Un ghid pentru yoga

.O femeie care deține o poziție de yoga

Tot ce trebuie să știți pentru a începe cu yoga, inclusiv beneficiile pentru sănătate, stilurile de yoga pentru începători și găsirea unei clase de yoga.

Ce este yoga?

Yoga este o formă străveche de exerciții fizice care se concentrează pe forță, flexibilitate și respirație pentru a stimula bunăstarea fizică și psihică. Principalele componente ale yoga sunt posturile (o serie de mișcări concepute pentru a crește forța și flexibilitatea) și respirația.

Practica a avut originea în India în urmă cu aproximativ 5.000 de ani și a fost adaptată în alte țări într-o varietate de moduri. Yoga este acum ceva obișnuit în centrele de agrement, cluburi de sănătate, școli, spitale și intervenții chirurgicale.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale yoga?

Zeci de studii științifice de calitate diferită au fost publicate pe yoga.

Deși există posibilități de studii mai riguroase asupra beneficiilor sale pentru sănătate, majoritatea studiilor sugerează că yoga este un mod sigur și eficient de a crește activitatea fizică, în special forța, flexibilitatea și echilibrul.

Există câteva dovezi că practica de yoga obișnuită este benefică pentru persoanele cu hipertensiune arterială, boli de inimă, dureri și dureri – inclusiv dureri de spate inferioare – depresie și stres.

Yoga contează pentru cele 150 de minute de activitate?

Majoritatea formelor de yoga nu sunt îndeajuns de stricte pentru a conta la cele 150 de minute de activitate moderată , așa cum sunt stabilite de orientările guvernamentale.

Cu toate acestea, yoga contează ca un exercițiu de întărire, iar cel puțin 2 ședințe pe săptămână vă vor ajuta să îndepliniți orientările privind activitățile de întărire a mușchilor .

Activități precum yoga și tai-chi sunt, de asemenea, recomandate adulților în vârstă cu risc de căderi , pentru a ajuta la îmbunătățirea echilibrului și coordonării.

Încercați videoclipurile noastre de antrenament yoga în studioul nostru de fitness .

Poate ajuta yoga să prevină căderile?

Da. Yoga îmbunătățește echilibrul prin întărirea corpului inferior – în special a gleznelor și genunchilor – reducând astfel șansele de cădere.

Cu toate acestea, căderile pot fi uneori cauzate de o stare de sănătate, caz în care este o idee bună să vă vedeți medicul de familie sau să vizitați o clinică de căderi la un spital local.

Yoga poate ajuta cu artrita?

Yoga este populară în rândul persoanelor cu artrită pentru modul său blând de a promova flexibilitatea și puterea.

Unele cercetări sugerează că yoga poate reduce durerea și problemele de mobilitate la persoanele cu osteoartrită la genunchi. Cu toate acestea, unele mișcări de yoga nu sunt potrivite pentru persoanele cu afecțiune.

Găsiți un profesor care să înțeleagă artrita și să poată adapta mișcările la nevoile individuale, mai ales dacă aveți articulații de înlocuire și consultați întotdeauna cu un medic sau fizioterapeut pentru a afla dacă există mișcări de evitat.

Sunt prea batran pentru yoga?

Cu siguranta nu. Oamenii încep adesea yoga în anii 70 și mulți spun că își doresc să fi început mai devreme. Există cursuri de yoga pentru fiecare grupă de vârstă. Yoga este o formă de exercițiu care poate fi savurat în orice moment, din copilărie până în anii tăi avansați.

Trebuie să fiu apt să fac yoga?

Nu. Vă puteți alătura unei clase adecvate nivelului dvs. de fitness. De exemplu, pentru a vă alătura unei clase de yoga cu capacitate mixtă, trebuie să vă puteți ridica și coborî de pe podea. Unele clase de yoga sunt bazate pe scaune.

Trebuie să fiu flexibil pentru a face yoga?

Nu neaparat. Yoga îți va îmbunătăți flexibilitatea și te va ajuta să depășești gama normală de mișcare, ceea ce îți va putea face mai ușor activitățile zilnice.

Mă pot răni făcând yoga?

Leziunile legate de yoga sunt mai puțin frecvente. Unele leziuni pot fi cauzate de încordare repetitivă sau supraestensiune.

Dar yoga este la fel ca orice altă disciplină de exercițiu – este perfect sigur dacă este predat în mod corespunzător de către oameni care îl înțeleg și au experiență.

Este indicat să înveți de la un profesor de yoga calificat și să alegi o clasă adecvată nivelului tău.

Ce stil de yoga ar trebui să fac?

Există multe stiluri diferite de yoga, cum ar fi Ashtanga, Iyengar și Sivananda. Unele stiluri sunt mai viguroase decât altele, în timp ce unele pot avea un domeniu diferit de accent, cum ar fi postura sau respirația. Mulți profesori de yoga își dezvoltă propria practică studiind mai multe stiluri.

Niciun stil nu este neapărat mai bun sau mai autentic decât oricare altul. Cheia este să alegeți o clasă adecvată nivelului dvs. de fitness.

Ce tip de clasă ar trebui să mă uit?

Clasele pot varia în timp, dar de obicei între 45 și 90 de minute. O clasă mai lungă vă va oferi mai mult timp pentru învățarea tehnicilor de respirație și relaxare și va oferi profesorului timp să lucreze cu abilitatea dvs. individuală.

Merită să vorbești cu un profesor despre abordarea lor înainte de a te înscrie la o clasă.

Unde pot găsi o clasă de yoga?

Nu sunt necesare calificări specifice pentru a preda yoga în Marea Britanie. Cu toate acestea, este în general acceptat faptul că profesorii trebuie să fie asigurați. Unii profesori pot avea un certificat de predare și o acreditare de la o asociație de yoga.

Principalele asociații de yoga din Marea Britanie sunt:

Aceste asociații listează profesorii și clasele din apropierea dvs. pe site-urile lor web. De asemenea, puteți căuta o clasă sau un profesor local folosind directorul nostru de fitness .

Pot folosi o carte sau un DVD de yoga în loc să merg la o clasă?

Este mai bine să începeți cu o clasă pentru a învăța corect pozițiile și tehnicile de respirație. Cu un DVD, nu va fi nimeni care să îți corecteze greșelile, ceea ce poate duce la rănire în timp.

Cu o oarecare experiență de a fi într-o clasă, un DVD poate fi apoi util pentru menținerea practicii.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!