Dimensiunea penisului

Un bărbat îmbrăcat stând pe un taburet cu picioarele întinse

Credit:

Antonio_Diaz / Thinkstock


Bărbații de pretutindeni își fac griji că penisul lor este mai mic decât ar trebui sau că nu va satisface un iubit. Dar cercetările sugerează că majoritatea bărbaților subestimează mărimea orgoliului și bucuriei lor.

Omul a pus întotdeauna o mare importanță dimensiunii penisului său. Multe culturi asociază dimensiunea penisului cu masculinitatea. De-a lungul veacurilor, a ajuns să simbolizeze calități precum virilitatea, fertilitatea, forța, capacitatea și curajul.

Unii bărbați merg la lungimi extreme pentru a încerca să crească dimensiunea penisului lor. Misticii indieni cunoscuți sub numele de Sadhus au fost cunoscuți pentru a-și întinde penisul de la o vârstă fragedă, atârnând greutăți pe el, în timp ce triburile din Topinama din Brazilia au încurajat șerpi otrăvitori să își muște penisul pentru a-l mări.

Simțirea inadecvată poate deteriora cu adevărat încrederea în sine a unui om și îi poate afecta viața socială. Poate duce la probleme de la imposibilitatea de a folosi urinele publice sau camerele de duș partajate, pentru a evita relațiile intime.

Companiile din întreaga lume au exploatat această anxietate, vânzând pilule, extensoare de penis și alte produse de mărire a penisului care promit „să crească rapid lungimea și circumferința bărbăției tale, sau să îți înapoiezi banii!”.

Măsurarea penisului

Majoritatea părerilor bărbaților despre penisul lor se formează în timpul copilăriei. Crescând, ei pot vedea penisul unui frate mai mare, al unui prieten sau al tatălui lor și pot compara mental acest lucru cu al lor.

Temerile și anxietatea cu privire la mărimea penisului pot apărea și după neplăceri ale altor persoane în timpul adolescenței sau după observațiile unui partener sexual.

Cu toate acestea, bărbații au adesea o perspectivă greșită asupra penisului lor.

Pentru a vă vedea penisul așa cum ar face alți oameni, priviți-vă dezbrăcați în fața unei oglinzi cu lungime întreagă. Penisul arată mai lung și mai mare decât atunci când este observat de sus.

La un moment dat, majoritatea băieților scot o riglă sau o bandă pentru a afla cât de lung este penisul lor. Nu prea are rost să faceți acest lucru atunci când penisul este limp, deoarece lungimea unui penis flasc poate varia foarte mult, de exemplu, în funcție de cât de rece este camera.

Pentru a obține o măsurare precisă, faceți-o atunci când aveți o erecție. Este standard pentru a măsura penisul în partea superioară, de la bază până la vârf.

Dimensiunea medie a penisului

Nu există cifre medii de lungime pentru adolescenți, deoarece oamenii cresc la ritmuri diferite.

Majoritatea penisurilor pentru bărbați sunt undeva în jur de 9 cm (3,75in) lungime când nu sunt erecte, dar este normal ca acestea să fie mai scurte sau mai lungi decât aceasta. Unele lucruri vă pot face penisul temporar mai mic, cum ar fi înotul sau frigul.

Cercetările au descoperit că dimensiunea medie a penisului erect variază de la aproximativ 13cm la 18cm (5in 7in). Nu puteți face penisul mai mare sau mai mic cu exerciții sau medicamente.

Există o variație mare în unghiul unui penis erect. Unele penisuri erecte îndreaptă drept în sus, altele drept în jos. Unii au o ușoară îndoire spre stânga sau spre dreapta. Nu există o formă potrivită. Dacă aveți o îndoire mai semnificativă a penisului dvs. care vă poate provoca dureri sau dificultăți în relații sexuale, consultați medicul dumneavoastră. Uneori, acestea pot fi simptome ale bolii Peyronie .

Fiecare penis este unic, iar băieții se dezvoltă la vârste și rate diferite. În perioada pubertății, de obicei între 11 și 18 ani, penisul și testiculele se dezvoltă mai rapid, deși penisul nu încetează să crească până la vârsta de 21 de ani.

Bărbați nemulțumiți

Indiferent de mărimea reală, mulți bărbați sunt încă nemulțumiți de dimensiunea bărbăției lor.

Un studiu bazat pe rezultatele unui sondaj realizat pe internet pe mai mult de 50.000 de bărbați și femei a dezvăluit că 45% dintre bărbați ar dori un penis mai mare. Raportul profesorului Kevan Wylie, consultant în medicină sexuală la Universitatea din Sheffield, a concluzionat că preocupările excesive cu privire la mărimea penisului erau mai mari în rândul bărbaților cu penisuri de dimensiuni medii decât bărbații cu mici.

Ce cred femeile

Raportul profesorului Wylie a constatat, de asemenea, diferențe între ceea ce cred femeile și bărbații. Un procent mult mai mare de femei (85%) au fost satisfăcute de dimensiunea penisului partenerului lor decât procentul de bărbați (55%) care erau satisfăcuți de propria dimensiune a penisului.

Potrivit profesorului Wylie, problema atractivității pentru femei este complexă. Cu toate acestea, majoritatea studiilor sugerează că dimensiunea penisului este mult mai mică în josul listei de priorități pentru femei decât aspecte precum personalitatea și îngrijirea bărbatului.

Profesorul Wylie spune: „Poate să fie o surpriză pentru unii tineri, dar majoritatea femeilor au foarte puțin interes pentru dimensiunea penisului lor și asta s-a arătat în numeroase studii de-a lungul timpului”.

El spune că cercetările arată că atunci când vine vorba de sex, femeile sunt mult mai interesate de faptul că ești romantică, tandră și sensibilă la nevoile și dorințele lor decât dimensiunea penisului tău.

Dacă tot sunteți îngrijorat

Consilierea s-a dovedit a fi benefică pentru bărbații cu anxietate penisului. Terapia ajută pacienții să identifice și să corecteze orice părere distorsionată despre penisul lor, să creeze încredere în sine și să depășească temerile legate de relațiile sexuale.

Profesorul Wylie spune: „Terapia le permite acestor bărbați să-și depășească anxietatea cu privire la întâlnirea cu un potențial partener, unde înainte nici nu ar îndrăzni să se angajeze din cauza fricii lor”.

Aflați mai multe despre ce face un terapeut sexist .

Numeroase tratamente fizice susțin că crește dimensiunea penisului, dar există foarte puține dovezi că acestea funcționează. Aflați mai multe despre tratamentele de mărire a penisului .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!