Q&A corpuri de băieți

Pubertatea poate fi o perioadă confuză, deoarece corpul și sentimentele tale se schimbă pe măsură ce crești. Iată răspunsurile la unele dintre întrebările pe care băieții le pun adesea despre corpul lor.

La ce vârstă treci prin pubertate?

Pubertatea descrie toate schimbările fizice prin care trec copiii pe măsură ce cresc la adulți. Majoritatea băieților încep să treacă de pubertate când au în jur de 13 sau 14 ani, dar nu există un moment potrivit sau greșit. S-ar putea să fie mai devreme sau s-ar putea să fie mai târziu, iar acest lucru este normal.

Citiți mai multe despre băieți și pubertate .

Care este dimensiunea medie a penisului?

Mărimea penisului variază, în același mod în care toată lumea este o înălțime, greutate și construcție diferite.

Majoritatea penisurilor pentru bărbați sunt undeva în jur de 9 cm (3,75in) lungime când nu sunt erecte, dar este normal ca acestea să fie mai scurte sau mai lungi decât aceasta. Unele lucruri vă pot face penisul temporar mai mic, cum ar fi înotul sau frigul.

Cercetările au descoperit că dimensiunea medie a penisului erect variază de la aproximativ 13cm la 18cm (5in 7in). Nu puteți face penisul mai mare sau mai mic cu exerciții sau medicamente.

Aflați mai multe despre dimensiunea penisului .

Ce este circumcizia?

Circumcizia este o operație pentru a îndepărta bucata de piele (prepuțul) care acoperă vârful penisului. În Marea Britanie, de obicei se face din motive religioase și este cel mai frecvent întâlnit în comunitățile evreiești și musulmane. Dacă ați fost circumcis, nu este nimic de care să vă faceți griji. Nu vă va afecta capacitatea de a face sex.

Mutilarea genitală feminină (denumită și circumcizie feminină sau MGF) este ilegală în Marea Britanie. Aceasta implică tăierea uneia sau a tuturor genitelor externe ale unei fete, cum ar fi labiile și clitorisul.

Am pete pe penis și mănâncă. Este normal?

O mulțime de băieți au baloane și umflături normale pe penisul lor, iar petele pot fi, de asemenea, cauzate de o alergie sau iritare. Dar dacă sunteți îngrijorat, solicitați sfatul unui medic sau al unei clinici. Oamenii medicali văd probleme în fiecare zi, așa că nu este nimic de jenat.

Dacă ai făcut sex recent fără a folosi prezervativ, este posibil să fi luat o infecție cu transmitere sexuală (ITS) . Vizitați o clinică de sănătate sexuală, medic de familie, asistent medical, clinică pentru tineri sau o clinică contraceptivă comunitară.

Găsește o clinică de sănătate sexuală lângă tine .

Este normal ca penisul meu să miroasă a pește și să aibă bucăți albe în spatele vârfului?

Acest lucru se poate întâmpla din când în când. Pentru a preveni acest lucru, spălați ușor în spatele preputului dacă aveți unul (băieții care au fost circumciși nu au preput) când faceți baie sau duș. Folosiți apă sau apă și un săpun ușor. Citiți mai multe despre spălarea penisului .

Dacă te speli cu atenție și simptomele nu dispar și ai făcut sex fără prezervativ, este posibil să ai o afecțiune sexuală. Vedeți un medic sau vizitați o clinică de sănătate sexuală, o sănătate sexuală a tinerilor sau o clinică contraceptivă comunitară. Găsește o clinică de sănătate sexuală lângă tine .

Ce este sperma?

Sperma este produsă în testicule (bile) și eliberată în fluid numit material seminal în timpul activității sexuale. De fiecare dată când ejaculați (veniți) puteți produce peste 100 de milioane de spermatozoizi. Dar este nevoie de un singur spermatozoizi pentru a rămâne însărcinată o fată și asta se poate întâmpla înainte ca băiatul să ejaculeze. Acest lucru se datorează faptului că lichidul care iese din vârful penisului său înainte de ejaculare (numit lichid pre-ejaculator) poate conține spermă.

Dacă faceți sex cu o fată, folosiți întotdeauna contracepție și prezervative pentru a preveni atât sarcina, cât și ITS. Discutați cu partenerul despre ce contracepție folosește și asigurați-vă că utilizați și prezervative.

Dacă faceți relații sexuale cu un băiat, folosiți întotdeauna prezervative pentru a vă opri să faceți o afecțiune sexuală sau să treceți mai departe.

Este normal să obții o erecție când te trezești dimineața?

Da, majoritatea băieților au erecție când se trezesc dimineața. De asemenea, pot primi unul când nu se așteaptă în timpul zilei, chiar și atunci când nu sunt excitați sexual. Aceasta este o parte normală a dezvoltării sexuale și a creșterii.

Este normal ca un testicul să stea mai jos decât celălalt?

Da, acest lucru este normal și nimic nu vă faceți griji. O teorie este că oprește testiculele tale să se bată împreună când alergi.

De unde știu dacă am cancer testicular?

Verificați-vă testiculele în fiecare lună, rotindu-le ușor, pe rând, între degetul mare și degetele, pentru a simți eventualele oboseală neobișnuite. Vei simți o creastă dură pe partea din spate superioară a fiecărei mingi. Aceasta este epididima, unde se păstrează spermatozoizii și este normal să o simți aici.

Dacă simțiți o afecțiune, probabil că nu este cancer testicular , dar oricum este verificat de un medic. Alte semne de avertizare includ:

  • o minge crește mai mare sau mai grea decât cealaltă
  • o durere în bile tale
  • sângerare din penisul tău

Dacă observați oricare dintre acestea, consultați medicul dumneavoastră. Dacă este prins timpuriu, cancerul testicular poate fi de obicei tratat cu succes.

Ce este ejacularea prematură?

Acest lucru este atunci când un băiat sau un bărbat ejaculează (vine) prea repede în timpul sexului. Este destul de frecventă, mai ales în rândul bărbaților mai tineri și poate fi datorată nervilor sau excesului de emoție. Unii oameni nu-și fac griji, iar unii consideră că folosirea prezervativului poate ajuta la întârzierea ejaculării. Citiți mai multe despre ejacularea prematură .

Dacă vă deranjează, consultați medicul sau asistenta locală sau vizitați o clinică de sănătate sexuală, o clinică de tineri sau o anticoncepțională comunitară. Aceste locuri vă vor oferi sfaturi gratuite și confidențiale indiferent de vârsta dvs., chiar dacă aveți sub 16 ani. Găsiți un medic de familie sau o clinică de sănătate sexuală în apropierea dvs.

Poți să faci pipi în timp ce faci sex?

Nu. În timpul sexului, o supapă închide tubul de ieșire din vezica urinară, astfel încât doar sperma poate trece prin tub (uretra), pe care îl folosești pentru a face pipi.

De ce este mai greu să ejaculezi atunci când faci sex a doua oară, la scurt timp după primul?

Dacă faceți sex a doua oară imediat după prima, poate dura mai mult pentru a ajunge la orgasm (vino). Asta este normal. Dacă vă faceți griji, faceți o pauză mai lungă după sex înainte de a începe din nou. Indiferent dacă este prima, a doua sau a zecea oară când ați făcut sex în acea zi, folosiți întotdeauna un prezervativ nou pentru a vă proteja împotriva sarcinii și a bolilor infectate.