Dacă folosesc un serviciu de sănătate sexuală, le vor spune părinților mei?

Aflați despre serviciile de sănătate sexuală confidențiale, inclusiv contracepția, testarea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) și sfaturi despre sarcina neplanificată, chiar dacă aveți sub 16 ani.

Serviciile de sănătate sexuală (contracepție și sfaturi de sarcină sau teste pentru ITS, inclusiv HIV) sunt gratuite și confidențiale.

Dacă aveți între 13 și 16 ani, aveți aceleași drepturi la confidențialitate ca și un adult, iar medicul, asistenta sau farmacistul nu le vor spune părinților sau nimănui altcineva, atât timp cât cred că înțelegeți în totalitate informațiile și deciziile implicate .

Te vor încuraja să iei în considerare să le spui părinților sau îngrijitorilor tăi, dar nu te vor face.

Chiar dacă medicul, asistenta sau farmacistul consideră că nu sunteți suficient de matur pentru a lua o decizie singur, consultația va fi în continuare confidențială. Nu vor spune nimănui că i-ai văzut, sau nimic despre ceea ce ai spus.

Singurul moment în care un profesionist ar putea dori să spună altcuiva este dacă consideră că există un risc pentru siguranța sau bunăstarea ta, cum ar fi abuzul. Riscul ar trebui să fie serios și, de obicei, vor discuta acest lucru cu dvs. mai întâi.

Situația este diferită pentru persoanele sub 13 ani, deoarece legea spune că persoanele de această vârstă nu pot consimți (spune da) activității sexuale. Dacă aveți sub 13 ani, medicii, asistenții medicali și lucrătorii de sănătate ar putea crede că este în interesul dvs. să implicați alte persoane, cum ar fi un asistent social.

Ce poți obține de la serviciile de sănătate sexuală

Dacă asistentul medical consideră că înțelegeți informațiile și vă puteți lua propria decizie, puteți primi sfaturi despre următoarele:

Ajutor și sfaturi despre sănătatea sexuală

Pentru mai multe informații despre serviciile de sănătate sexuală pentru tineri, contactați:

  • Brook – caritatea de sănătate sexuală a tinerilor pentru sub-25 de ani
  • FPA – furnizor de informații despre metodele individuale de contracepție, ITS comune, alegerea sarcinii, avortul și planificarea unei sarcini
  • Linia de asistență națională pentru sănătate sexuală – la 0300 123 7123 (o linie de asistență confidențială)

Informații suplimentare despre sănătatea sexuală

Unde să obțineți contracepția

E în regulă să spui nu sexului

Când sexul merge prost

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!