Sunt homosexual, lesbian sau bisexual?

Este normal să te simți atras atât de fete, cât și de băieți când crești. Aflați despre ieșirea, sexul mai sigur și cum să faceți față intimidării dacă vi se întâmplă.

În perioada pubertății, ai multe emoții și sentimente sexuale. Este normal ca fetele să se gândească la fete în mod sexual, iar băieții să se gândească la băieți în mod sexual.

Unii oameni își dau seama că preferă persoane de sex opus, în timp ce alții simt că preferă persoane de același sex. Unii oameni își dau seama că sunt gay, lesbiene sau bisexuali la o vârstă fragedă, în timp ce alții pot să nu știe decât mai târziu în viață.

Unii tineri pot fi, de asemenea, confuzați cu privire la identitatea lor sexuală. Pot fi asexuali, acolo unde nu sunteți deloc interesat de sex sau transsexuali, unde oamenii cred că există o nepotrivire între sexul lor biologic și identitatea de băiat sau fată.

Nu îți alegi sexualitatea, ci te alege. Nimeni nu știe ce face oamenii gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali. Indiferent de sexualitatea dvs., meritați să fiți cu cineva pe care îl iubiți.

Ce se întâmplă dacă sunt homosexual, lesbian sau bisexual?

Te poate ajuta să vorbim cu alte persoane care trec prin același lucru. Aflați dacă în zona dvs. există un grup de tineri bărbați sau femei pentru persoane lesbiene, gay sau bisexuale.

Aceste grupuri ar putea fi publicitate la chirurgii de medicină generală, la sănătate sexuală sau clinici contraceptive, farmacii, grupuri de tineret, acte locale sau pe internet.

Găsiți în apropiere servicii de sănătate sexuală, inclusiv clinici contraceptive .

Ar trebui să spun cuiva că cred că sunt homosexual, lesbian sau bisexual?

Asta depinde de tine. A fi homosexual, lesbian sau bisexual este normal, dar unii oameni nu înțeleg acest lucru. A spune oamenilor că ești gay, lesbian sau bisexual este cunoscut ca ieșind.

Când ieșiți prima dată, cea mai sensibilă opțiune este să spuneți cuiva în care aveți încredere și care va fi susținător și înțelegător.

Dacă nu sunteți sigur cum vă simțiți despre sexualitatea voastră, nu vă grăbiți să vă faceți mintea sau să le spuneți oamenilor.

A ieși este o decizie individuală și este important să o faci în felul tău și în timpul tău.

Puteți afla mai multe la Stonewall: ieșind ca tânăr .

Dar sexul dacă sunt homosexual, lesbian sau bisexual?

Cu toții avem aceleași sentimente și neliniști legate de sex. A decide când ești gata să faci sex este un pas mare, indiferent de sexualitatea ta și de cine ar fi potențialul tău partener.

Toată lumea este pregătită în momente diferite, dar nu face sex doar pentru că prietenii, iubitul sau iubita te presează. Citiți câteva întrebări pentru a vă pune înainte de a face sex și amintiți-vă, este întotdeauna bine să spuneți nu.

Puteți citi, de asemenea, sunteți pregătit pentru sex? să afli 10 lucruri care să te întrebe dacă te gândești să faci sex.

Dacă credeți că timpul este potrivit, discutați cu partenerul dvs. despre nevoia de a folosi contracepția, de a face sex mai sigur, de a alege momentul potrivit și de cum v-ar dori amândoi să fie experiența.

STI cu cineva de același sex

Dacă faceți sex cu cineva de același sex, nu există niciun risc de sarcină, dar infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) pot trece de la fete la fete și băieți la băieți, precum și între fete și băieți.

Dacă folosești jucării sexuale, acoperă-le cu un prezervativ și folosește de fiecare dată un prezervativ nou – prezervativele trebuie utilizate doar o singură dată. Băieții trebuie să poarte întotdeauna prezervativ dacă fac sex oral sau anal.

Asigurați-vă că știți despre toate metodele de contracepție , indiferent dacă faceți sex cu bărbați sau femei, în caz că aveți și relații sexuale drepte. Este mai bine să fii pregătit cu contracepție decât să te pui în pericol. Utilizați întotdeauna prezervative pentru a preveni ITS.

Cum să obțineți prezervative gratuite

Puteți obține prezervative gratuite de la o clinică de sănătate sexuală, de un anticoncepțional comunitar sau de tineri și de unii medici, chiar dacă aveți sub 16 ani. Găsiți cea mai apropiată clinică .

De asemenea, puteți cumpăra prezervative de la farmacii și supermarketuri. Nu uitați, utilizați prezervative doar cu marcajul CE sau marcajul zmeului BSI. Aceasta înseamnă că au fost testate la standarde ridicate de siguranță. Prezervativele fără marcajul CE sau marcajul zmeului BSI nu sunt sigure, deci nu le folosiți.

Cum să faci față dacă ești intimidat pentru că ești homosexual

Unii oameni nu înțeleg că a fi homosexual, lesbian sau bisexual este normal. Nimeni nu are dreptul să spună altcuiva cum să-și trăiască viața sau să-i aleagă din cauza cui este atras.

Dacă cineva te jigneste pentru că ești homosexual, lesbian sau bisexual, este problema lui, nu a ta și nu ar trebui să scape de asta. Aceasta se numește intimidare homofobă.

Bullying-ul poate adopta mai multe forme, inclusiv priviri, priviri, șoapte, amenințări și violență. Dacă ești agresat pentru că ești homosexual, lesbian sau bisexual, spune-i cuiva de încredere. Acesta ar putea fi un profesor, un prieten, părinții tăi sau un serviciu de asistență.

Școlile au obligația legală de a se asigura că intimidarea este homofobă. Citiți despre unde puteți găsi ajutor dacă ați fost hărțuit pentru sfaturi.

Veți găsi informații despre discuțiile cu profesorii și părinții și datele de contact ale organizațiilor și liniilor de asistență anti-intimidare. Vorbește cu cineva care înțelege vă va ajuta întotdeauna dacă aveți griji sau întrebări, deoarece vă veți simți susținut și mai încrezător.

Puteți afla mai multe despre abordarea intimidării homofobe pe aceste site-uri:

FIECARE: Acțiune educativă provocând homofobia

Aceasta este o caritate pentru tinerii și adulții afectați de homofobie. Are o linie de asistență pentru tineri, părinți sau profesori care doresc să raporteze intimidarea homofobă. Sunați la fiecare acțiune la numărul 0808 1000 143 în zilele lucrătoare, între orele 9:00 și 17:00. Apelurile sunt gratuite de la fix și majoritatea telefoanelor mobile.

Stonewall: Educație pentru toți

Stonewall este o instituție de caritate care face campanii pentru drepturi egale pentru lesbiene, bărbați homosexuali și bisexuali. Campania sa „Educație pentru toți” abordează homofobia și intimidarea homofobă în școlile din Marea Britanie. Puteți găsi studii de caz, fapte și cifre despre intimidarea homofobă în școli și sfaturi pentru tineri și profesori pe site-ul carității.

Galop

Caritatea LGBT + anti-violență poate fi de ajutor dacă aveți homofobie, transfobie sau bifobie oriunde apare. Sunați la asistența națională la 0800 999 5428 sau contactați-le online.

Childline

Caritatea oferă un loc sigur și confidențial pentru a vorbi despre orice. Nicio problemă nu este prea mare sau prea mică. Sunați gratuit unul dintre consilierii lor la 0800 111, comunicați-le online sau trimiteți un e-mail.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!