20 de sfaturi pentru a mânca bine pentru mai puțin

Economiseste bani

Credit:

jax10289 / Thinkstock


Puteți mânca sănătos și puteți economisi bani? Pariți că vă puteți da dolarul de jos! Iată 20 de sfaturi care să te ajute să ai tortul (cu conținut scăzut de grăsimi) și să îl consumi.

Dacă costurile vă descurajează să încercați să faceți modificări în dieta dvs. și a familiei dvs., citiți mai departe: alimentația sănătoasă nu trebuie să coste mai mult.

Scrieți o listă de cumpărături

Elaborați un plan de masă săptămânal folosind ingrediente pe care le aveți deja și faceți o listă de cumpărături cu orice obiect lipsă.

Încercați să nu faceți cumpărături când vă este foame. Persoanele care fac cumpărături când le este foame sunt mai susceptibile să cheltuiască mai mult, în special pe alimente mai puțin sănătoase, cum ar fi gustările cu conținut ridicat de grăsimi și zaharuri.

Nu irosi nimic

Familia medie cu copii aruncă aproape 60 de lire sterline de mâncare bună în fiecare lună. Fiți strict în ceea ce privește cumpărarea a ceea ce veți mânca de fapt.

Planificați-vă mesele astfel încât să se obișnuiască toate ingredientele de pe lista dvs. Congelați orice aliment nefolosit. Pungi și cutii pentru depozitarea alimentelor vor veni la îndemână.

Mâncați resturi pentru prânz

Gătește porții suplimentare pentru masa de seară, astfel încât să poți avea resturile pentru prânz a doua zi.

Orice resturi pot fi înghețate pentru o altă zi. În cele din urmă, veți avea la dispoziție un congelator plin cu mese gata de casă.

Aflați cum puteți utiliza resturile în siguranță

Cumpără înghețat

Fructele și legumele congelate sunt subestimate. Acestea vin pre-tocate și sunt gata de utilizare, sunt la fel de bune pentru dvs. (încercați să le evitați pe cele cu adaos de sare, zahăr sau grăsimi) și sunt adesea mai ieftine decât soiurile proaspete.

Legumele congelate sunt culese în vârful prospețimii și apoi congelate pentru a le sigila în nutrienți.

Obțineți sfaturi despre înghețare și decongelare

Încercați mărci mai ieftine

Puteți economisi bani cumpărând mărci mai ieftine decât în mod normal.

Nu există întotdeauna mare diferență între valori și valori premium. Dă-i drumul și lasă papilele gustative să fie judecătorul, nu eticheta strălucitoare.

Aflați cum etichetele alimentare vă pot ajuta să faceți alegeri mai sănătoase

Mănâncă mai multe legume

Carnea și peștele sunt de obicei cele mai scumpe ingrediente alimentare de pe o listă de cumpărături.

Ce zici de adăugarea legumelor în mâncărurile cu carne, cum ar fi caserolele, pentru ca mesele tale să meargă mai departe? Sau încercați câteva mese vegetariene în timpul săptămânii pentru a reduce costurile.

Faceți distracție prin alăturarea miilor de oameni care participă în mod regulat luni fără carne .

Gătiti cu pulsați

Legumele, precum fasolea, lintea și mazărea, sunt unele dintre cele mai ieftine alimente de pe raftul supermarketului.

Aceste impulsuri au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar ambalate cu fibre, vitamine și minerale și, de asemenea, contează spre 5 zile pe zi .

Folosiți-le în feluri de mâncare pentru a înlocui o parte din pui sau carne, cum ar fi un chilli con carne cu boabe de rinichi sau un curry de pui cu năut.

Congelați pâinea rămasă

Pâinea este unul dintre cele mai irosite alimente de uz casnic. Reduceți deșeurile prin congelarea pâinii, de preferință în porții (pentru comoditate) și când sunt cele mai proaspete (pentru gust).

Păstrați pâinea într-un recipient etanș (cum ar fi un sac de congelare) pentru a evita arderea congelatorului.

Cunoaște-ți bucătăria

Știți ce este în dulapul dvs. din magazinul de bucătărie, frigider și congelator. Este posibil să descoperiți că aveți suficiente ingrediente pentru a face o masă.

Planificați-vă mesele săptămânii pentru a include ingrediente pe care le-ați intrat deja și evitați să cumpărați produse pe care le aveți deja.

Verificați datele de utilizare pentru a vă asigura că folosiți ingrediente înainte de a pleca.

Cumpărați reduceri mai ieftine

Dacă sunteți pregătit să vă ocupați mai mult timp cu gătitul dvs., cumpărarea unor bucăți de carne mai ieftine este o modalitate excelentă de a economisi bani.

