Distracție cu mai puțin risc

Un băiat și o fată adolescentă întinsă pe iarbă, atingându-și ușor nasurile

Credit:

Massonstock / Thinkstock


Informații pentru tineri cu privire la relații sexuale mai sigure, inclusiv cum să evitați sarcina și să vă protejați de ITS.

Puteți fi intim, fără să mergeți până la capăt sau să vă puneți în pericol de sarcină sau de infecții cu transmitere sexuală (ITS).

A face sex nu înseamnă întotdeauna penetrare. Sărutul, atingerea și menținerea reciprocă vă poate oferi multă plăcere.

Făcând ceva sexual cu partenerul nu garantează o relație lungă sau fericită. Nu te simți presat să faci lucruri pentru care nu ești pregătit. E OK să aștepți și este întotdeauna OK să spui „Nu”.

Kissing

Sărutul poate fi unul dintre cele mai bune lucruri despre o relație. După ce ai avut primul sărut neplăcut, poți să-ți faci timp și să te bucuri.

Toată lumea sărută diferit și există diferite moduri de a o face (doar cu buzele, cu limbile sau sărutarea obrajilor și a gâtului). Ne obișnuim să ne sărutăm reciproc poate fi interesant. Atingerea și mângâierea pielii reciproce se poate simți bine.

Fii sincer unul cu celălalt. Spuneți-i partenerului dvs. dacă nu vă place tehnica lor de sărut, dar spuneți-i ușor. Fiți conștienți că sărutarea dvs. nu poate funcționa pentru ei. Încercați să spuneți ceva de genul: „Îmi place foarte mult să te sărut, dar o putem face mai ușor?” Veți ști doar ce îi place celuilalt, dacă vă spuneți unul altuia.

Nu puteți obține o boală STI din sărutat, dar puteți obține sau transmite o durere rece , așa că evitați sărutarea dacă oricare dintre voi are unul.

Mergând mai departe, sau nu

Sărutul poate duce la lucruri mai grave, cum ar fi atingerea reciprocă a vaginului sau a penisului sau a face sex oral (folosind gura pe organele genitale ale partenerului). Dar nu trebuie. Dacă lucrurile se mișcă prea repede pentru tine, spune-i. Depinde de tine ceea ce faci cu corpul tău, deci nu-l lăsa pe cineva să facă mai mult decât îți dorești.

Ați putea spune ceva de genul:

  • „Stai, asta este prea repede pentru mine, trebuie să încetinim”
  • „Nu, nu vreau sa fac asta”

Este în regulă să le spui că nu vrei să faci anumite lucruri, chiar dacă le-ai făcut anterior.

Construirea sexului

Dacă sunteți apropiați și amândoi vă simțiți pregătiți, vă puteți obișnui cu trupurile celuilalt și puteți descoperi ce vă place și nu vă place.

Sa te bucuri de sex fara penetrare iti ofera timp sa decizi daca vrei sa mergi pana la capat cu aceasta persoana. O relație bună constă în a fi prieteni, a te încrede și a te respecta reciproc și a nu fi nevoiți niciodată să te prefaci.

înduioșător

Masturbarea reciprocă este atunci când vă atingeți de organele genitale. Acest lucru se poate simți bine dacă sunteți amândoi pregătiți. Dar fiți blând, deoarece clitorisul și penisul pot fi foarte sensibili.

Există riscul de sarcină dacă spermatozoizii sunt transferați în vagin pe degetele partenerului sau, deci asigurați-vă că acest lucru nu se întâmplă. Puteți pune prezervativ pe penis imediat ce devine erect.

Află cum să pui un prezervativ corect .

Rețineți că ITS pot fi transmise prin sex oral. Deci, dacă ai sex oral, folosește prezervativ. Evitați sexul oral dacă oricare dintre voi are răni în jurul gurii, vaginului sau penisului. Durerea ar putea fi un semn al unei infecții, așa că faceți-le verificate de un medic de familie sau de la o clinică de sănătate sexuală. Găsiți în apropierea dvs. servicii de sănătate sexuală, inclusiv clinici GUM .

Puteți găsi, de asemenea, clinici locale folosind FPA online și Terrence Higgins Trust (THT) , căutătorii de clinici, sau suna THT Direct la 0808 802 1221.

Când începi să faci sex?

Unele cupluri se sărută și se împletesc luni întregi înainte de a face sex. Alte cupluri așteaptă ani de zile. Odată ce te simți relaxat și confortabil unul cu celălalt, sexul este mai probabil să fie distractiv și plăcut.

Dacă decideți să faceți sex, discutați despre ce contracepție este cea mai bună de utilizat – există 15 metode de contracepție din care să alegeți. Utilizați întotdeauna prezervative pentru a vă proteja împotriva sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuală. Alegeți prezervativele care poartă marcajul CE sau marcajul zmeului BSI, care este un standard recunoscut de siguranță. Nu folosiți prezervativele inedite, cu excepția cazului în care poartă marcajul CE sau marcajul zmeului BSI.

Amintiți-vă că infecțiile pot trece de la femeie la femeie și de la bărbat la bărbat, așa că trebuie să știți despre (și să practicați) un sex mai sigur, cu cine faceți sex. Citiți sfaturi despre sănătatea sexuală pentru femeile lesbiene și bisexuale și sănătatea sexuală pentru bărbații gay și bisexuali .

Informatii suplimentare