Menținerea vaginului curat și sănătos

Vaginul este conceput pentru a se menține curat cu ajutorul secrețiilor naturale (descărcare). Aflați cum vă puteți ajuta vaginul să se mențină curat și sănătos și de ce nu aveți nevoie de dușuri sau șervețele vaginale.

Vaginul este un tub de mușchi din interiorul corpului unei femei care merge de la colul uterin (deschiderea pântecelui) până la deschiderea vaginală.

Organele sexului extern, care se numesc vulva, înconjoară deschiderea vaginală.

Îngrijirea sănătății dvs. de zi cu zi vă poate ajuta să vă păstrați vaginul în formă bună, spune dr. Suzy Elneil, consultant în urogineneologie la University College Hospital, Londra, și purtător de cuvânt pentru bunăstarea femeilor .

„În general, sănătatea vaginală bună este menținută asigurându-vă că sunteți într-o sănătate generală bună”, explică ea. „Aceasta include o dietă sănătoasă și exerciții fizice.

„Exercițiul normal ajută la menținerea unei funcții vaginale bune, deoarece mersul și alergarea ajută podeaua pelvină să se tonifieze și să asigure o sănătate generală bună.”

Aflați mai multe despre o alimentație sănătoasă , exerciții fizice și păstrarea în formă . Exercițiile podelei pelvine pot fi de asemenea utile.