Cum să păstrezi un penis curat

Este partea corporală pe care bărbații o prețuiesc cel mai mult, așa că îți datorezi penisul pentru a-l menține întotdeauna curat, sănătos și potrivit pentru scop.

Dă-i grija pe care o merită și este posibil să nu fii singurul care să beneficieze – probabil și partenerul tău va fi recunoscător.

Spălați ușor penisul cu apă caldă în fiecare zi când faceți un duș sau baie. Dacă aveți un prepuț, trageți-l ușor înapoi și spălați-l dedesubt.

Dacă nu te speli sub preput, este posibil să înceapă să se adune o substanță cu aspect cheesy numită smegma.

Smegma este un lubrifiant natural care menține penisul umed. Se găsește pe capul penisului și sub preput.

Dacă smegma se acumulează în preput, poate începe să miroasă, să vă oprească să vă trageți ușor preputul înapoi și să deveniți un teren de reproducere pentru bacterii. Aceasta poate provoca roșeață și umflare a capului penisului tău, numită balanită .

„Miros neatins”

Patrick French, medic consultant în sănătatea sexuală, spune: „Este într-adevăr surprinzător faptul că mulți bărbați nu se curăță sub preputul lor. Nu numai că dezvoltă în mod regulat complicații de la o igienă precară, dar este foarte plăcut pentru un partener sexual. ”

Nu încercați să trageți cu forța preputul unui bebeluș sau al unui băiat tânăr, deoarece acest lucru poate fi dureros și poate provoca daune. Preputul lor ar putea fi încă atașat la capul penisului și, prin urmare, nu se va retrage complet. În această etapă a dezvoltării lor, nu este nevoie să curățați în prepuț.

În timp ce igiena personală obișnuită este importantă, spălarea prea mare cu săpun și geluri de duș poate provoca dureri. Spălarea ușoară a penisului o dată pe zi cu apă caldă este suficientă pentru a menține o igienă bună. Dacă doriți să utilizați săpun, alegeți un săpun ușor sau neperfumat pentru a reduce riscul de iritare a pielii.

Poate fi tentant să folosești talc și deodorante pe penis, dar acestea sunt cel mai bine evitate, deoarece talcul va ajunge sub preput, unde poate provoca iritații.

Bărbații circumciși trebuie să fie la fel de atenți la curățarea penisului. Spălarea ușoară a penisului cu apă caldă o dată pe zi este suficientă.

Testicule și zona pubiană

Nu uitați să curățați baza penisului și testiculele, unde transpirația și părul se pot combina pentru a produce un miros puternic, la fel de neplăcut ca în axile tale.

Aceste zone au nevoie de spălare frecventă pentru a împiedica transpirația transpirației, mai ales că sunt închise în lenjerie de corp pentru cea mai mare parte a zilei.

Asigurați-vă că zona dintre baza testiculelor și anus este, de asemenea, curată și fără miros.

Aveți grijă la orice teste sau umflături neobișnuite în testiculele voastre care nu mai erau înainte.

Aflați cum ar trebui să arate și să simtă testiculele .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!