10 sfaturi pentru a bate insomnia

Modificările simple de stil de viață pot face o lume diferită de calitatea somnului.

Urmați aceste 10 sfaturi pentru o noapte mai odihnitoare.

Mențineți orele normale de somn

Să te culci și să te ridici aproximativ la aceeași oră în fiecare zi îți vei programa corpul pentru a dormi mai bine. Alege un moment în care e posibil să te simți obosit și somnolent.

Creați un mediu de somn odihnitor

Dormitorul dvs. ar trebui să fie un loc liniștit pentru odihnă și somn. Temperatura, iluminarea și zgomotul trebuie controlate astfel încât mediul din dormitor să vă ajute să adormiți (și să rămâneți).

Dacă aveți un animal de companie care doarme în cameră cu dvs., luați în considerare să-l mutați în altă parte, dacă de multe ori vă deranjează noaptea.

Asigurați-vă că patul dvs. este confortabil

Este dificil să dormi odihnit pe o saltea prea moale sau prea tare sau un pat prea mic sau vechi.

Fă sport regulat

Exercitarea moderată în mod regulat, cum ar fi înotul sau mersul pe jos , poate ajuta la ameliorarea o parte din tensiunea acumulată pe parcursul zilei. Dar asigurați-vă că nu faceți exerciții viguroase, cum ar fi alergarea sau sala de sport, prea aproape de culcare, deoarece vă poate menține treaz.

Aflați mai multe despre cum să vă activați drumul .

Reduceți cafeina

Reduceți cofeina în ceai, cafea, băuturi energizante sau colaci, în special seara. Cofeina intervine în procesul de adormire și, de asemenea, previne somnul profund. În schimb, beți o băutură caldă, lăptoasă sau un ceai din plante.

Nu vă îngăduiți prea mult

Prea multă mâncare sau alcool, în special noaptea târziu, vă poate întrerupe modelele de somn. Alcoolul vă poate ajuta inițial să adormiți, dar vă va perturba somnul mai târziu în noapte.

Nu fuma

Nicotina este un stimulent. Persoanele care fumează durează mai mult pentru a adormi, se trezesc mai des și adesea au un somn mai perturbat.

Încercați să vă relaxați înainte de a merge la culcare

Faceți o baie caldă, ascultați muzică liniștită sau faceți niște yoga blânde pentru a vă relaxa mintea și corpul. Este posibil ca medicul dumneavoastră de familie să vă poată recomanda un CD de relaxare util.

Scrie-ți grijile

Dacă ai tendința să te întinzi în pat gândindu-te la tot ce ai de făcut mâine, dă-i deoparte timp înainte de culcare pentru a-ți face planuri pentru ziua următoare. Scopul este să evitați să faceți aceste lucruri când sunteți în pat, încercați să dormiți.

Dacă nu poți dormi, ridică-te

Dacă nu puteți dormi, nu stați acolo îngrijorați-vă. Ridică-te și fă ceva ce găsești relaxant până când te simți din nou somnolent, apoi întoarce-te la culcare.

Faceți o programare pentru a vă vedea medicul de familie dacă lipsa de somn este persistentă și vă afectează viața de zi cu zi.

Biblioteca de aplicații NHS are aplicații pentru somn care vă pot ajuta să dormiți mai bine.

Citiți mai multe despre insomnie .