Copii cu greutate sănătoasă: sfaturi pentru părinți

Dacă copilul tău are o greutate sănătoasă, poți face multe ca părinte pentru ai ajuta să rămână o dimensiune sănătoasă pe măsură ce cresc.

Cercetările arată că copiii care au o greutate sănătoasă tind să fie mai potriviți, mai sănătoși, mai capabili să învețe și mai siguri de sine.

De asemenea, sunt mult mai puțin susceptibile să aibă probleme de sănătate în viața ulterioară.

Copiii ai căror părinți îi încurajează să fie activi și să mănânce bine au mai multe șanse să rămână cu o greutate sănătoasă și să crească sănătos.

Verificați IMC-ul lor din când în când, utilizând calculatorul nostru IMC pentru a vă asigura că rămân în intervalul sănătos.

Pași pentru succes

Iată 5 moduri cheie prin care poți ajuta copilul să mențină o greutate sănătoasă:

  • fi un bun model de rol
  • încurajați 60 de minute și până la câteva ore, de activitate fizică pe zi
  • păstrați la porțiuni de dimensiuni pentru copii
  • mâncați mese sănătoase, băuturi și gustări
  • mai puțin timp de ecran și mai mult somn

Fii un bun model de rol

O modalitate de a insufla obiceiuri bune la copilul tău este ca tu să fii un bun model de rol. Copiii învață prin exemplu. Îți puteți încuraja copilul să fie activ și să mănânce bine făcând acest lucru singur.

Puneți un exemplu bun mergând la plimbare sau plimbare cu bicicleta în loc să urmăriți televizorul sau să navigați pe internet.

Să te joci în parc sau să înoți cu copiii tăi, arată că a fi activ este distractiv. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru voi să petreceți timp împreună.

Orice schimbări pe care le faceți în dieta și stilul de viață al copilului dvs. sunt mult mai probabil să fie acceptate dacă modificările sunt mici și implică întreaga familie.

Aflați modalități de a deveni sănătos ca o familie

Aflați modalități de a vă activa cu copiii

Dacă nu sunteți sigur ce activități doriți să încercați ca familie, mergeți la centrul nostru de fitness .

Fii activ

Copiii au nevoie de aproximativ 60 de minute de activitate fizică pe zi pentru o sănătate bună, dar nu trebuie să fie toate simultan.

Mai multe explozii scurte de 10 minute sau chiar 5 minute pe parcursul zilei pot fi la fel de bune ca o întindere de o oră.

Pentru copiii mai mici, acesta poate lua forma jocului activ, cum ar fi jocuri cu minge, jocuri de alergare precum „it” și „tag”, călărit cu scuterul și folosind leagăne de joacă, rame de cățărare și ferăstrău.

Pentru copiii mai mari poate include călăritul cu bicicleta, skateboarding-ul, mersul la școală, saltul, înotul, dansul și artele marțiale.

Mersul pe jos sau mersul cu bicicleta pe distanțe scurte în loc să folosești mașina sau autobuzul este o modalitate excelentă de a fi activ împreună ca familie. Și veți economisi bani, de asemenea.

Aflați cantitatea și tipurile de activitate fizică recomandate persoanelor sub 5 ani

Aflați cantitatea și tipurile de activitate fizică recomandate copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani

Alăturați-vă gratuit Change4Life și copilul dvs. va primi propriul plan de activitate personalizat, plin de idei bune pentru a se deplasa.

Porțiuni pentru copii

Încercați să evitați să vă hrăniți copilul porțiuni supradimensionate. Există foarte puține îndrumări oficiale cu privire la cât de multă cantitate necesită copiii, așa că va trebui să vă folosiți propria judecată.

O regulă bună este să începeți mesele cu porții mici și lăsați-i copilul să ceară mai multe dacă tot le este foame.

Încercați să nu-l faceți pe copilul dvs. să termine totul pe farfurie sau să mănânce mai mult decât vor.

Și evitați să folosiți farfurii de dimensiuni adulte pentru copiii mai mici, deoarece îi încurajează să mănânce porții supradimensionate.

