Mărirea penisului

Internetul este deșteptat cu site-urile web care vând totul, de la pastile la extensorii penisului care pretind că crește lungimea și circumferința bărbăției tale. Dar aceste tratamente funcționează?

Anxietatea bărbaților în ceea ce privește mărimea penisului a generat o industrie globală de mai multe milioane de lire sterline în „produse de îmbunătățire a bărbaților” neprobate clinic.

În timp ce mulți bărbați își îngrijorează penisul că este prea mic, cercetările arată că majoritatea penisurilor bărbaților sunt normale și nu trebuie să fie îngrijorate. Profesorul Kevan Wylie, consultant în medicină sexuală, spune că bărbații cu îngrijorare cu privire la mărimea penisului lor ar trebui să ia în considerare să vorbească cu un profesionist în sănătate înainte de a experimenta tratamente, care sunt în mare parte ineficiente, scumpe și potențial dăunătoare.

„Mulți bărbați care se îngrijorează de dimensiunea penisului lor au, în general, probleme generale de imagine a corpului”, spune el. „Ceea ce se întâmplă este că tind să își concentreze imaginea slabă a corpului asupra penisului.

„Adesea, consilierea poate face o reală diferență pentru pacient, prin construirea respectului de sine, corectarea punctelor de vedere distorsionate despre imaginea corpului și învățarea mai mult despre ceea ce îi face pe oameni atractivi”.

În timp ce nu poți face multe pentru a-ți mări penisul în siguranță, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te face să te simți mai încrezător în corpul tău.

  • Tăiați-vă părul pubian – o movilă mare de păr pubian vă poate face penisul să pară mai mic decât este
  • pierdeți în greutate – o burtă de bere atârnată peste penis vă poate face penisul să pară mai mic
  • get fit – intrarea în formă nu numai că te va face să te simți mai atrăgător, ci îți poate îmbunătăți viața sexuală

Profesorul Wylie evaluează dovezile, eficacitatea și siguranța diferitelor tipuri de produse de mărire a penisului și tratamente pe piață.

Tratamente nechirurgicale

Pastile și loțiuni

Aceste produse conțin de obicei vitamine, minerale, ierburi sau hormoni care pretind că măresc penisul. În ciuda afirmațiilor lor impresionante, nu există absolut nicio dovadă clinică că aceste produse funcționează și unele pot fi chiar dăunătoare. Universitatea din Maryland din SUA a efectuat o analiză asupra unora dintre acestea și a găsit urme de plumb, pesticide, bacterii E. coli și fecale de animale.

„Sunt o pierdere completă de timp”, spune profesorul Wylie. „Pastilele și loțiunile nu au niciun beneficiu dovedit. Dacă ar fi eficiente, acestea ar fi la vânzare la chimiști. Folosirea unei loțiuni poate ajuta un bărbat să se familiarizeze cu penisul său, de care unii bărbați se îndepărtează. Deci, loțiile pot ajuta un bărbat să devină mai confortabil cu penisul lui, dar cu siguranță nu îl vor face mai mare. ”

Dispozitive de vid

Pompele de penis implică plasarea unui tub peste penis și apoi pomparea aerului pentru a crea un vid. Vacuumul atrage sângele în penis și îl face să se umfle. Dispozitivele de vid sunt uneori utilizate în tratamentul pe termen scurt al impotenței . Dar utilizarea excesivă a unei pompe a penisului poate deteriora țesutul penisului, ducând la erecții mai slabe.

„Există foarte puține dovezi că aceste dispozitive provoacă un câștig semnificativ pe termen lung în dimensiune”, spune profesorul Wylie. „Folosirea unei pompe timp de câteva minute pe zi nu va face nimic pentru a crește dimensiunea penisului.”

Extensoare de penis

Această tehnică presupune așezarea pe greutatea flăcată a unei greutăți sau a unui cadru mic de extensie, uneori numit dispozitiv de tracțiune, pentru a-l întinde. Profesorul Wylie spune că nu există dovezi clinice potrivit cărora folosirea greutăților va extinde penisul și acestea pot provoca daune permanente. Cu toate acestea, au fost raportate rezultate mai bune cu dispozitivele de tracțiune.

