5 Sfaturi de o zi

Fructele și legumele sunt importante la fiecare masă

Credit:

samael334 / Thinkstock


Obținerea ta de 5 pe zi este ușoară. Există o mulțime de modalități de a adăuga mai multe fructe și legume la mesele dvs. zilnice.

Iată câteva idei pentru a vă începe.

5 pe zi la micul dejun

  • Adăugați fructe în iaurtul natural din cereale, terci sau mai puține grăsimi. Încercați o mână de fructe de pădure sau o banană tocată.
  • Adăugați ciupercile la grătar sau roșiile în ouăle răzuite.
  • Un pahar (150 ml) de suc de fructe 100% neîndulcit, suc de legume sau smoothie combinat este de maximum 1 porție din 5 pe zi.
  • Obțineți mai multe sfaturi sănătoase pentru micul dejun .

5 pe zi la prânz

  • Adăugați un pic de crocantă la sandwich-uri cu salată, roșii, castraveți sau morcovi răzuți.
  • Batoane de castraveți, ardei și morcov, precum și florițe de conopidă sau de broccoli sunt delicioase cu gropițe precum sarmalele sau răspândirea mai mică a brânzeturilor.
  • Adăugați fructe și legume în mesele preferate. Încercați să adăugați morcovi tocați în sosul bolognese, presărați ardeii roșii tocați pe pastele dvs. sau amestecați legumele precum mazărea în piureul de cartofi pentru a fi și mai gustoase. Adăugați roșii în omleta sau ciupercile în următoarea tavă.
  • Adăugați fasole, linte și legume în tocanite, supe, copturi și salate. Oricât de mult ai mânca, fasolea și legumele contează maxim 1 porție pe zi.

5 pe zi la cină

  • Aveți o mâncare de salată sau legume cu masa principală. Dacă aveți plăcintă de păstor, aveți și câteva mazăre. Dacă luați o cină prăjită, adăugați niște morcovi sau broccoli în farfurie.
  • Fructele și legumele congelate contează pentru o zi de 5 pe zi. Durează doar câteva minute pentru a pune la microunde niște mazăre congelată, legume amestecate sau mini porumb pe cob.
  • Conserve de fructe și legume. Este mai sănătos să alegeți fructe conserve în suc, mai degrabă decât sirop zahăr, și legume conserve în apă, fără adăugat sare sau zahăr.
  • Este ușor să adăugați fructe și legume proaspete, congelate sau din conserve în mese. Presărați bucăți de coajă dulce sau ananas peste o pizza cu bază subțire sau amestecați supe și sosuri cu o mână de boabe de fasole, mazăre sau boabe dulci.
  • Încercați să faceți sau să alegeți sosuri pe bază de roșii sau pe bază de legume, deoarece acestea sunt de obicei mai mici în grăsimi decât sosurile pe bază de cremă sau brânză.

Gustări și 5 zile pe zi