Cauze ascunse ale creșterii în greutate

Creșterea în greutate apare atunci când mănânci în mod regulat mai multe calorii decât folosești prin funcții corporale normale și activitate fizică. Dar obiceiurile de stil de viață care determină creșterea în greutate nu sunt întotdeauna evidente.

Pierderea în greutate înseamnă a mânca mai puține calorii și a arde mai multă energie prin activitatea fizică.

Suna simplu. Dar peste 60% dintre adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi. Stilurile noastre de viață văd mulți dintre noi consumând mai multe calorii decât avem nevoie și nu facem suficientă activitate fizică.

Recunoști unele dintre cauzele creșterii în greutate în oricare dintre următoarele?

Alimente etichetate „cu conținut scăzut de grăsimi”

Multe alimente din supermarketuri sunt astăzi etichetate „cu conținut scăzut de grăsimi”. Dar este o captură, explică savantul nutrițional Lisa Miles.

„În unele cazuri, alimentele cu conținut scăzut de grăsimi conțin niveluri ridicate de zahăr. Alimentele cu conținut ridicat de zahăr pot conține, de asemenea, o mulțime de calorii și astfel contribuie la creșterea în greutate.”

Ce pot sa fac?

Citiți etichetele ”, spune Miles. „Trebuie să te uiți la energia generală și la calorii. Deși un aliment poate avea o cantitate redusă de grăsimi, poate totuși să aibă aceeași cantitate de calorii.”

Un aliment etichetat „cu conținut scăzut de grăsimi” poate conține în continuare mai multe calorii decât o alternativă. De exemplu, o brioșă „cu conținut scăzut de grăsimi” poate conține mai multe calorii decât un cozonac.

Găsiți mai multe alternative alimentare sănătoase în schimburi de alimente sănătoase .

Stres

Poate fi ușor accesibil pentru un pick-me-up zaharat atunci când stres . Faceți acest lucru des și este posibil să vă puneți în greutate.

Ce pot sa fac?

„Gustați fructele și legumele și alte opțiuni cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi floricele simple, prăjiturile și prăjiturile din orez”, spune dietista Anna Suckling.

Și găsiți modalități de a face față stresului care nu implică alimente. „Exercițiul ajută la promovarea bunăstării mintale prin eliberarea de endorfine, care ajută la combaterea stresului”, explică Suckling.

Televiziune

Vizionarea multă televiziune poate contribui la un stil de viață inactiv și mulți dintre noi consumăm calorii de care nu avem nevoie în timp ce ne uităm la televizor.

Suckling explică: „Oamenii găsesc adesea că, în timp ce stau în fața televizorului, gustă alimente bogate în energie, precum crispe și ciocolată”.

Ce pot sa fac?

„Dacă sunteți îngrijorat de greutatea dvs., participați la mai multe activități fizice zilnice, dacă sănătatea dvs. o permite”, spune Suckling.

„Încercați să mergeți la serviciu, la școală sau la magazine și petreceți mai puțin timp în fața televizorului. Nu uitați că puteți face o activitate în timp ce vizionați televizorul, cum ar fi să folosiți o bicicletă.”

Pentru mai multe idei, consultați Obțineți-vă drumul .

Cabinetul dumneavoastră de medicamente

Creșterea în greutate este un efect secundar comun al multor medicamente. Cele mai frecvente medicamente care pot determina creșterea în greutate sunt steroizii , medicamentele antipsihotice și insulina, printre altele.

Ce pot sa fac?

Nu încetați niciodată să luați medicația prescrisă decât dacă medicul dumneavoastră de familie sau specialistul v-a spus.

Dacă vă preocupă creșterea în greutate, discutați cu medicul dumneavoastră. Între timp, asigurați-vă că urmați o dietă sănătoasă, echilibrată .

Citiți 9 motive medicale pentru a vă pune în greutate .

Nopti tarzii

Unele cercetări sugerează că lipsa somnului poate contribui la creșterea în greutate.

Dr. Neil Stanley, expert în somn la Spitalul Universitar Norfolk și Norwich, spune: „Se pare că există o legătură puternică între lipsa somnului și punerea în greutate”.

Ce pot sa fac?

Simplu: dormiți mai mult. „Te simți minunat când te trezești dintr-o noapte de somn bună”, spune dr. Stanley.

„În aceste vremuri moderne, considerăm somnul ca o pierdere de timp. Dar somnul este central pentru o bună sănătate fizică și psihică.”

Dacă aveți probleme cu somnul, primiți sfaturi în 10 sfaturi pentru a bate insomnia .

Bune maniere

Într-o lume ideală, prietenii și familia te-ar încuraja să slăbești în plus. În realitate, te împing uneori să mănânci mai multe alimente bogate în calorii.

Este nepoliticos să nu închei acea dublă ajută a tortului de ciocolată la o cină? Uneori se simte așa.

Ce pot sa fac?

Învață să spui „nu, mulțumesc” și rămâi cu ea. Obisnuieste-te cu ideea ca este bine sa lasi mancarea pe farfurie. În curând, prietenii și familia vor veni să vă respecte deciziile.

Dimensiuni porție

În ultimele decenii, mărimea porțiunilor servite în restaurante și pachete de supermarketuri a crescut.

Un studiu realizat de World Cancer Research Fund (WCRF) a descoperit că burgerii, de exemplu, s-au dublat ca mărime din 1980.

Nu este surprinzător, cercetările arată că atunci când ni se oferă o porție mai mare, avem tendința de a mânca mai mult.

Ce pot sa fac?

Pentru a face față dimensiunilor mai mari ale porțiunilor este o problemă de oprire atunci când vă simțiți plini. Mâncați încet și veți avea o șansă mai bună de a evita acest sentiment suprasolicitat.

Acasă, servește-ți o porție mai mică și gândește-te dacă vrei într-adevăr un al doilea ajutor.

Evitați să înlocuiți porțiunile atunci când mâncați afară. Puteți controla dimensiunea porțiunilor și puteți economisi bani atunci când gătiți mâncăruri proaspete și sănătoase acasă.

Începe să slăbești

Ghidul nostru de pierdere în greutate de 12 săptămâni combină sfaturi despre alimentația mai sănătoasă și activitatea fizică.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!