Alegerea unei tăieturi mai ieftine de carne, cum ar fi friptura, coaja sau umărul nu înseamnă că lipsește o masă gustoasă.

Gătirea lentă descompun treptat fibrele în tăieturi mai ieftine, oferind un gust deosebit la un cost mai mic.

Căutați rețete ieftine

Ieftin nu trebuie să însemne mai puțin gustos. Există o mulțime de site-uri care oferă rețete pentru mâncare ieftină și ingrediente rămase.

Consultați rețetele sănătoase ale Change4Life pentru câteva inspirații și idei ușoare de masă.

Mănâncă porții mai mici

Încercați să mâncați porții mai mici spunând nu la o secundă ajutând sau folosind farfurii mai mici.

Va rămâne mai mult pentru masa de prânz a doua zi, iar talia ta poate beneficia și ea.

Încercați să cântăriți sau să măsurați capse, cum ar fi pastele și orezul atunci când gătiți, pentru a păstra controlul asupra dimensiunii porțiunii și a reduce risipa.

Gatiti de la zero

Economisiți bani prin reducerea la consumabile. Pregătirea și gătirea propriilor mese este, în general, mai ieftină decât a cumpăra o mâncare de luat masa sau o masă gata, și pentru că este mai ușor să controlezi ceea ce intră în farfuria ta, poate fi mai sănătos.

Cumpără pui întreg

Cel mai ieftin mod de a cumpăra pui este să cumperi un pui întreg. De la un pui întreg, veți obține 2 sâni, 2 coapse, tobe și aripi, plus o carcasă pentru a face stoc.

Luați în considerare utilizarea blatului pentru produse delicioase pentru brânză și pentru carne. Puteți obține sume exacte, care sunt mai ieftine și mai puțin risipitoare.

Comparați preambalate cu cele libere

Fructele și legumele costă uneori mai mult ambalate în prealabil decât cele libere.

Verificați prețul pe greutate (de exemplu, £ / kg). Magazinele știu că consumatorii vor să cumpere în vrac, așa că o amestecă: uneori produsul ambalat este mai ieftin, alteori este mai scump.

De asemenea, preambalarea nu este întotdeauna cea mai proaspătă și s-ar putea să sfârșiți cu mai mult decât aveți nevoie.

Reduceți luxurile

Dacă coșul de cumpărături obișnuit tinde să includă băuturi fainoase, crocante, snack-baruri, biscuiți și prăjituri, încercați să tăiați aceste articole neesențiale.

Multe dintre acestea sunt bogate în zahăr și grăsimi, așa că veți face favoarea liniei tale și a liniei de jos. De asemenea, pot conține multă sare.

Gândiți-vă la alternative mai ieftine și mai sănătoase, cum ar fi apă spumantă și suc de fructe în loc de cola sau fructe și iaurt simplu.

Ferește-te de ofertele BOGOF

Reduceri speciale, cum ar fi ofertele de tip BOGOF (buy-one-get-one-free), pot oferi o valoare bună, dar fiți atenți.

Cumpărați numai elementele de care aveți nevoie și de care puteți păstra și utiliza. Fructele și legumele conserve sau congelate sau orezul și pastele sunt exemple bune.

Reducerile pe perisabile la sfârșitul zilei de cumpărături sunt un alt mod de a economisi o economie.

Însă asigurați-vă că articolul se obișnuiește înainte de data utilizării și nu se stinge mai devreme decât se aștepta.

Copiii mănâncă la fel

Dacă aveți un copil în traie, obișnuiți-i să mănânce aceleași mese ca și voi, în loc să vă bazați pe alimente costisitoare pregătite pentru copii.

Pur și simplu amestecați sau tăiați porțiunea lor pentru a se potrivi cu vârsta lor și a îngheța porții suplimentare de dimensiuni pentru copii pentru mai târziu.

Asigurați-vă că nu adăugați sare în porțiile lor și aveți grijă cu mâncarea condimentată.

Cumpara online

Căutați comparații de prețuri la supermarketuri care vă permit să selectați un coș de produse și apoi să alegeți cel mai ieftin furnizor. Diferențele de preț pot fi semnificative.

Spre deosebire de a merge singur la magazine, veți ști cât ați cheltuit înainte de a merge până la până, ceea ce poate face mai ușor să rămâneți în buget.

Cumpărați în timpul „happy hour”

Majoritatea supermarketurilor reduc produsele proaspete spre sfârșitul zilei.

Însă, cu orele de deschidere mai lungi, este un caz de a afla exact momentul potrivit pentru a prelua acele chilipiruri.

Dacă o faceți corect, „rafturile reduse la clar” vă pot economisi bani mari. Verificați întotdeauna datele de utilizare.