12 sfaturi pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate în planul de 12 săptămâni

Sfaturi dietetice de succes

Credit:

monkeybusinessimages / Thinkstock


Începeți cu cel mai bun început posibil în planul de pierdere în greutate NHS cu aceste 12 sfaturi de dietă și exerciții fizice.

1. Nu săriți micul dejun

Saltul la micul dejun nu te va ajuta să slăbești. Ați putea lipsi nutrienții esențiali și puteți ajunge să gustați mai mult pe parcursul zilei, deoarece vă simțiți foame.

Consultați rețete sănătoase pentru micul dejun

2. Mănâncă mese obișnuite

Mâncarea la ore regulate în timpul zilei ajută la arderea caloriilor într-un ritm mai rapid. De asemenea, reduce tentația de a gusta din alimentele bogate în grăsimi și zahăr.

Aflați mai multe despre mâncarea călduroasă

3. Mănâncă o mulțime de fructe și legume

Fructele și legumele sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în fibre – 3 ingrediente esențiale pentru pierderea în greutate de succes. De asemenea, conțin o mulțime de vitamine și minerale.

Citiți mai multe despre obținerea celor 5 pe zi

4. Fii mai activ

A fi activ este esențial pentru a pierde în greutate și pentru a o menține. Pe lângă faptul că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate , exercițiile fizice pot ajuta la arderea excesului de calorii pe care nu le poți pierde doar prin dietă.

Găsiți o activitate de care vă bucurați și puteți să vă încadrați în rutina dvs.

5. Bea multa apa

Oamenii confundă uneori setea cu foamea. Puteți sfârși consumând calorii în plus atunci când un pahar de apă este cu adevărat ceea ce aveți nevoie.

Citiți mai multe despre apa de băut, ca parte a unei diete sănătoase

6. Mănâncă alimente bogate în fibre

Alimentele care conțin multă fibră te pot ajuta să te simți plin, ceea ce este perfect pentru a pierde în greutate. Fibra se găsește numai în alimentele din plante, precum fructe și legume , ovăz, pâine integrală, orez brun și paste , precum și fasole, mazăre și linte .

7. Citiți etichetele alimentare

Să știi să citești etichetele alimentare te poate ajuta să alegi opțiuni mai sănătoase. Utilizați informațiile despre calorii pentru a descoperi modul în care un anumit aliment se încadrează în alocația dvs. zilnică de calorii în planul de pierdere în greutate.

Aflați mai multe despre citirea etichetelor alimentare

8. Folosiți o placă mai mică

Folosind farfurii mai mici vă poate ajuta să mâncați porții mai mici. Folosind farfurii și boluri mai mici, este posibil să te obișnuiești treptat să mănânci porții mai mici, fără să-ți fie foame. Durează aproximativ 20 de minute ca stomacul să spună creierului că este plin, așa că mănâncă încet și încetează să mănânci înainte să te simți plin.

9. Nu interzice alimentele

Nu interzice alimentele din planul tău de slăbit, în special pe cele care îți plac. Interzicerea alimentelor nu vă va face decât să le poftiți mai mult. Nu există niciun motiv să nu vă puteți bucura de un tratament ocazional, atât timp cât rămâneți în limita zilnică a caloriilor .

10. Nu depozitați mâncăruri de gunoi

Pentru a evita ispita, nu puneți la dispoziție mâncăruri nesăbuite – cum ar fi ciocolată, biscuiți, crocante și băuturi dulce-gustoase – acasă. În schimb, optează pentru gustări sănătoase, cum ar fi fructe, prăjituri nesalțite de orez, prăjituri cu ovăz, floricele nesărate sau neindulcite și suc de fructe.

11. Reduceți alcoolul

Un pahar de vin standard poate conține cât mai multe calorii ca o bucată de ciocolată. În timp, băutul prea mult poate contribui cu ușurință la creșterea în greutate.

Aflați mai multe despre caloriile din alcool

12. Planifică-ți mesele

Încercați să vă planificați micul dejun, prânzul, cina și gustările pentru săptămână, asigurându-vă că vă respectați caloria. S-ar putea să vă fie de ajutor să faceți o listă săptămânală de cumpărături.