important să luați calmante la doza recomandată și să le luați în mod regulat la fiecare 4-6 ore, de preferință pentru a depăși sclipirea durerii sau pentru a vă ajuta să treceți printr-o activitate iminentă.

Nu așteptați până când durerea dvs. este severă înainte de a începe să luați calmante, deoarece acestea nu vor funcționa la fel de bine.

Dacă un curs de 2 săptămâni de analgezice fără rețea nu funcționează, solicitați ajutor medicului dumneavoastră de familie sau farmacistului.

Citiți mai multe despre alegerea unui calmant .

Ajutor online pentru durere

Există multe informații online dacă trăiești cu durere.

Site-uri generale despre durere

Sfaturi de auto-ajutor

Setul de instrumente pentru durere este o colecție de sfaturi și strategii utile pentru durerea persistentă, alcătuite de cineva cu durere pe termen lung:

Meditația pentru durere

Acest curs de meditație ghidat de 20 de minute de la Meditainment este gratuit, ușor de urmat și dovedit pentru a ajuta oamenii să facă față durerii cronice.

Face parte din cursul online Pathway through Pain , care este oferit de NHS în unele zone pentru persoanele cu durere persistentă.

Întrebați medicul dumneavoastră de familie sau specialistul în durere cum să accesați cursul.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!