Sfaturi pentru tăiere

Dacă beți în mod regulat mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână, încercați aceste sfaturi simple pentru a vă ajuta să reduceți.

Paisprezece unități este echivalent cu 6 picturi de bere cu tărie medie sau 10 pahare mici de vin cu rezistență scăzută.

Fa un plan

Înainte de a începe să bei, stabilește o limită pentru cât de mult vei bea.

Stabiliți un buget

Luați numai o sumă fixă de bani pentru a cheltui pe alcool.

Spune-le

Dacă lăsați prietenii și familia să știe că vă reduceți și este important pentru dvs., puteți primi sprijin din partea lor.

Luați-o pe zi

Tăiați puțin în fiecare zi. Astfel, fiecare zi pe care o faci este un succes.

Faceți-o una mai mică

Vă puteți bucura în continuare de o băutură, dar mergeți la dimensiuni mai mici. Încercați bere îmbuteliată în loc de picturi, sau un pahar mic de vin în loc de unul mare.

Beți o băutură cu putere mai mică

Reduceți alcoolul schimbând beri puternice sau vinuri pentru cele cu o putere mai mică (ABV în%). Aceste informații veți găsi pe sticlă.

Stai hidratat

Puneți un pahar cu apă înainte de a bea alcool și alternați băuturi alcoolice cu apă sau alte băuturi nealcoolice.

Ia o pauză

Să aveți mai multe zile fără băutură în fiecare săptămână.

Beneficiile reducerii

Efectele imediate ale reducerii includ:

  • simțindu-te mai bine dimineața
  • fiind mai puțin obosit în timpul zilei
  • ten mai bine aratat
  • simțindu-te mai energic
  • o mai bună gestionare a greutății

Beneficiile pe termen lung includ:

Starea de spirit

Există o legătură puternică între consumul de alcool și depresie , iar adâncurile te fac să te simți anxioasă și scăzută. Dacă vă simțiți deja anxioși sau tristi, consumul de băut poate înrăutăți acest lucru, astfel încât reducerea ar putea să vă îmbrace în general.

Dormi

Băutul îți poate afecta somnul. Deși poate ajuta unele persoane să adoarmă rapid, vă poate perturba modele de somn și vă poate opri să dormiți profund. Deci reducerea alcoolului ar trebui să te ajute să te simți mai odihnit atunci când te trezești.

Comportament

Băutul îți poate afecta judecata și comportamentul. Vă puteți comporta irațional sau agresiv atunci când sunteți beat. Pierderea memoriei poate fi o problemă în timpul consumului de băut și pe termen lung pentru consumatorii obișnuiți.

inimă

Băuturile grele pe termen lung pot duce la creșterea inimii tale. Aceasta este o afecțiune gravă care nu poate fi inversată complet, dar oprirea consumului de băut poate opri din ce în ce mai rău.

Sistem imunitar

Băutul regulat poate afecta capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Băutorii puternici tind să prindă mai multe boli infecțioase.

Află mai multe