Fete adolescente subponderale

Este posibil să vă întrebați dacă sunteți subponderali. Sau poate prietenii sau părinții au menționat-o.

Puteți verifica folosind calculatorul nostru de greutate sănătos .

Dacă sunteți subponderali, medicul dumneavoastră, asistenta medicală sau asistenta școlară vă pot oferi ajutor și sfaturi.

Ar putea exista o cauză medicală care trebuie verificată. Sau poate că nu ați consumat o dietă sănătoasă, echilibrată. Aceasta poate fi din cauza stresului sau a altor probleme emoționale.

Oricare ar fi situația, dacă ești preocupat de greutatea ta sau de dieta ta, cel mai bun lucru este să îi spui cuiva. Se pot face multe pentru a vă ajuta.

De ce ești subponderal?

Dacă calculatorul nostru sănătos de greutate v-a spus că este posibil să aveți subponderale, gândiți-vă de ce ar putea fi acest lucru.

 • Ai fost rău?
 • Ai mâncat sănătos sau ai sărit peste micul dejun sau la prânz și ai mâncat gustări din mers?
 • Ți-ai pierdut pofta de mâncare pentru că ești stresat sau îngrijorat?
 • Ai încercat să slăbești? Ești mai concentrat să fii subțire decât să fii o greutate sănătoasă?

De ce sunt subponderali contează

Să fii subponderal nu este bine pentru tine. Te poate lăsa cu energie redusă și îți poate afecta sistemul imunitar. Aceasta înseamnă că puteți ridica mai ușor răcelile și alte infecții.

În plus, este posibil să lipsiți de vitamine și minerale importante, cum ar fi calciul și fierul, pe care trebuie să le creșteți și să le dezvoltați.

Dacă sunteți subponderal, poate afecta și modul de funcționare a hormonilor. Aceasta înseamnă că perioadele dvs. ar putea fi întârziate dacă nu au început încă sau, dacă au început, puteți lipsi unele.

Vestea bună este că, cu puțin ajutor, puteți crește treptat în greutate până când ajungeți la o greutate sănătoasă pentru înălțimea și vârsta dvs.

Ce să faci dacă ești subponderal

Este important să câștigi în greutate în mod corect.

Ciocolata, prăjiturile, băuturile fastuoase și alte alimente bogate în calorii pline de grăsimi saturate și zahăr sunt mai susceptibile să-ți crească grăsimea din corp în loc de masa corporală slabă.

 • Bazează-ți mesele pe carbohidrați amidonici, precum paste integrale, orez brun sau cartofi.
 • Au cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi.
 • Aveți niște proteine slabe (din carne slabă, pește, fasole și legume).
 • Aveți câteva produse lactate sau lactate în fiecare zi – luați lapte integral până când vă ridicați greutatea.
 • Reduceți alimentele care pot avea un conținut mare de grăsimi saturate, inclusiv carne procesate, plăcinte, prăjituri, produse de patiserie și biscuiți. Uleiurile vegetale, nucile, unturile de nuci și semințele sunt surse bune de grăsimi mai sănătoase.
 • Reduceți mâncarea și băuturile bogate în zahăr, cum ar fi ciocolată, înghețată, prăjituri, biscuiți și băuturi răcoritoare zaharoase.

Moduri sănătoase de a câștiga în greutate

 • Faceți timp pentru micul dejun – încercați terci cu fructe tocate sau stafide presărate deasupra sau piure de avocado sau ouă pe pâine prăjită.
 • Un cartof de jachetă cu fasole coptă sau completat cu ton face un prânz sănătos și conține atât carbohidrați și proteine cu energie.
 • O mână de nuci sau pâine prăjită cu unt de nucă nesalțit și neîndulcit face gustări rapide, cu energie mare.
 • Încercați iaurturi din lapte integral și budinci lactate, cum ar fi budinca de orez, pentru a vă ajuta să vă creșteți greutatea.
 • Vindeți să mâncați 3 mese obișnuite pe zi, cu câteva gustări sănătoase.
 • Poate ajuta la creșterea dimensiunilor porțiunii dvs. la ora de masă.

Aflați mai multe despre alimentația sănătoasă .

Este o tulburare alimentară?

Dacă vă simțiți anxioși când vă gândiți la alimente sau dacă simțiți că puteți utiliza controlul asupra alimentelor pentru a vă ajuta să faceți față stresului, stimei de sine scăzute sau a unei perioade dificile acasă sau la școală, este posibil să aveți o tulburare de alimentație.

Dacă simțiți că puteți avea o tulburare alimentară, ajutorul este disponibil. Spune-i cuiva – în mod ideal, părinții sau îngrijitorii, profesionistul sănătății sau un alt adult în care ai încredere.

Caritate Beat cu tulburări alimentare are o linie de tineret gratuită, unde puteți primi sfaturi confidențiale – sunați la 0808 801 0711.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!