10 sfaturi de auto-ajutor pentru a renunța la fumat

Dacă doriți să încetați fumatul, puteți face mici modificări în stilul dvs. de viață, care vă pot ajuta să rezistați tentației de a se lumina.

Gandeste pozitiv

Poate că ați încercat să renunțați la fumat și nu l-ați gestionat, dar nu lăsați asta să vă lase.

Privește înapoi lucrurile pe care ți le-a învățat experiența și gândește-te la modul în care o vei face cu adevărat de data asta.

Faceți un plan pentru a renunța la fumat

Faceți o promisiune, setați o dată și respectați-o. Respectarea regulii „Nu este un drag” vă poate ajuta cu adevărat.

Ori de câte ori vă aflați în dificultate, spuneți-vă „Nu am nici măcar o singură dragă” și rămâneți cu asta până când poftele vor trece.

Gândiți-vă mai departe la momentele în care ar putea fi dificil (o petrecere, de exemplu) și planificați-vă acțiunile și rutele de evadare în avans.

Luați în considerare dieta dvs.

Țigara de după cină este preferata ta? Un studiu american a dezvăluit că unele alimente, inclusiv carnea, fac ca țigările să fie mai satisfăcătoare.

Alții, inclusiv brânza, fructele și legumele, fac ca țigările să aibă un gust groaznic. Așadar, schimbă-ți obișnuita friptură sau burger pentru o pizza veggie.

Este posibil să doriți, de asemenea, să vă schimbați rutina în timpul mesei sau după. Să vă ridicați și să faceți vasele imediat sau să vă așezați într-o cameră în care nu fumați vă poate ajuta.

Schimbă-ți băutura

Același studiu american am arătat și la băuturi. Băuturile aromate, alcoolul, cola, ceaiul și cafeaua fac ca țigările să aibă un gust mai bun.

Așa că, atunci când vei ieși, bea mai multă apă și suc. Unii oameni consideră că simpla schimbare a băuturii (de exemplu, trecerea de la vin la vodcă și suc de roșii) afectează nevoia lor de a ajunge la o țigară.

Identificați-vă când doriți țigări

O pofta poate dura 5 minute. Înainte de a renunța, fă o listă cu strategiile de 5 minute.

De exemplu, puteți părăsi petrecerea pentru un minut, dansați sau mergeți la bar.

Și gândiți-vă la acest lucru: combinația de fumat și băut crește riscul de cancer de gură de 38 de ori.

Obțineți un ajutor de încetare a fumatului

Dacă prietenii sau membrii familiei doresc să renunțe, sugerați-le că renunțați împreună.

Există, de asemenea, asistență disponibilă de la serviciul dvs. local de fumat . Știați că sunteți de până la 4 ori mai mari să renunțați cu succes cu ajutorul și sfaturile lor?

Puteți, de asemenea, să apelați la linia de asistență NHS Smokefree la 0300 123 1044, deschisă de luni până vineri, între 9:00 și 20:00 și sâmbătă până duminică, între 11:00 și 16:00.

Misca-te

O revizuire a studiilor științifice a dovedit că exercițiul fizic, chiar și o plimbare sau o întindere de 5 minute, taie poftele și vă poate ajuta creierul să producă substanțe chimice anti-pofte.

Fă-ți prieteni pentru fumători

Când sunteți la o petrecere, rămâneți cu nefumătorii.

„Când te uiți la fumători, nu îi invidiați”, spune Louise, 52 de ani, o fostă fumătoare.

„Gândiți-vă la ceea ce fac ca fiind un pic ciudat – aprinderea unui tub alb mic și respirația în fum.”

Ține-ți mâinile și gura ocupate

Terapia de înlocuire cu nicotină (NRT) îți poate dubla șansele de succes.

La fel ca și plasturi, există tablete, pastile, gumă și un spray nazal. Și dacă vă place să țineți o țigară, există produse de mână precum inhalatorul sau e-țigările .

Când ieșiți, încercați să puneți băutura în mâna care ține de obicei o țigară sau bea dintr-un paie pentru a vă ține gura ocupată.

Faceți o listă de motive pentru a renunța

Reamintește-ți de ce ai luat decizia de a renunța. Faceți o listă cu motivele și citiți-o atunci când aveți nevoie de sprijin.

Fostul fumător Chris, în vârstă de 28 de ani, spune: „Am făcut o poză cu fetița mea cu mine când am ieșit. Dacă aș fi ispitit, m-aș uita la asta.”

Citiți mai multe despre tratamentele de fumat oprite disponibile pe NHS.