Alegerea pantofilor sportivi și a formatorilor

Prim-plan al pantofilor de alergare roz al unui alergător, în frunze de toamnă pe pământ

Credit:

Halfpoint / Thinkstock


Pantofii sport sunt probabil cea mai importantă piesă de echipament de fitness pe care o veți cumpăra, așa că este vital să alegeți perechea potrivită.

Există mari diferențe în felul în care diferiții pantofi sport vă sprijină picioarele. Aceasta înseamnă că nu este bine pentru picioarele tale dacă joci fotbal sau tenis în aceiași antrenori pe care îi folosești pentru jogging, de exemplu.

Mike O’Neill, de la The College of Podiatry, afirmă că dureri grave de spate, genunchi și șold, tendinita lui Achile, scrâșnițe (dureri de labe), degetele de la picioare și traiste dureroase sunt câteva dintre condițiile pe care le pot face față persoanele care poartă dresori.

„Din păcate, 65% dintre sportivii și femeile de agrement din Marea Britanie poartă încălțăminte nepotrivită pentru sportul ales”, spune el. „Antrenorii sunt cea mai importantă piesă de echipament de fitness pe care o veți cumpăra vreodată, iar schimbarea a ceea ce purtați pe picioare poate preveni rănile.”

Cizme de fotbal

Fotbalul poate pune mult stres pe picioare, în special atunci când joci pe suprafețe dure, cum ar fi gazonul artificial.

Cizmele pot, de asemenea, să pună presiune pe picioare și nu este neobișnuit ca un fotbalist să dezvolte corniuri și calusuri sau unghiile deteriorate, îngroșate și îngroșate.

O pereche de cizme bune, bine montate, este esențială. Nu trebuie să existe semne de presiune pe picior după o partidă sau o sesiune de antrenament.

Pantofi de tenis și squash

Atunci când joci sporturi de rachetă, cum ar fi tenis sau squash, este important să alegi pantofi special concepuți în acest scop.

Aceste sporturi implică multă mișcare laterală, iar pantofii de alergare nu vor oferi stabilitatea potrivită.

Pantofii sport de rachetă sunt mai grei și mai rigizi decât pantofii de alergare, deoarece degetele de la picioare sunt construite pentru acțiune de oprire.

Confortul trebuie să fie prioritatea dvs. numărul 1 și este important să vă înlocuiți încălțămintea sport în mod frecvent.

Antrenori de aerobic

Pantofii fitness sunt ideali pentru aerobic, deoarece combină flexibilitatea, suportul și amortizarea pentru a absorbi impactul și a reduce șocul picioarelor.

Pantofi de alergat

Pantofii de alergare sunt minunați pentru alergare – și doar pentru alergare . Sunt foarte flexibile, permițând piciorului să se îndoaie și să se încline prin fiecare pas, dar nu sunt potrivite pentru sporturi precum tenisul care implică pasul lateral.

Este o idee bună să-ți iei pantofii de alergare corect pentru a se potrivi tipului tău de picior. Dacă sunt prea mici, pot provoca blistere și unghiile de la picioare negre.

Există multe tipuri diferite de încălțăminte de alergare pe piață, așa că încercați să găsiți un retailer specializat care să vă evalueze piciorul și să vă recomande pantoful potrivit pentru dvs.

Comercianții de vânzare cu amănuntul buni specialiști vor oferi o analiză de mers pentru a vă obține în tipul potrivit de pantofi de alergare.

Aflați cum să rulați corect

Cizme de mers și drumeții

Mersul este o modalitate excelentă de a-ți crește nivelul de activitate, în timp ce cei mai aventuroși ar putea face drumeții.

Ambele sunt bune pentru inimă și plămâni, dar sunt activități cu impact redus, astfel încât să aveți un risc mai mic de rănire.

Ramblers oferă următoarele sfaturi cu privire la cele mai bune încălțăminte pentru mers și drumeții:

  • Pentru plimbări scurte în zonele urbane sau în mediul rural ușor, tot ce ai nevoie este o pereche bună de pantofi confortabili, care să nu provoace blistere. Folosiți pantofi duri, care se potrivesc bine, cu un suport de arc, cu un toc ușor ridicat și cu capete „respirabile”, cum ar fi pielea. Se vor face încălțăminte casual sau dresori de calitate cu talpă grea.
  • Dacă mergeți cu mersul în mod regulat, ați putea investi într-o pereche de pantofi de mers adecvați sau niște cizme ușoare de mers. Acestea vor oferi picioarelor și gleznelor sprijin și pot fi impermeabile. Pentru plimbările pe terenuri de terenuri dificile, cizmele bune de mers sunt esențiale.

Pantofi de baschet și netball

Pantofii sport pentru jocuri de teren, cum ar fi baschetul și netball-ul oferă o combinație de flexibilitate și suport lateral.

Antrenorii sunt mai rigizi, oferă mai mult sprijin pentru mișcările laterale și pot fi folosiți într-o serie de activități.

Citiți sfaturi de la The College of Podiatry despre cum să aveți grijă de picioarele sportive .