Cum îmi pot accelera metabolismul?

Nu este neobișnuit să auziți oamenii care își învinovățesc creșterea în greutate pentru un metabolism lent.

Au redus caloriile și sunt mai activi, dar nu pierd în greutate.

Ar putea fi vinovatul un metabolism lent?

Ce este metabolismul?

Metabolismul descrie toate procesele chimice care se desfășoară continuu în interiorul corpului pentru a vă menține în viață și organele care funcționează normal, cum ar fi respirația, repararea celulelor și digerarea alimentelor.

Aceste procese chimice necesită energie. Cantitatea minimă de energie necesară organismului dvs. pentru a efectua aceste procese chimice se numește rata metabolică bazală (BMR).

BMR dvs. reprezintă orice între 40% și 70% din necesarul energetic zilnic al organismului dvs., în funcție de vârstă și stilul de viață. Un „metabolism lent” este descris mai precis ca o BMR scăzută.

Există o mulțime de calculatoare online care îți pot satisface nevoile zilnice de energie. Atenție la cele care folosesc ecuația Harris-Benedict.

Unii oameni au un metabolism mai rapid decât alții?

Mărimea corpului, vârsta, sexul și genele joacă toate un rol în viteza metabolismului.

Celulele musculare necesită mai multă energie pentru a menține celulele grase, astfel încât persoanele cu mai mult mușchi decât grăsime tind să aibă un metabolism mai rapid.

Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința de a câștiga grăsime și a pierde mușchii. Acest lucru explică de ce metabolismul tău poate încetini odată cu înaintarea în vârstă.

În general, bărbații tind să aibă un metabolism mai rapid, deoarece au mai multă masă musculară, oase mai grele și mai puțină grăsime corporală decât femeile.

Metabolismul dvs. poate fi parțial determinat de gene, deși acest lucru nu este încă pe deplin înțeles.

Genele joacă cu siguranță un rol în dimensiunea mușchilor și în capacitatea dvs. de a crește mușchi, ambele afectându-vă metabolismul.

Sunt grasă din cauza unui metabolism lent?

Oamenii care se luptă să piardă în greutate adesea acuză un metabolism lent. Dar există puține dovezi care să susțină această afirmație.

Cercetările arată de fapt că persoanele supraponderale au metabolizări mai rapide decât persoanele mai subțiri. Corpurile mai mari necesită mai multă energie pentru a îndeplini funcțiile corporale de bază.

Dacă punem un „metabolism lent” într-o parte, altceva poate fi în joc aici.

Cercetările sugerează că oamenii tind să mănânce mai mult decât cred ei. Atunci când li se cere să scrie tot ce au consumat într-o zi, mulți oameni au tendința de a raporta mâncarea cu mult mai puțin decât o fac de fapt.

De cele mai multe ori, motivul pentru care îți creezi greutatea nu este din cauza unui metabolism lent, ci pentru că mănânci și bei mai multe calorii decât arzi.

Poate fi greu de acceptat, dar să rămâneți în topul numărului de calorii pe care le consumați este esențial pentru a pierde în greutate și a-l menține.

Planul nostru de pierdere în greutate de 12 săptămâni vă va ajuta să pierdeți în greutate urmărindu-vă caloriile.

Poate slăbi prea repede să-mi încetinească metabolismul?

Dietele crash și alte diete cu restricții calorii îți pot încetini metabolismul.

Cu unele diete, corpul tău este obligat să descompună mușchiul pentru a-l folosi pentru energie. Cu cât masa musculară este mai mică, cu atât metabolismul tău este mai lent.

Cu mai puțini mușchi și un metabolism mai lent, devine apoi mult mai ușor să repuneți grăsimea corporală după ce ați ieșit din dietă.

Ce pot face pentru a-mi accelera metabolismul?

Se susține că anumite alimente și băuturi îți pot stimula metabolismul, inclusiv ceaiul verde, cafeaua neagră, condimentele și băuturile energizante. Dovada din spatele acestor afirmații este slabă.

În timp ce nu ai prea mult control asupra vitezei metabolismului tău, poți controla câte calorii arzi prin nivelul de activitate fizică.

Cu cât sunteți mai activ, cu atât vă ardeți mai multe calorii.

Unii oameni despre care se spune că au un metabolism rapid sunt probabil doar mai activi – și poate mai fideli – decât alții.

Iată cele mai eficiente 3 moduri de a arde calorii:

Activitate aerobă

Exercitiile aerobe sunt cel mai eficient mod de a arde calorii. Ar trebui să vă propuneți să faceți cel puțin 150 de minute de activitate aerobă, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul și înotul, o săptămână.

Puteți atinge această țintă făcând 30 de minute, 5 zile pe săptămână și descompunând sesiunile de activitate în bucăți de 10 minute.

Pentru a pierde în greutate, probabil că va trebui să faceți mai mult de 150 de minute pe săptămână și să faceți modificări la dieta dvs.

Citiți ghidul nostru de activitate fizică pentru adulți .

Antrenament de forță

Muscularea arde mai multe calorii decât grăsimile, astfel încât creșterea masei musculare te va ajuta să slăbești.

Obiectivul de a face activități de întărire musculară care lucrează toate grupele musculare majore (picioare, șolduri, spate, abdomen, piept, umeri și brațe) timp de 2 sau mai multe zile pe săptămână.

Exemple de activități de întărire a mușchilor includ ridicarea greutăților și atacuri de intensitate mare. Grădinăria grea poate face de asemenea treaba.

Fii activ

Încercați să faceți ca activitatea să fie parte din rutina dvs. zilnică. Aceasta ar putea include mersul pe jos sau mersul cu bicicleta în întregime sau o parte din călătoria dvs. la serviciu. De asemenea, puteți lua scările în locul liftului.

Obțineți idei despre potrivirea mai multor activități în zilele voastre .

Poate anumite afecțiuni medicale să provoace un metabolism lent?

Unele boli și afecțiuni pot încetini metabolismul unei persoane, cum ar fi sindromul Cushing și hipotiroidism (o tiroidă nederactivă) .

Dar mai des, greutatea oamenilor este o problemă de a consuma mai multe calorii decât arde.

Dacă simțiți că este posibil să aveți o problemă care nu răspunde la schimbările stilului de viață, adresați-vă unui medic.

Citiți 9 motive medicale pentru a vă pune în greutate .