Înainte de sex: ce să-i ceri partenerului

Indiferent dacă sunteți împreună de ani buni sau doar v-ați întâlnit, dacă sexul face parte din relația voastră sau va fi, este important să vorbim despre asta.

A vorbi despre sex nu trebuie să fie dificil sau jenant. Dacă simțiți că este așa, există modalități de a face mai ușor.

Discutarea problemelor precum contracepția , infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) sau ceea ce vă place și nu vă place, vă permite să împărtășiți gândurile, așteptările și grijile. Vă poate ajuta să luați decizii împreună care vi se potrivesc amândurora.

Informațiile de pe această pagină sunt destinate persoanelor care vorbesc cu un nou partener despre sex și vor să știe să discute istoricul lor sexual, contracepția și folosirea prezervativelor .

Citiți sfaturile noastre despre păstrarea vieții pasiunii pentru informații despre vorbirea despre sex și probleme sexuale cu un partener pe termen mai lung cu care deja faceți relații sexuale.

Când să vorbim despre sex

Nu așteptați până când faceți deja sex. S-ar putea să luați decizii pripite sau să vă asumați riscuri pe care nu le-ați asuma în mod normal.

Vorbind în prealabil despre contracepție și prezervative vă permite să vă cunoașteți opțiunile, astfel încât să puteți lua o decizie luată în considerare.

Alege un moment și un loc în care poți vorbi deschis fără să fii deranjat.

Cum să o spun

Câteva modalități simple de a aduce subiectul sexului și de sex mai sigur includ:

  • „Cum te simți despre sex?”
  • „Mi-ar plăcea să fac sex cu tine, te simți pregătit?”
  • „Ar trebui să vorbim despre sex mai sigur dacă vom face sex.”
  • „Am putea merge la o clinică și să aflăm împreună despre contracepție”.
  • „Îți place un tip special de prezervativ? Trebuie să obținem câteva.” (Prezervativele sunt singura contracepție care protejează împotriva ITS.)

Este important să discute despre sex mai sigur, indiferent cu cine faci sex. Infecțiile pot trece între 2 femei și 2 bărbați, precum și între bărbați și femei.

Pentru mai multe informații despre sex mai sigur pentru partenerii de același sex, consultați sănătatea sexuală pentru femeile care fac sex cu femeile și sănătatea sexuală pentru bărbații care fac sex cu bărbații .

Menționând contracepția

Dacă doriți să evitați sarcina, aflarea diferitelor metode de contracepție împreună poate fi o modalitate bună de a discuta despre sex.

Verificați ghidul nostru de contracepție .

De asemenea, puteți vizita împreună o clinică de sănătate sexuală. Personalul va fi încântat să discute cu dvs. opțiunile și vă poate ajuta să alegeți metoda potrivită pentru dvs.

Vorbind despre istoric sexual

Aflați despre istoricul sexual al partenerului dumneavoastră. De exemplu, aflați dacă au STI-uri care v-ar putea pune în pericol. Ai putea spune:

  • „Înainte să facem sex, trebuie să vă întreb: ați fost vreodată verificat ITS? Aveți STI despre care știți?”

Sau este posibil să fie nevoie să-i spui partenerului ceva. Ai putea spune:

  • „Înainte să facem sex, trebuie să vă spun ceva.”
  • „Putem vorbi despre ceva înainte să facem sex?”

Un medic sau o asistentă medicală de la o clinică de sănătate sexuală (uneori numită clinică GUM) poate discuta cu tine un sex mai sigur, inclusiv folosirea prezervativului.

Găsiți servicii de sănătate sexuală în apropierea dvs.

Acest lucru este deosebit de important dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră aveți o infecție și trebuie să opriți răspândirea acesteia. Dacă aveți o infecție sau afecțiune, să aveți pliante despre aceasta v-ar putea ajuta să vorbim despre asta împreună.

Trebuie doar să faci relații sexuale fără prezervativ o singură dată pentru a prinde o STI care te-ar putea afecta pe viață.

Un stand de o noapte

Dacă credeți că puteți face sex cu cineva pe care tocmai l-ați întâlnit, purtați prezervative cu voi. Asigurați-vă că le folosiți dacă faceți sex.

Aduceți subiectul folosirii lor înainte de a face sex. Nu așteptați până când nu există contact între organele genitale și organele genitale ale partenerului. E prea târziu. Pune prezervativul înainte de a exista contact genital și înainte de a folosi jucării sexuale.

Gândiți-vă în prealabil la momentul în care puteți menționa utilizarea unui prezervativ. În mintea ta, stabilește-ți o linie pe care nu o vei parcurge până când nu vei aduce subiectul. De exemplu, v-ați putea gândi „zip-ul meu nu poate fi anulat dacă nu am vorbit despre utilizarea prezervativului”.

Pentru sfaturi despre vorbirea și utilizarea prezervativelor, consultați sfaturi pentru prezervative și scuze pentru prezervativ .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!