Sprijin pentru alcool

A_0218_alcohol-support-main _D88JWB.jpg

Unde găsiți suport pentru alcool

Realizarea faptului că aveți o problemă cu alcoolul este primul mare pas pentru a obține ajutor.

Este posibil să aveți nevoie de ajutor dacă:

 • simți adesea nevoia să bei
 • intri in probleme din cauza bauturii tale
 • alte persoane vă avertizează despre cât de mult beți
 • crezi că băutura îți provoacă probleme

Un loc bun pentru a începe este cu un medic. Încercați să fiți exacti și sinceri cu privire la cât de mult beți și la orice probleme care vă pot cauza.

Dacă ați devenit dependent de alcool, veți fi dificil să vă controlați complet consumul într-un fel.

Așadar, probabil că veți avea nevoie de ajutor, fie pentru a vă reduce și controla băutul, fie pentru a vă opri complet și, de asemenea, unele planuri de a menține îmbunătățirea după aceea.

GP poate sugera diferite tipuri de evaluare și opțiuni de asistență disponibile pentru dvs., cum ar fi de la serviciile locale de alcool.

Puteți, de asemenea, să vă întrebați despre orice grupuri locale gratuite de asistență și alte consilieri despre alcool care vă pot potrivi.

Găsiți servicii de asistență alcoolică în zona dvs.

Dacă ai devenit dependent fizic și ai nevoie să încetezi să bei complet, oprirea peste noapte ar putea fi dăunătoare.

Ar trebui să primiți sfaturi despre acest lucru și despre orice medicament de care aveți nevoie pentru a face acest lucru în siguranță.

Printre tipurile de simptome de sevraj care sugerează că poate aveți nevoie de medicament includ:

 • anxietate după trezire
 • transpirație și tremur
 • greață sau retragere dimineața
 • vărsături
 • halucinații
 • convulsii sau potriviri

Rămâi sănătos și controlat

Întreruperea sau oprirea consumului de băut este de obicei doar începutul, iar majoritatea oamenilor vor avea nevoie de un anumit grad de ajutor sau de un plan pe termen lung pentru a rămâne sub control sau complet fără alcool.

Obținerea unui sprijin adecvat poate fi crucială pentru menținerea controlului în viitor. Nu este suficient să te bazezi doar pe familie, prieteni sau îngrijitori pentru acest lucru.

Întrebați un medic de familie sau un serviciu de alcool despre ce suport pe termen lung este disponibil în zona dvs.

Grupurile de ajutor sau de ajutor reciproc (grupuri precum AA sau SMART Recovery Group) sunt accesibile în majoritatea zonelor.

Contacte utile pentru probleme de alcool

 • Drinkline este linia de asistență națională pentru alcool. Dacă sunteți îngrijorat de consumul propriu sau al altcuiva, puteți apela această linie de asistență gratuită în deplină încredere. Sunați la 0300 123 1110 (în zilele săptămânii între 9:00 și 20:00, weekenduri între 11:00 și 16:00).
 • Alcoolicii Anonimi (AA) este un grup gratuit de auto-ajutor. Programul său „în 12 pași” presupune a fi sobru cu ajutorul grupurilor de sprijin obișnuite.
 • Grupurile de familii Al-Anon oferă sprijin și înțelegere familiilor și prietenilor consumatorilor cu probleme, indiferent dacă beau sau nu. Alateen face parte din Al-Anon și poate participa copii de 12 – 17 ani care sunt afectați de băutura unei alte persoane, de obicei un părinte.
 • Addaction este o agenție de tratament din Marea Britanie care ajută indivizii, familiile și comunitățile să gestioneze efectele consumului de droguri și alcool.
 • Adfam este o organizație de caritate națională care lucrează cu familiile afectate de droguri și alcool. Adfam operează un panou de mesaje online și o bază de date a grupurilor de asistență locale.
 • Asociația Națională pentru Copiii Alcoolicilor (Nacoa) oferă o linie de asistență telefonică gratuită, confidențială și de e-mail pentru copiii părinților dependenți de alcool și alții preocupați de bunăstarea lor. Sunați la 0800 358 3456 pentru asistența Nacoa.
 • Grupurile SMART Recovery ajută oamenii să decidă dacă au o problemă, își construiesc motivația pentru schimbare și oferă un set de instrumente și tehnici dovedite pentru a sprijini recuperarea.

Aveți grijă de un alcoolic? Aflați unde puteți obține sprijin .

Dezintoxicarea alcoolului

Majoritatea oamenilor primesc sprijin pentru a opri consumul de băut și pentru a recupera recuperarea în comunitate.

Dacă aveți nevoie de medicament pentru a vă ajuta să încetați să beți, acesta poate fi adesea luat acasă sau când participați zilnic la un serviciu local.

Însă unii oameni vor avea nevoie de o ședere scurtă într-o unitate de 24 de ore suportată medical, astfel încât să poată primi un tratament în siguranță a simptomelor de sevraj sau a altor probleme.

Acest lucru poate fi într-o unitate de internat NHS sau un serviciu rezidențial suportat medical, în funcție de situația dvs. și de nevoia medicală evaluată.

Reabilitare intensivă

Unii oameni sunt considerați că au nevoie de sprijin intens pentru reabilitare și recuperare pentru o perioadă după ce încetează să mai bea, fie prin participarea la un program de sprijin intensiv în comunitatea locală, fie prin participarea la un serviciu de reabilitare rezidențială.

Acest tip de tratament intensiv este de obicei rezervat persoanelor cu nivel mediu sau ridicat de dependență de alcool și celor care au primit anterior alte forme de ajutor care nu au avut succes.

Autoritățile locale sunt responsabile pentru serviciile de tratare a alcoolului. Reabilitarea rezidențială intensivă poate necesita un proces suplimentar de evaluare pentru a determina dacă există finanțări pentru acest lucru.

De asemenea, este posibil să plătiți pentru reabilitare rezidențială în privat. Companiile de asigurări medicale pot finanța acest lucru pentru o anumită perioadă.

Aflați mai multe despre tratamentele pentru dependența de alcool .