Un ghid pentru pilates

.

Credit:

fizkes / Thinkstock


Tot ce trebuie să știți despre începerea în pilates, inclusiv antrenamente video pentru pilates gratuite, găsirea unei clase și beneficiile pentru sănătate pentru pilates.

Ce este pilates?

Pilates își propune să consolideze corpul într-un mod egal, cu un accent deosebit pe puterea de bază pentru a îmbunătăți starea generală și bunăstarea.

Exercițiile de Pilates se fac pe o rogojină sau folosind echipamente speciale, precum Reformer, Cadillac și Wunda Chair. Cu sistemul său de scripete, arcuri, mânere și curele, aparatul poate oferi rezistență sau sprijin, în funcție de nevoile dvs.

Pilates a fost dezvoltat de Joseph Pilates, de origine germană, care credeau că sănătatea mentală și fizică erau strâns legate. Metoda sa a fost influențată de formele de exercițiu occidentale, inclusiv gimnastica, boxul și lupta greco-romană. Pilates a emigrat în SUA în anii 1920 și a deschis un studio în New York, unde și-a predat metoda, pe care a numit-o „contrologie” – timp de câteva decenii.

Pentru cine este pilates?

Pilates are ceva de oferit oamenilor de toate vârstele și nivelurile de abilitate și fitness, de la începători până la sportivi de elită. Aparatul poate fi folosit pentru a oferi asistență începătorilor și persoanelor cu anumite afecțiuni medicale, precum și rezistență pentru persoanele care doresc să-și provoace corpul.

Dacă aveți probleme de sănătate, cum ar fi o stare de sănătate sau o vătămare, cereți sfatul medicului dumneavoastră de familie sau a unui profesionist în sănătate înainte de a începe orice program de exerciții fizice.

Care sunt beneficiile pentru sănătate pentru pilates?

Există multe rapoarte cu privire la beneficiile pentru sănătate pentru pilates. Cu toate acestea, puține dintre acestea au fost supuse unor examinări științifice riguroase și este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu.

Practicanții spun că pilates-urile obișnuite pot îmbunătăți postura, tonusul muscular, echilibrul și mobilitatea articulațiilor, precum și pot ameliora stresul și tensiunea. Pentru sportivii de elită, inclusiv dansatorii, pilates-ul poate completa antrenamentul dezvoltând forța și flexibilitatea întregului corp și contribuie la reducerea riscului de accidentare.

Pilates poate ajuta la reducerea durerilor de spate?

Există unele dovezi că pilates pot oferi ameliorarea durerii persoanelor cu dureri inferioare nespecifice ale spatelui. Utilizarea aparatului permite cu cineva cu dureri de spate să efectueze exerciții cu suport.

Pentru ca exercițiile să fie eficiente, acestea trebuie adaptate individului și examinate de un profesionist în domeniul sănătății calificat corespunzător. Profesorii Pilates nu sunt calificați medical și nu pot prescrie, trata sau oferi terapie.

Pilates-ul mă poate ajuta să slăbesc?

Pilates este clasificat ca o activitate de întărire a mușchilor, care vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă. Clasele pot varia ca intensitate: pot fi blânde sau dinamice și oferă un antrenament solid.

Dacă doriți să pierdeți în greutate, vi se recomandă să combinați pilates cu o alimentație sănătoasă și unele activități aerobe, cum ar fi înotul, mersul pe jos și ciclismul.

Încercați antrenamentele video pentru pilates în studioul nostru de fitness , cum ar fi:

Pot să mă rănesc făcând pilates?

Pilates este o formă de exercițiu cu impact redus, astfel încât leziunile sunt mai puțin frecvente. Cu toate acestea, este important să găsiți un profesor calificat și o clasă adecvată nivelului dvs. de fitness și abilitate.

Profesorii Pilates nu sunt calificați din punct de vedere medical, așa că, dacă vă recuperați de la un prejudiciu, vi se recomandă să verificați cu medicul dumneavoastră de familie sau cu profesionistul de sănătate relevant cu privire la adecvarea anumitor exerciții sau mișcări înainte de a începe o clasă.

Care este diferența dintre pilates și yoga?

În timp ce metodele sunt diferite, pilates și yoga ambele dezvoltă forță, echilibru, flexibilitate, postură și o bună tehnică de respirație.

Ambele sisteme subliniază legătura dintre sănătatea fizică și psihică, deși yoga pune mai mult accent pe relaxare și folosește meditația. Pilates se realizează atât pe aparate cât și pe rogojini, în timp ce yoga clasică nu necesită echipament.

Exercițiile de Pilates sunt efectuate într-un flux de mișcare, fără pozele statice asociate cu yoga.

Care este diferența dintre funcționarea aparatului și cea mată?

Joseph Pilates a conceput inițial mai mult de 500 de exerciții pentru sistemul său, dintre care 34 de exerciții mat.

Lucrările mat pot implica echipamente tradiționale de pilates, cum ar fi cercuri magice sau greutăți de mână, precum și echipament non-pilates, cum ar fi benzi de întindere, mingi de gimnastică și role de spumă. Pilates cu aparat folosește echipamente proiectate de Joseph Pilates, precum Reformer, Cadillac, Scaun Wunda, Corrector de coloană vertebrală și Ladder Barrel.

Covorașe și pilates pentru aparate pot fi adaptate pentru a se potrivi diferitelor niveluri de fitness și abilitate. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți culca pe o rogojină din orice motiv, aparatul poate oferi modalități alternative de exercițiu.

Pilatesul poate fi predat de la unu la unu sau de grup. Dacă aveți o stare de sănătate care poate necesita o atenție atentă, verificați cu profesorul de pilates dacă clasa lor este potrivită. Clasele care folosesc aparate oferă un nivel mai mare de atenție individuală, dar de obicei sunt mai scumpe.

Alegerea unei clase de pilates

Pilates-ul poate fi învățat într-un studio dedicat pentru pilates cu aparat, sau într-o zonă deschisă cu covorașe și echipamente mici. Atât pilote mat, cât și aparate pot fi predate în privat sau în grupuri mici, majoritatea claselor durează 60 de minute.

În mod ideal, orele de aparate ar trebui să fie predate de la unu la unu și în jur de maximum 12 pentru lucrări mat, pentru a asigura atenția personală. Clasele de aparate de grup sunt populare, dar este recomandabil un grad de experiență în utilizarea aparatului înainte de alăturarea unei clase de grup.

Oricine se poate numi profesor de pilates, deoarece nu există în prezent obligația legală de a fi înregistrat sau de a avea o calificare pentru pilates.

Atunci când alegeți un profesor de pilates, ar trebui să luați în considerare experiența și calitatea pregătirii lor, precum și personalitatea și raportul. În mod normal, profesorii experimentați vor fi supus unui minim de 450 de ore de pregătire a profesorilor pe o perioadă de câteva luni sau ani.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!