„Există unele dovezi că dispozitivele de tracțiune pot avea un impact, în special cu bărbații cu dimensiuni mai mici”, spune el. „Unii pacienți care folosesc dispozitive de tracțiune timp de 6 luni au observat un câștig în dimensiuni de 1-2 cm. Cu toate acestea, astfel de tratamente nu trebuie inițiate fără supravegherea unui medic.”

jelqing

Jelqing este un exercițiu care implică tragerea repetată a penisului flasc folosind degetul mare și degetul arătător, cu scopul de a crește dimensiunea erecției. Ideea este că exercițiile de tragere vor crește capacitatea de sânge a țesutului erectil al penisului, care se presupune că va duce la creșterea lungimii și a circumferinței penisului.

„La fel ca folosirea loțiunilor, această tehnică poate ajuta unii bărbați să aprecieze mai bine diferența considerabilă de dimensiune între un penis flasc și unul erect, ceea ce îi ajută să devină mai confortabili cu corpul lor”, spune profesorul Wylie. „Dar nu există dovezi științifice care să sugereze că jelqingul poate crește dimensiunea penisului”.

Chirurgia penisului

Chirurgia circumferinței penisului

Unele tehnici chirurgicale pentru creșterea circumferinței penisului implică injectarea în penis a grăsimii prelevate din altă parte a corpului. Unele studii au raportat creșteri ale circumferinței de 1,4-4 cm.

Cu toate acestea, studiile care i-au urmat pe bărbați pe o perioadă mai lungă de timp sugerează rezultate dezamăgitoare, cu complicații, inclusiv desfigurări, cicatrici, oboseală și infecție.

O altă metodă, aflată încă în stadiul său experimental, implică tragerea înapoi a pielii penisului pentru a înfășura un cadru biodegradabil, asemănător unui tub, umplut cu celule de țesut în jurul axului.

Profesorul Wylie spune că utilizarea ramelor biodegradabile a avut rezultate mai bune decât injecția de grăsime. „Problema cu injectarea de grăsime este că, în timp, organismul o va reabsorbi, ceea ce poate duce la o revenire la dimensiunea inițială a penisului”, spune el.

Chirurgia lungimii penisului

Cea mai frecventă tehnică implică tăierea ligamentului care atașează penisul de osul pubian și efectuarea unei grefe de piele la baza penisului pentru a permite lungimea suplimentară. Profesorul Wylie spune că operația poate duce la un câștig mediu în lungime până la penisul flasc de 2 cm, dar nu va fi modificată dimensiunea penisului erect.

Mai mult decât atât, penisul erect nu va îndrepta la fel de mare ca înainte de operație, deoarece ligamentul care a fost tăiat nu mai oferă suport.

„Mulți bărbați care au acest tratament nu apreciază cu adevărat această pierdere a unghiului”, spune profesorul Wylie. „Poate face sexul destul de incomod. Trebuie să faci mult mai multe manevre cu partenerul. Avantajul unui câștig de 2 cm în lungimea flascului este cu mult depășit de pierderea unghiului de erecție.”

Întrucât operația de mărire a penisului este destinată scopurilor cosmetice, este puțin probabil să fie disponibilă pe NHS.

Liposucție

Pentru bărbații cu burtă mare, liposucția , o procedură chirurgicală pentru a elimina grăsimea de sub abdomen, poate face penisul să pară mai mare. Îndepărtarea excesului de grăsime din jurul zonei pubiene poate face ca un penis parțial îngropat să pară mai proeminent.

Profesorul Wylie spune că rezultatele cosmetice sunt considerate în general rezonabile de către pacienți. „Liposucția poate duce la un câștig de 2 cm în lungime pe termen scurt, dar grăsimea va reveni în zona pubiană dacă pacientul își pune din nou greutate”, spune el.

„Procedura poate oferi pacientului un spor de încredere, dar pentru ca acesta să fie susținut pe termen lung, trebuie să își îmbunătățească dieta și să facă efort.

Cu toate acestea, la fel ca toate procedurile chirurgicale, liposucția prezintă riscul de reacții adverse și complicații. Aflați mai multe despre riscurile liposucției .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!