5 fapte penisului

Ai crescut împreună și ai împărtășit multe experiențe, dar cât de bine îți cunoști cu adevărat penisul? Iată 5 fapte despre penis pe care probabil nu le cunoșteai.

Îți poți rupe penisul

Dacă penisul este răsucit violent atunci când este erect, acesta se poate rupe. Nu există oase în penis, dar tuburile care se umplu cu sânge în timpul unei erecții pot izbucni.

Sângele se revarsă din interiorul penisului și provoacă o umflare foarte dureroasă.

Cazurile raportate de fractură a penisului sunt rare, dar se crede că unii bărbați sunt prea jenat pentru a-l raporta medicului.

Daunele în timpul sexului, unde partenerul lor este de vârf, este responsabil pentru aproximativ o treime din toate cazurile.

Ruperea apare de obicei atunci când penisul unui bărbat alunecă din partenerul său și este îndoit violent.

Barbatii au mai multe erectii nocturne

În medie, un om sănătos are 3 – 5 erecții în timpul somnului complet, fiecare erecție durează de 25 până la 35 de minute.

Este obișnuit ca bărbații să se trezească cu o erecție, numită informal „glorie dimineață”. Aceasta este de fapt ultima din seria de erecții pe timp de noapte.

Cauza erecțiilor pe timp de noapte nu este pe deplin înțeleasă. Dar studiile sugerează că sunt strâns asociate cu faza somnului cunoscută sub numele de mișcare rapidă a ochilor (REM). Acest lucru este atunci când visarea este cel mai frecvent.

Indiferent de cauza lor, majoritatea medicilor sunt de acord că erecțiile pe timp de noapte sunt un semn că totul este în stare de funcționare.

Lungimea penisului nu este legată de dimensiunea piciorului

Ideea că dimensiunea penisului tău este proporțională cu dimensiunea pantofului tău este un mit, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Urology International.

Cercetătorii de la University College London au măsurat penisurile a 104 bărbați, inclusiv adolescenți și pensionari.

Lungimea medie a penisului în acest grup a fost de 13cm (5,1 inci) când este moale și întinsă ușor, iar mărimea medie a pantofului britanic a fost de 9 (43 dimensiune europeană).

Dar cercetătorii nu au găsit nicio legătură între mărimea pantofului și lungimea penisului.

Penisurile mici fac erecții mari

Penisurile mai scurte cresc mai mult în lungime decât cele mai lungi atunci când devin erecte.

Cercetările bazate pe măsurătorile penisului de 2.770 de bărbați au descoperit că penisurile mai scurte au crescut cu 86% atunci când sunt erecte, aproape de două ori mai mari decât cele ale penisului mai lung (47%).

În studiul din 1988 publicat în Journal of Sex Research, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că diferența de lungime între un penis scurt și unul mai lung a fost mult mai puțin evidentă atunci când este erectă decât atunci când flasc.

De exemplu, penisul flasc a variat în lungime cu 3,1 cm (1,2 inci), în timp ce lungimile erecte medii au diferit cu doar 1,7 cm (0,67 inci).

Penisul nu este un mușchi

Contrar credinței populare, așa-numitul mușchi de dragoste nu conține mușchi. De aceea nu îl poți muta foarte mult atunci când este erect.

Penisul este un fel de burete care se umple de sânge atunci când un bărbat este excitat sexual.

Sângele se acumulează în două camere în formă de cilindru, determinând umflarea și rigidizarea penisului.

Umflarea blochează venele care, în mod normal, iau sânge departe de penis.

Pe măsură ce erecția dispare, arterele din cele 2 camere se îngustă din nou, permițând sângelui să se scurgă de penis.


Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!