Artrita reumatoida

Artrita reumatoidă este o afecțiune pe termen lung care provoacă durere, umflare și rigiditate la nivelul articulațiilor. Starea afectează de obicei mâinile, picioarele și încheieturile.

Pot exista perioade în care simptomele se înrăutățesc, cunoscute sub numele de flăcări sau arsuri.

O flacără poate fi dificil de prevăzut, dar cu tratament este posibil să scădem numărul de eșecuri și să minimizezi sau să previi deteriorarea pe termen lung a articulațiilor.

Unele persoane cu artrită reumatoidă întâmpină, de asemenea, probleme în alte părți ale corpului sau simptome mai generale, cum ar fi oboseala și pierderea în greutate.

Aflați mai multe despre simptomele artritei reumatoide .

Când să solicitați sfaturi medicale

Consultați un medic de familie dacă credeți că aveți simptome ale artritei reumatoide, astfel încât acestea pot încerca să identifice cauza de bază.

Diagnosticarea rapidă a artritei reumatoide este importantă, deoarece tratamentul precoce îl poate preveni înrăutățirea și reduce riscul de deteriorare articulară.

Aflați mai multe despre diagnosticarea artritei reumatoide .

Cauzele artritei reumatoide

Artrita reumatoidă este o boală autoimună. Acest lucru înseamnă că sistemul dumneavoastră imunitar – care combate de obicei infecția – atacă celulele care vă aliniază articulațiile din greșeală, făcând articulațiile să fie umflate, rigid și dureroase.

În timp, acest lucru poate deteriora articulațiile, cartilajul și osul din apropiere.

Nu este clar ce declanșează această problemă cu sistemul imunitar, deși aveți un risc crescut dacă:

  • esti o femeie
  • aveți antecedente familiale de artrită reumatoidă
  • tu fumezi

Aflați mai multe despre cauzele artritei reumatoide .

Tratarea artritei reumatoide

Nu există leac pentru artrita reumatoidă. Cu toate acestea, diagnosticul precoce și tratamentul adecvat permit multor persoane cu afecțiune să aibă perioade de luni sau chiar ani între erupții. Acest lucru îi poate ajuta să ducă întreaga viață și să continue angajarea periodică.

Principalele opțiuni de tratament includ:

Aflați mai multe despre tratarea artritei reumatoide .

În funcție de câtă durere, rigiditate sau leziuni articulare pe care le aveți, sarcinile zilnice pot deveni dificile sau vă pot lua mai mult timp de făcut. Este posibil să fiți nevoit să adaptați modul în care faceți sarcinile de zi cu zi.

Aflați mai multe despre traiul cu artrita reumatoidă .

Complicații ale artritei reumatoide

Având artrita reumatoidă poate duce la alte câteva afecțiuni care pot provoca simptome suplimentare și uneori pot pune viața în pericol.

Complicațiile posibile includ:

Asigurați-vă că artrita reumatoidă este bine controlată vă poate ajuta să reduceți riscul acestor complicații.

Aflați mai multe despre complicațiile artritei reumatoide .