Q&A pentru masturbare

Există multe afirmații bizare despre masturbare, de exemplu, că provoacă orbire, nebunie, acnee și chiar creșterea părului.

Sortăm faptul din mit și răspundem la întrebările dvs. despre ceea ce este, probabil, una dintre cele mai frecvent practicate activități sexuale de pe planetă.

Ce este masturbarea?

Masturbarea implică trezirea sexuală prin atingerea organelor tale genitale. Atât bărbații, cât și femeile se pot masturba și te poți masturba pe tine sau pe altcineva.

Masturbarea este normală?

Da. În afară de plăcerea pe care o oferă, masturbarea te poate ajuta să înveți ceea ce îți place și nu îți place sexual. De asemenea, bărbații pot folosi masturbarea pentru a învăța cum să-și controleze orgasmele, în timp ce femeile pot afla ce îi ajută să atingă un orgasm. Multe cupluri se masturbează împreună și consideră că este o parte foarte plăcută a relației lor. Alți oameni nu sunt bine și este în regulă: este o alegere personală.

Cum te masturbezi?

Nu există un mod corect sau greșit de a te masturba. De obicei, bărbații o fac frecându-și penisul. Femeile ating de obicei și își lovesc clitorisul și zona din jurul vaginului. Clitorisul este o mică umflătură moale în fața intrării în vagin. Este foarte sensibil, iar atingerea și stimularea acesteia pot da sentimente puternice de plăcere sexuală. Majoritatea femeilor au nevoie ca clitorisul să fie stimulat pentru a avea un orgasm în timpul sexului sau masturbării.

Ce este ejacularea?

Ejacularea apare atunci când sperma iese din penis atunci când un bărbat are un orgasm. De obicei, există aproximativ 5 ml de lichid, dar pot exista mai multe, mai ales dacă un bărbat nu a ejaculat de ceva timp. De asemenea, femeile pot ejacula lichid, dar acest lucru este mult mai puțin obișnuit decât în cazul bărbaților.

Masturbarea este sigură?

Da. Din palmares, masturbarea nu provoacă orbire, nebunie sau acnee și nu va face să crească părul pe palmele tale. Saltând deoparte, nu există riscul ca sarcina sau capturarea unei infecții cu transmitere sexuală (ITS) să se masturbeze pe cont propriu.

Cu toate acestea, există riscul de sarcină cu masturbarea reciprocă dacă sperma este transferată la vagin pe degetele partenerului sau.

Există, de asemenea, riscul de a prinde un ITS dacă atingeți organele genitale ale altcuiva și apoi le atingeți pe ale voastre. Acest lucru se datorează faptului că ITS pot fi transmise prin material seminal sau lichid vaginal infectat.

Există un risc de infecție dacă utilizați jucării sexuale în timpul masturbării și altcineva cu un ITS le-a folosit înainte. Orice obiect folosit în sex poate fi numit jucărie sexuală, indiferent dacă este conceput pentru această utilizare sau nu. Este important să păstrați curat jucăriile sexuale. Dacă împărtășiți jucării sexuale, spălați-le între fiecare utilizare și, dacă este posibil, puneți-le un prezervativ nou de fiecare dată. Aflați mai multe despre curățarea jucăriilor sexuale .

Te poți răni când te masturbezi?

Este puțin probabil să vă faceți rău, deși există riscul de durere, tăieturi sau vânătăi dacă vă masturbați prea dur sau prea greu, sau utilizați un obiect care v-ar putea răni sau provoca daune. Barbatii uneori se ingrijoreaza daca ar putea rupe penisul. Acest lucru este rar și se întâmplă doar atunci când un penis erect este răsucit violent, de obicei de către altcineva. Aflați mai multe în Cinci fapte despre penis .

Masturbarea afectează numărul spermatozoizilor?

Masturbarea nu va afecta capacitatea unui om de a produce spermatozoizi. Bărbații nu vor rămâne fără spermă, deoarece îl produc continuu. După ce un bărbat a ejaculat, va dura ceva timp până să poată ejacula din nou. Acest lucru este normal și nu înseamnă că este ceva în neregulă cu sperma lui.

Poți să te masturbezi prea mult?

Masturbarea este inofensivă, dar dacă o faci mult, organele tale genitale se pot simți dureroase. Dacă bărbații o fac mult într-un timp scurt, pot obține o umflare a aspectului ușor alarmant a penisului, numită edem, cauzată de lichidul în țesuturi. Umflarea dispare într-o zi sau două. Cu toate acestea, dacă simțiți că nevoia de a te masturba interferează cu viața ta de zi cu zi, a vorbi cu un medic poate fi de ajutor.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!