Q&A pentru fete și pubertate

Pubertatea este atunci când o fată crește o tânără. Fiecare fată trece prin ea, dar poate fi o perioadă grea. Iată care sunt modificările de așteptat.

Când voi începe pubertatea?

Pubertatea începe de obicei între 8 și 14 ani, dar fiecare fată este diferită. Cu toții creștem și ne schimbăm în ritmuri diferite și nu puteți face nimic pentru a face acest lucru mai devreme sau mai târziu. Corpul tău se va schimba când va fi gata.

Sânii tăi pot crește rapid sau lent. S-ar putea să aveți prima perioadă, apoi să nu mai aveți alta timp de luni. Nu există „normal”, așa că nu intrați în panică dacă experiența dvs. este diferită de alte fete.

Dacă te simți confuz, nu ești singura persoană. Încercați să vorbiți cu cineva în care aveți încredere, cum ar fi mama, tata, sora, prietenii sau un profesor.

Ce se va întâmpla cu corpul meu la pubertate?

În perioada pubertății, este normal să experimentați următoarele modificări:

Crescând mai înalt

Vei deveni mai înalt, iar acest lucru s-ar putea întâmpla destul de repede.

Sânii și șoldurile cresc

Sânii și șoldurile tale cresc. S-ar putea să vă simțiți mâncărime sau incomod când se întâmplă acest lucru. Asta este normal.

Părul crește pe corpul tău

Părul crește sub brațe și în jurul vaginului. Unele fete dezvoltă părul din alte părți ale corpului lor, cum ar fi buza de sus. Asta este normal.

Perioadele încep

Perioadele tale vor începe la un moment dat în perioada pubertății. Puteți avea dureri de perioadă înainte sau în timpul perioadei. Aflați mai multe despre perioade .

Începe descărcarea vaginală

Este posibil să observați că vaginul dvs. produce secreții vaginale (lichide). Asta este normal. Este modul vaginului tău de a te menține curat și sănătos. Evacuarea ar trebui să fie incoloră sau albă și nu ar trebui să miroase. Dacă pare verde sau galben și miroase, consultați un medic, deoarece s-ar putea să aveți o infecție.

Apar pete și transpirație

Hormonii te pot transforma transpirat sau măcinat, dar atâta timp cât ai o igienă personală bună, poți să arăți și să te simți sănătos. Aflați despre acnee .

Sentimentele urcă și coboară

Este posibil să aveți schimbări de dispoziție și să vă simțiți emoționali, dar sentimentele dvs. se vor stabili până la urmă.

Aflați mai multe despre corpurile fetelor , inclusiv dimensiunea sânilor, care se ocupă de perioade, sarcină și sex.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!