Prezervative masculine: cunoașteți faptele

O selecție de prezervative de diferite culori

Credit:

pederk / Thinkstock


Există o mulțime de mituri despre prezervativele masculine. Asigurați-vă că cunoașteți faptele înainte de a utiliza unul.

Mit: Trebuie să aveți 18 ani pentru a cumpăra prezervative.
Adevăr: Prezervativele sunt disponibile la orice vârstă și sunt gratuite de la clinici de contracepție, centre din Brook , clinici de sănătate sexuală (GUM) și clinici ale tinerilor. Aceste servicii oferă, de asemenea, sfaturi confidențiale.

Găsește o clinică de contracepție lângă tine .

Găsește o clinică de sănătate sexuală lângă tine .

De asemenea, puteți cumpăra prezervative de la farmacii și alte magazine, indiferent de vârstă.

Mit: este mai sigur dacă utilizați 2 prezervative.
Adevăr: Folosirea a 2 prezervative nu este mai bună decât 1, deoarece sunt mai predispuse la rupere. Cel mai bine este să utilizați doar 1 prezervativ la un moment dat și să îl puneți corect.

Mitul: prezervativele se rup ușor.
Adevăr: Nu, nu. Trebuie doar să o pui cu atenție. Asigurați-vă că nu există o bulă de aer la sfârșit, strecurând partea de sus în timp ce o rostogoliți în jos. Aveți grijă de unghiile ascuțite, bijuteriile sau dinții.

Dacă prezervativul nu se derulează până la capăt, este probabil în interior.

Nu încercați niciodată să întoarceți prezervativul invers, deoarece ar putea exista deja spermatozoizi pe vârf (este eliberat uneori înainte de ejaculare). Aruncați-l și folosiți un prezervativ nou.

Dacă un prezervativ se rupe și nu utilizați nicio altă contracepție, mergeți cât mai curând la o clinică de sănătate sexuală, farmacist sau medic de familie și întrebați despre contracepția de urgență .

De asemenea, poate fi necesar să fiți testat pentru infecții cu transmitere sexuală (ITS) . Acest lucru se aplică dacă faci sex cu o femeie sau un bărbat.

Mit: Prezervativele sunt singurul tip de contracepție la care trebuie să mă gândesc.
Adevăr: Nu, nu sunt. Prezervativele pot oferi protecție împotriva BTS și sarcinii neplanificate. Dar dacă doriți să evitați o sarcină neplanificată, este mai bine dacă dvs. și partenerul dvs. folosiți un prezervativ împreună cu un alt tip de contracepție.

Există o mulțime de tipuri diferite de contracepție , inclusiv implantul, injecția, bobina sau pilula. Merită să vă explorați toate opțiunile.

Mit: Ai nevoie de un lubrifiant suplimentar. Vaselina este bună.
Adevăr: Nu, nu este. Un pic de lubrifiere în plus este bun, dar nu ar trebui să folosiți nimic cu ulei în el, deoarece poate dizolva prezervativul. Aceasta include ulei pentru bebeluși, vaselină și cremă de mâini. Rujul are și ulei în el.

Folosiți un lubrifiant pe bază de apă. Un farmacist vă poate oferi sfaturi cu privire la lubrifierea de a folosi prezervativele. Puteți cumpăra lube de la o farmacie sau supermarket.

Mit: prezervativele mi-au întrerupt circulația.
Adevăr: Nu, nu. Prezervativul ar trebui să fie unul potrivit. Dacă este prea strâns, s-ar putea împărți și dacă este prea liber, s-ar putea scurge.

Există o mulțime de forme și dimensiuni diferite. Dacă un prezervativ este prea mic sau mare pentru dvs., încercați o marcă sau marcă diferită.

Mitul: prietena mea este în pastilă, deci nu avem nevoie de prezervative.
Adevăr: Da, da. Pilula nu te protejează pe tine sau pe partenerul tău de ITS. De asemenea, dacă partenerul tău uită să ia o pastilă, nu o ia corect sau este bolnav, eficacitatea pilulei este mai mică și ea ar putea rămâne însărcinată.

Citiți mai multe despre faptul că sunteți pe pastile și aveți boli sau aveți diaree .

Mit: Dacă cer să folosesc prezervativ, partenerul meu se va gândi mai puțin la mine.
Adevărul: Insistând că folosești prezervativ sugerează că știi să ai grijă de tine și de partenerul tău.

Mit: Nu aveți nevoie de prezervativ dacă faceți sex oral.
Adevăr: Da, da. Ar trebui să utilizați un prezervativ pentru sex oral , deoarece infecții , cum ar fi gonoreea , chlamydia si herpes poate fi transmis , deși sexul oral . Deci este important să folosiți un prezervativ.

Mitul: nu am nevoie de prezervativ – dorm doar cu oameni drăguți.
Adevăr: STI-urile nu știu sau nu le pasă dacă ești drăguț sau nu. Modul în care arată cineva și cum acționează cu dvs. nu vă poate spune dacă are sau nu un ITS. O mulțime de ITS nu prezintă niciun simptom, așa că te-ai putea infecta reciproc fără să știi nici măcar.

Vedeți mai multe despre simptomele ITS care au nevoie de verificare .

Mit: Dacă este prezervativ, este în siguranță.
Adevăr: Nu neapărat – unele prezervative nu sunt întotdeauna în siguranță, cum ar fi cele inedite și cele cumpărate de pe site-urile de licitații online.

Cumpărați întotdeauna prezervative dintr-o sursă de renume. Alegeți cele care au marcajul zmeului european CE sau BSI. Verificați și:

  • se află în termenul lor de utilizare
  • sigiliul nu este rupt
  • nu sunt deteriorate

Obțineți mai multe sfaturi despre prezervativ .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!