De asemenea, vă poate ajuta dacă vă încurajați copilul să mănânce încet și dacă ați făcut mese. Puteți utiliza orele de masă ca ocazie pentru a vă bucura de ceea ce s-a întâmplat în timpul zilei.

Explicați-i copilului dvs. cum să obțineți echilibrul dietei corecte folosind Ghidul Eatwell . Acesta arată cât de mult ar trebui să mănânce din fiecare grup alimentar.

Citiți mai multe despre ceea ce contează ca o dietă echilibrată .

Obțineți idei pentru prânzuri școlare mai sănătoase

Implicați-vă copiii în trecerea la un stil de viață mai sănătos

Mănâncă mese sănătoase

Copiii, la fel ca adulții, ar trebui să își propună să mănânce în fiecare zi 5 sau mai multe porții de fructe și legume. Sunt o sursă excelentă de fibre și vitamine și minerale .

A lua 5 pe zi nu ar trebui să fie prea dificil. Aproape toate fructele și legumele contează pentru o zi de 5 zile a copilului dvs., inclusiv proaspete, conserve, înghețate și uscate.

Sucurile, smoothie-urile, fasolea și legumele contează și ele.

Fiți conștienți că sucul de fructe 100% neindulcit, sucul de legume și smoothie-urile pot conta oricând ca maxim 1 porție din cele 5 pe zi.

De exemplu, dacă au 2 pahare de suc de fructe și un smoothie în 1 zi, asta contează doar ca 1 porție.

Totalitatea lor combinată de băuturi din suc de fructe, suc de legume și smoothie-uri nu trebuie să fie mai mare de 150 ml pe zi, ceea ce este un pahar mic.

De exemplu, dacă au 150 ml suc de portocale și un smoothie de 150 ml într-o zi, vor fi depășit recomandarea cu 150 ml.

Când fructele sunt amestecate sau sucite, eliberă zaharurile. Acest lucru crește riscul de cariță a dinților, așa că cel mai bine este să bei suc de fructe sau smoothie-uri în timpul mesei.

Încurajați-vă copilul să nu aibă alimente zaharoase sau cu conținut ridicat de grăsimi, precum dulciuri, prăjituri, biscuiți, unele cereale zaharoase și băuturi răcoritoare și îndulcite. Aceste alimente și băuturi tind să fie bogate în calorii și sărace în nutrienți.

Obțineți-vă ca copilul dvs. să-și procure majoritatea caloriilor din alimente mai sănătoase, cum ar fi fructe și legume, și alimente amidonice, precum pâine, cartofi, paste și orez (de preferință integral). Și schimbați băuturile răcoritoare îndulcite pentru apă.

Obțineți sfaturi pentru a vă ajuta copiii să se bucure de 5 zile pe zi

Obține rețete gustoase de 5 pe zi pentru familie

Aflați mai multe despre băuturile sănătoase pentru copii

Aflați mai multe despre zahăr în alimente și băuturi

Mai puțin timp de ecran și mai mult somn

Ajută-ți copiii să evite să stea prea mult și să stea culcat, deoarece face mai probabil să se poarte în greutate.

Limitați perioada de timp pe care copilul o petrece în timpul activităților inactive, precum vizionarea televiziunii, jocul video și jocul pe dispozitive electronice.

Nu există sfaturi dure și rapide despre cât de mult este prea mult, dar specialiștii spun că copiii nu ar trebui să privească cel mult 2 ore de televiziune în fiecare zi.

Și eliminați toate ecranele (inclusiv telefoanele mobile) din dormitorul lor noaptea.

De asemenea, îi ajută pe copii să rămână tăiați dacă dorm bine. S-a demonstrat că copiii care nu au somnul recomandat sunt mai susceptibili să fie supraponderali.

Cu cât copiii dorm mai puțin, cu atât este mai mare riscul de a deveni obezi. Lipsa de somn le poate afecta și starea de spirit și comportamentul.

Aflați cât de mult au nevoie de somn în funcție de vârstă

Aflați cum ecranele afectează somnul copiilor

Obțineți sfaturi pentru somn pentru copii

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!