Programul național de măsurare a copilului

În cadrul programului național de măsurare a copiilor, copiii sunt cântăriți și măsurați la școală.

Informațiile sunt utilizate de NHS pentru a planifica și a oferi servicii de sănătate mai bune pentru copii.

Ce se întâmplă în programul de măsurare a copilului?

Dacă aveți un copil în primire (4 și 5 ani) sau anul 6 (10 și 11 ani), veți primi o scrisoare cu mai multe informații de la autoritatea locală înainte de măsurarea copilului dumneavoastră.

În ziua respectivă, personalul instruit îți va cântări copilul și îi va măsura înălțimea în timp ce stă în haine la școală.

Se vor asigura că măsurătorile sunt făcute în mod sensibil și în privat, iar rezultatele copilului dvs. nu vor fi împărtășite profesorilor sau altor copii.

De ce este important ca copilul meu să fie măsurat?

Acest lucru vă va spune dacă copilul dvs. se află în intervalul de greutate sănătos. Dacă copilul tău are un exces de greutate, puteți obține sprijin din partea autorității locale sau a serviciilor NHS.

Copilul tău nu trebuie să participe, dar fiecare copil măsurat contribuie la imaginea națională despre cum cresc copiii.

Cu cât participă mai mulți copii, cu atât va fi mai clară această imagine. Informațiile colectate vă ajută să vă planificați local NHS și să ofere servicii de sănătate mai bune copiilor din zona dvs.

Aflați mai multe despre cum sunt colectate și prelucrate datele copilului dvs. ca parte a Programului național de măsurare a copilului de pe site-ul digital NHS .

Cum aflu rezultatele copilului meu?

În unele zone, părinților li se vor transmite automat rezultatele copilului în postare.

În alte domenii, părinții vor trebui să contacteze autoritatea locală pentru a afla măsurătorile copilului lor.

Scrisoarea trimisă de furnizorul local înainte de efectuarea măsurătorilor va explica modul în care veți fi informați despre rezultatele copilului dumneavoastră.

Dacă știți deja înălțimea și greutatea copilului dvs. și doriți să știți dacă acestea sunt o greutate sănătoasă pentru vârsta, înălțimea și sexul lor, puteți verifica folosind calculatorul nostru de greutate sănătos . Aceasta poate fi folosită de întreaga familie.

Dacă vă preocupă faptul că copilul dvs. ar putea fi subponderal sau supraponderal, adresați-vă unui medic de asistență medicală, al unei asistente medicale sau al unui vizitator de sănătate, care vă poate oferi sfaturi și sprijin.

De ce trebuie să luăm măsurătorile?

Măsura indicelui de masă corporală (IMC) utilizat de profesioniștii din domeniul sănătății este un bun mod de a afla dacă un copil are o greutate sănătoasă.

Comparând greutatea copilului dvs. cu vârsta, înălțimea și sexul, putem spune dacă crește așa cum este de așteptat.

Acest lucru este posibil să fi făcut când copilul tău era copil folosind graficele de creștere din Registrul personal de sănătate pentru copii (cartea roșie).

După calcularea IMC-ului copilului dvs., acestea vor face parte din 1 din 4 categorii:

  • subponderali
  • greutate sănătoasă
  • supraponderal
  • foarte supraponderal

Aproximativ 1 din 5 copii la recepție sunt supraponderali sau obezi, crescând la 1 din 3 în anul 6.

Deoarece numărul copiilor supraponderali a crescut treptat, ne-am obișnuit încet.

Poate fi dificil de spus dacă excesul de greutate al copilului dvs. ar putea părea asemănător cu alți copii de vârsta lor. Înregistrând măsurătorile lor, putem obține o imagine exactă.

Cercetările arată că, dacă copilul tău are acum exces de greutate, este mai probabil să fie supraponderal ca adult, ceea ce poate duce la probleme de sănătate în viața ulterioară.

Această măsurare este un mod important de a verifica cum crește copilul tău.

Ar trebui să împărtășesc aceste rezultate cu copilul meu?

Rezultatele vă sunt trimise, deci decizia de a vorbi cu copilul dvs. despre ele este în întregime dvs.

Unii părinți sau îngrijitori le place să discute rezultatele cu copilul lor și apoi decid împreună dacă vor face vreo modificare la nivelul dietei sau la nivelul activității familiei .

Alții decid să facă schimbări subtile fără să le spună.

Nu există un răspuns corect sau greșit, iar decizia depinde de circumstanțele dvs. individuale.

Aflați mai multe despre cum să vorbiți cu copilul dvs. despre greutate pe site-ul web privind problema cu greutatea .

Unde pot primi ajutor?

Dacă rezultatele copilului dvs. vă surprind sau vă îngrijorează, adresați-vă unui medic de asistență medicală sau asistentei școlii pentru sfaturi și asistență.

Autoritatea locală ar trebui să includă un număr de contact cu scrisoarea rezultatelor. Puteți apela acest lucru dacă doriți informații suplimentare sau sfaturi de la NHS local.

Mulți părinți au găsit sfaturile de pe site-ul Change4Life utile pentru a-i ajuta să facă mici modificări ale stilului de viață pentru a-și menține copilul în intervalul de greutate sănătos.

De asemenea, puteți afla ce cluburi, activități și evenimente distractive există în zona dvs. locală .

În cazul în care copilul dvs. are supraponderale, sfaturile noastre pentru părinții copiilor supraponderali vă pot ajuta să decideți ce măsuri trebuie să faceți și să vă spun ce ajutor este disponibil.

Unii părinți consideră că este util să țină evidența creșterii copilului lor, verificând IMC-ul copilului lor pentru a vedea dacă s-au mutat către o gamă mai sănătoasă pe măsură ce cresc.

Puteți face acest lucru folosind instrumentul de greutate sănătos NHS.